absynth 3 automation

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
clipperer
Posts: 593
Joined: Tue Jan 11, 2005 4:24 pm

absynth 3 automation

Post by clipperer » Mon Jul 10, 2006 4:39 pm

hey.
is it just me or all absynth parameters can not be midilinked and automated ?

ewistrand
Posts: 1537
Joined: Sat Feb 23, 2002 5:33 am
Location: Eagan, Minnesota

Post by ewistrand » Mon Jul 10, 2006 5:04 pm

You need to set up control driven envelopes in Absynth's envelope window; then you can control anything that can normally be controlled by an envelope (which with Absynth is basically the whole synth)... read the section on control driven envelopes in the manual (it's under envelope modes).

You have to hard assign controllers to those envelopes- Absynth doesn't do MIDI learn at all.

ew

clipperer
Posts: 593
Joined: Tue Jan 11, 2005 4:24 pm

Post by clipperer » Mon Jul 10, 2006 5:45 pm

thanx ewistrand,i think i got it now..

sansserifgrafik
Posts: 15
Joined: Mon Aug 08, 2005 8:29 am
Location: sydney
Contact:

Absnyth 4 Automation

Post by sansserifgrafik » Wed Dec 13, 2006 2:47 am

Ive just upgraded to Absynth 4 and am having trouble setting up the automation with the Macro controls.. has anyone else had any luck with it (live 6)

you have the option to apply macro controls to any absynth parameter.. say the filter cut off..

then you can assign midi CC numbers to these macro controls..

i can do all that and according to absynth as VST instance in live it should respond but it doesnt....

Post Reply