Live not seeing audio from Apollo Twin

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
oldmanyoung
Posts: 24
Joined: Thu Apr 09, 2020 5:55 am

Live not seeing audio from Apollo Twin

Post by oldmanyoung » Sat May 09, 2020 5:36 am

Looking to start recording some audio into a session I've been working on. It will be my first time using my interface to send audio into Live. I have configured my Apollo Twin within Live such that all inputs are active, yet I see/hear no signal hitting the track when I set the input accordingly. The interface definitely recognizes the signal. I have watched a few basic videos about setting up audio tracks in Live, and it doesn't appear I've done anything wrong.

kinkajou
Posts: 140
Joined: Mon Sep 19, 2005 9:24 am

Re: Live not seeing audio from Apollo Twin

Post by kinkajou » Sat May 09, 2020 9:20 am

what is if you chose another output, not the Apollo?
what speakers/headphones are connected to the apollo? (maybe a defect there)
is there a monitor option that you have to activate/deactivate?

oldmanyoung
Posts: 24
Joined: Thu Apr 09, 2020 5:55 am

Re: Live not seeing audio from Apollo Twin

Post by oldmanyoung » Sat May 09, 2020 4:23 pm

kinkajou wrote:
Sat May 09, 2020 9:20 am
what is if you chose another output, not the Apollo?
what speakers/headphones are connected to the apollo? (maybe a defect there)
is there a monitor option that you have to activate/deactivate?
The output is not the issue.I hear everything else happening in the project, except the audio track. Every other DAW I work in works without issue, I just can’t get audio to actually reach this track.

kinkajou
Posts: 140
Joined: Mon Sep 19, 2005 9:24 am

Re: Live not seeing audio from Apollo Twin

Post by kinkajou » Sat May 09, 2020 5:05 pm

does the fader react to the input or is there no input at all?
how is the routing in this Audio Track applied?
maybe a screenshot could help to see if your routing is correct?

and the hardware configuration in the Live preferences is correct too?

oldmanyoung
Posts: 24
Joined: Thu Apr 09, 2020 5:55 am

Re: Live not seeing audio from Apollo Twin

Post by oldmanyoung » Sat May 09, 2020 6:04 pm

kinkajou wrote:
Sat May 09, 2020 5:05 pm
does the fader react to the input or is there no input at all?
how is the routing in this Audio Track applied?
maybe a screenshot could help to see if your routing is correct?

and the hardware configuration in the Live preferences is correct too?
No metering. No sound.

I have routing on this track set to "Ext. In (input 1)" with all appearing correct in Prefs.

Here are relevant screenshots.



Image

Image

Image

kinkajou
Posts: 140
Joined: Mon Sep 19, 2005 9:24 am

Re: Live not seeing audio from Apollo Twin

Post by kinkajou » Sat May 09, 2020 7:25 pm

from the pics all looks correct.
so i would say the problem (or a wrong configuration) is in the Apollo.

and in other DAWs it works like it should...? this is strange...

sorry, but MAC is not my system and from here i can not help yo further...

oldmanyoung
Posts: 24
Joined: Thu Apr 09, 2020 5:55 am

Re: Live not seeing audio from Apollo Twin

Post by oldmanyoung » Sun May 10, 2020 1:24 am

kinkajou wrote:
Sat May 09, 2020 7:25 pm
from the pics all looks correct.
so i would say the problem (or a wrong configuration) is in the Apollo.

and in other DAWs it works like it should...? this is strange...

sorry, but MAC is not my system and from here i can not help yo further...
Yup, Pro Tools and Logic are both totally seamless. I don’t know where else to look for an issue. Thanks anyways for your help.

oldmanyoung
Posts: 24
Joined: Thu Apr 09, 2020 5:55 am

Re: Live not seeing audio from Apollo Twin

Post by oldmanyoung » Sun May 10, 2020 7:39 am

Bumping this because I cannot find the answer anywhere. I really don't think this is an issue with the interface, seeing as all other DAWs catch the audio fine.

Shift Gorden
Posts: 754
Joined: Wed Mar 25, 2015 8:45 pm
Location: Oklahoma City
Contact:

Re: Live not seeing audio from Apollo Twin

Post by Shift Gorden » Sun May 10, 2020 6:00 pm

This doesn’t sound right at all!

The UAD Console software should bypass Ableton’s inputs altogether if you’ve set it up according to UADs specs.

Regardless of what you’re seeing/not seeing in Ableton, Console should override those inputs. This makes me think it’s a Console issue. So, can you hear anything at all from your external device? Is their any signal in Console?

mattos.b
Posts: 3
Joined: Thu Jan 07, 2010 5:39 am

Re: Live not seeing audio from Apollo Twin

Post by mattos.b » Sat Oct 31, 2020 2:06 pm

Have you found the solution for this, I have the same issue.
I can see audio in UA console but ableton is silent while everything seems correclty configured.

Post Reply