20k to spend

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
HD1
Posts: 667
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:38 pm

Post by HD1 » Tue Feb 07, 2006 3:10 am

forgie wrote: An Intel iMac would be a good stop gap solution IMO.
thats what I'm thinking....but arent there performance issues with mac and live ? as in it seems that if you put a pc and mac side by side, with the same spec, live works better on the pc?

also....what will happen to my vst collection if I go for Imac? can i use vst's on an imac? arent the vsts .dll files ? do they work on imac? is it host specific ?

djadonis206
Posts: 6490
Joined: Thu Jun 17, 2004 4:23 pm
Location: Seattle, WA.

Post by djadonis206 » Tue Feb 07, 2006 3:40 am

RopeyPunter wrote:
thats what I'm thinking....but arent there performance issues with mac and live ? as in it seems that if you put a pc and mac side by side, with the same spec, live works better on the pc?

also....what will happen to my vst collection if I go for Imac? can i use vst's on an imac? arent the vsts .dll files ? do they work on imac? is it host specific ?
check out the performance test - it's pretty accurate

I think

at least...

I have a cold and it sucks...I can't hear

ad
Ableton | Elektron

Music

forge
Posts: 17422
Joined: Wed Apr 21, 2004 9:47 am
Location: Queensland, AU
Contact:

Post by forge » Tue Feb 07, 2006 4:45 am

RopeyPunter wrote:
forgie wrote: An Intel iMac would be a good stop gap solution IMO.
thats what I'm thinking....but arent there performance issues with mac and live ? as in it seems that if you put a pc and mac side by side, with the same spec, live works better on the pc?

also....what will happen to my vst collection if I go for Imac? can i use vst's on an imac? arent the vsts .dll files ? do they work on imac? is it host specific ?
see this is the probem

Here we are post unveiling of the intel macs which in Laptop terms some people have been waiting YEARS for and STILL we're all waiting....

as for live, the intel binary will be out really soon, so in truth none of us know how well it will work yet

as for VSTs - it means waiting for the makers of each to update them, probably at a cost

almost makes it worth just getting a G5 quad eh?



:wink:
Last edited by forge on Tue Feb 07, 2006 4:54 am, edited 1 time in total.

MrYellow
Posts: 1887
Joined: Mon Dec 15, 2003 7:10 am
Contact:

Post by MrYellow » Tue Feb 07, 2006 4:49 am

I want to churn out some warm analogue dub
Buy a few tape machines and a shitload of pot.

-Ben

forge
Posts: 17422
Joined: Wed Apr 21, 2004 9:47 am
Location: Queensland, AU
Contact:

Post by forge » Tue Feb 07, 2006 4:51 am

forgie wrote:Well my last name is Forge, and always has been. Oh, and some people used to call me 'Forgery' in high school......

.....unfortunately Forge beat me to this board by a long shot - in other words, "I am the real Forgery!" buuhahahahahaha!
except it's your real name...fraid I cant compete with that....

I've been using the name Alexis Forge for at least 10 years though!

forge
Posts: 17422
Joined: Wed Apr 21, 2004 9:47 am
Location: Queensland, AU
Contact:

Post by forge » Tue Feb 07, 2006 4:53 am

MrYellow wrote:
I want to churn out some warm analogue dub
Buy a few tape machines and a shitload of pot.

-Ben
he he...that makes at least 5 different people who've suggested weed as one of the main things....

forgie
Posts: 444
Joined: Fri Oct 28, 2005 8:10 am

Post by forgie » Tue Feb 07, 2006 5:15 am

MrYellow wrote:
I want to churn out some warm analogue dub
Buy a few tape machines and a shitload of pot.
-Ben
Buy a few pot machines and a shitload of tape.... :?:

Seriously though, a tape echo would be cool to have.... a major pain in the ass though in other ways.

forge
Posts: 17422
Joined: Wed Apr 21, 2004 9:47 am
Location: Queensland, AU
Contact:

Post by forge » Tue Feb 07, 2006 6:58 am

forgie wrote:
MrYellow wrote:
I want to churn out some warm analogue dub
Buy a few tape machines and a shitload of pot.
-Ben
Buy a few pot machines and a shitload of tape.... :?:

Seriously though, a tape echo would be cool to have.... a major pain in the ass though in other ways.
ya can get good enough fake ones now, I used to use the logic one loads - and that was version 4.something, so there must be some really good ones around by now - there's elektronixx or something like that, I havent used it in ages though, you can do pretty well with live's FX too!

