Ableton 10 - no fade squares showing up?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Salera
Posts: 11
Joined: Fri Oct 23, 2020 8:47 pm

Ableton 10 - no fade squares showing up?

Post by Salera » Sun Nov 01, 2020 1:31 am

Hey folks -

No matter what I do I can’t get the little squares to show up to use the fade tool. Tried both in automation mode and normal, and most videos/help guides I’ve looked up either just use normal automation for sound fade or they click and the boxes are just there.

I feel silly but can’t get it to go, any ideas?

Tarekith
Posts: 17708
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Ableton 10 - no fade squares showing up?

Post by Tarekith » Sun Nov 01, 2020 12:57 pm

Make the track taller, they only show up once the track is a certain height.
Tarekith
Ableton Forum Administrator
Inner Portal Studio - Professional Audio Mastering

Salera
Posts: 11
Joined: Fri Oct 23, 2020 8:47 pm

Re: Ableton 10 - no fade squares showing up?

Post by Salera » Sun Nov 01, 2020 6:52 pm

Thanks for the feedback - what I found was you're correct, though the squares only seem to appear on imported sounds, not Ableton native sounds. Would like to make sure this is correct? Otherwise, nailed it! Thank you!

Post Reply