2 modes for midi arm record??

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Unit1248
Posts: 9
Joined: Sat Aug 08, 2020 4:03 pm

2 modes for midi arm record??

Post by Unit1248 » Wed Sep 09, 2020 6:40 am

Just noticed something that I'm struggling to find any references to in the manual. clicking the arm record button twice gets you a different mode visually

https://imgur.com/a/TG6C41R

what does this do?

Unit1248
Posts: 9
Joined: Sat Aug 08, 2020 4:03 pm

Re: 2 modes for midi arm record??

Post by Unit1248 » Thu Sep 10, 2020 10:24 am

If it makes any difference I am using a midi controller. Could it be related to the channels?

[jur]
Site Admin
Posts: 2221
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: 2 modes for midi arm record??

Post by [jur] » Thu Sep 10, 2020 2:10 pm

You're using a Push or Launchpad?
Ableton Forum Moderator

Unit1248
Posts: 9
Joined: Sat Aug 08, 2020 4:03 pm

Re: 2 modes for midi arm record??

Post by Unit1248 » Fri Sep 11, 2020 10:24 am

[jur] wrote:
Thu Sep 10, 2020 2:10 pm
You're using a Push or Launchpad?
yeah I'm using a launchpad. Is it something tied to novation products?

chapelier fou
Posts: 5223
Joined: Mon May 15, 2006 12:15 pm

Re: 2 modes for midi arm record??

Post by chapelier fou » Fri Sep 11, 2020 11:13 am

I guess it's the implicit arm "feature".
MacBook Pro 13" Retina i7 2.8 GHz OS 10.13, L10.0.1, M4L.
iMac 27" Retina i5 3,2 GHz OS 10.11.3 L10.0.1 M4L.

[jur]
Site Admin
Posts: 2221
Joined: Mon Jun 01, 2015 3:04 pm
Location: Ableton

Re: 2 modes for midi arm record??

Post by [jur] » Fri Sep 11, 2020 12:08 pm

chapelier fou wrote:
Fri Sep 11, 2020 11:13 am
I guess it's the implicit arm "feature".
yep
Ableton Forum Moderator

Unit1248
Posts: 9
Joined: Sat Aug 08, 2020 4:03 pm

Re: 2 modes for midi arm record??

Post by Unit1248 » Sun Sep 13, 2020 11:11 pm

chapelier fou wrote:
Fri Sep 11, 2020 11:13 am
I guess it's the implicit arm "feature".
Oh okay. Thanks. I found some info on it. Not sure why it wasn't in either manual :S

Post Reply