Paddy pitch black is the man to talk to about dub....he's posted one or 2 descriptions of their setup too worth reading

HD1
Posts: 667
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:38 pm

Post by HD1 » Tue Feb 07, 2006 7:51 am

cheers forge, any idea what thread he posted his setup in? Hes got around a thousand posts...thats alot to sift through!

btw, a mate of mine has a space echo tho I've never heard it
and weed is definatly on the cards!....looking forward to taking a pic of the setup when its arrived, with a fat bud sitting on a comfy chair for radeon.

leonard
Posts: 893
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:52 am
Location: ? ?

Post by leonard » Tue Feb 07, 2006 9:27 am

forge wrote:ya can get good enough fake ones now, I used to use the logic one loads - and that was version 4.something, so there must be some really good ones around by now - there's elektronixx or something like that, I havent used it in ages though, you can do pretty well with live's FX too!

Paddy pitch black is the man to talk to about dub....he's posted one or 2 descriptions of their setup too worth reading
I've always wondered if you can do something like that with a convolution reverb. Like take an impulse response from a tape delay or something and load that in logics super duper new reverd dealie.
I dont own logic, by the way.

leonard
Posts: 893
Joined: Wed Oct 12, 2005 4:52 am
Location: ? ?

Post by leonard » Tue Feb 07, 2006 9:30 am

say no to drugs, kids.

Machinate
Posts: 11646
Joined: Thu Jun 24, 2004 2:15 pm
Location: Denmark
Contact:

Post by Machinate » Tue Feb 07, 2006 9:49 am

leonard wrote:
forge wrote:ya can get good enough fake ones now, I used to use the logic one loads - and that was version 4.something, so there must be some really good ones around by now - there's elektronixx or something like that, I havent used it in ages though, you can do pretty well with live's FX too!

Paddy pitch black is the man to talk to about dub....he's posted one or 2 descriptions of their setup too worth reading
I've always wondered if you can do something like that with a convolution reverb. Like take an impulse response from a tape delay or something and load that in logics super duper new reverd dealie.
I dont own logic, by the way.
any good convolution reverb would let you load an impulse of a tape delay - and there are many of them out there for free.
mbp 2.66, osx 10.6.8, 8GB ram.

forge
Posts: 17422
Joined: Wed Apr 21, 2004 9:47 am
Location: Queensland, AU
Contact:

Post by forge » Tue Feb 07, 2006 10:55 am

RopeyPunter wrote:cheers forge, any idea what thread he posted his setup in? Hes got around a thousand posts...thats alot to sift through!

btw, a mate of mine has a space echo tho I've never heard it
and weed is definatly on the cards!....looking forward to taking a pic of the setup when its arrived, with a fat bud sitting on a comfy chair for radeon.
:lol: :lol: make it as comfy as possible, and put a sign on it "a SERIOUS chair for SERIOUS pro-tools recordinkers!"

As for paddy - you know I think he might have posted his description in a recent thread called "live techno sucks - please discuss not a troll" or something like that where people were talking about playing live....in any case it was a re-post and he'd posted it before...

he'd be on his honeymoon now so he wont be around for a little while

personally, I think you can get some great tape delay style feedback sounds using live's delays on a send and sending it back on itself maybe warming it up with the saturator

but I'm not the dub king!

amo
Posts: 1685
Joined: Sun Jun 20, 2004 10:30 am
Location: Paris/France
Contact:

Post by amo » Tue Feb 07, 2006 10:59 am

forge wrote:
RopeyPunter wrote:cheers forge, any idea what thread he posted his setup in? Hes got around a thousand posts...thats alot to sift through!

btw, a mate of mine has a space echo tho I've never heard it
and weed is definatly on the cards!....looking forward to taking a pic of the setup when its arrived, with a fat bud sitting on a comfy chair for radeon.
:lol: :lol: make it as comfy as possible, and put a sign on it "a SERIOUS chair for SERIOUS pro-tools recordinkers!"

As for paddy - you know I think he might have posted his description in a recent thread called "live techno sucks - please discuss not a troll" or something like that where people were talking about playing live....in any case it was a re-post and he'd posted it before...

he'd be on his honeymoon now so he wont be around for a little while

personally, I think you can get some great tape delay style feedback sounds using live's delays on a send and sending it back on itself maybe warming it up with the saturator

but I'm not the dub king!
There's a free plug called bionic delay wich gives a pretty good simulation of tape delay.
Live 5.0.3 - IBM Thinkpad R51 1.5ghz Centrino - 1,5 Go RAM - 7200 RPM 2nd HDD intern - RME Multiface - Windows XP Pro SP2

HD1
Posts: 667
Joined: Fri Feb 03, 2006 6:38 pm

Post by HD1 » Tue Feb 07, 2006 1:55 pm

just checked out pitch black's two man live setup. seems tight, they use a behringer mixer ?!? ....

Post Reply