Control shift M- for new midi clip not working

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
tintala
Posts: 460
Joined: Mon Nov 29, 2010 5:37 pm

Control shift M- for new midi clip not working

Post by tintala » Sun Dec 29, 2019 3:44 am

Ive been using this shortcut for years and years, have Live 10 and have been using this in Live 10 , however, I dont see any way to disable this shortcut, so as I type I know my keyboard is working, the shortcut isn't. To create a new midi clip control>shift M. should give me a new midi clip where Ive highlighted it in my track. right? this has stopped working.

Another issue I have is the automation arrow on the transport bar, where you can reset automation or enable it, is locked on RED. wont unlock. Hows this disabled too?




SOLVED: ClOSING LIVE SEEMS TO HAVE SOLVED BOTH ISSUES.

jonljacobi
Posts: 450
Joined: Sat Dec 30, 2017 3:36 am

Re: Control shift M- for new midi clip not working

Post by jonljacobi » Sun Dec 29, 2019 8:11 pm

This is the second thread reporting that and I’m pretty sure I’ve seen it on one occasion so it’s probably a bug. If you see it again, report it.

jestermgee
Posts: 3691
Joined: Mon Apr 26, 2010 6:38 am
Contact:

Re: Control shift M- for new midi clip not working

Post by jestermgee » Sun Dec 29, 2019 11:16 pm

Yeah my initial thought about this was it must just be user error (not selecting a range to insert a clip into or trying to insert a clip into an audio track) but certainly could be a new bug.

Post Reply