Multiple computers, single copy?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Dennis DeSantis
Posts: 670
Joined: Thu Apr 04, 2002 3:31 pm
Location: Ableton NYC

Multiple computers, single copy?

Post by Dennis DeSantis » Thu Apr 04, 2002 3:35 pm

Y'all,

I'm not yet a Live owner, although I'm considering purchasing it as my gigging solution - fantastic program.
My question is regarding the copy protection system. From reading the description, it seems that a single licensed copy can only be run on a single computer. Is this true? My plan was to buy a copy, assemble sets on my desktop machine and then dump the samples/Live file over to my laptop machine for road use. Would this really require two licensed copies?

Thanks,
Dennis DeSantis
http://www.dennisdesantis.com

FrankH
Posts: 226
Joined: Tue Jan 08, 2002 9:38 pm
Location: Zeist, The Netherlands

got two systems, use one at a time

Post by FrankH » Thu Apr 04, 2002 8:37 pm

Hi,

I know what you meen, now i'm migrating from my old mac to a new G4, so i need a new Unlock Key.

Need only one License (a real serial number).

For those situations there is the posibility to ask Ableton for a second Unlock Key.
Or search the internet for a Keygenerator. (oops)

(A Keygenerator creates the Unlock Key using a Challenge key, wich is generated by Live, using the serial number.)

f

auxx

55555

Post by auxx » Sat Apr 06, 2002 5:39 pm

Hey Frank

"search the internet for a keygen"

are you on dope or what the hell is wrong with you ?

FrankH
Posts: 226
Joined: Tue Jan 08, 2002 9:38 pm
Location: Zeist, The Netherlands

There is nothing wrong with me, is there?

Post by FrankH » Sat Apr 06, 2002 8:55 pm

Hi auxx,

Well i heard some rumours, about something... but don't know if it's realy true.
Well, some people arranged to got rid of the windows XP algoritme, so other populair programs will folow soon?

But don't forget, you need a serial number, and nobody gets mine, buy your own copy of Live is my message!
Run it on you desktop or on your laptop, a dongle would be handy. And now we are back in the copyprotection discussion.

But don't forget to enjoy the music

f

FrankH
Posts: 226
Joined: Tue Jan 08, 2002 9:38 pm
Location: Zeist, The Netherlands

There is nothing wrong with me, is there?

Post by FrankH » Sat Apr 06, 2002 8:57 pm

edited...

Hum, don't know why there are 2 posts
Last edited by FrankH on Mon Apr 08, 2002 8:28 pm, edited 5 times in total.

FORMAT
Posts: 1776
Joined: Thu Jan 10, 2002 12:13 pm
Contact:

Post by FORMAT » Sun Apr 07, 2002 7:32 pm

AFAIK you can run multiple copies you just have to get a second response from ableton the way you got the first one.... I had to have a second one after a reinstall :-)...

FORMAT

tjwett

it's fine...

Post by tjwett » Tue Apr 09, 2002 1:51 am

i bought Live last week and have since installed it on both my iBook and Powerbook and that was a different unlock code for every time. that's 4 installs total! i am a registered owner and can install it on as many of MY machines as i please. you just have to get a new code every time. same way as you got the first one. connect to the ableton site and get it. alot of software is this way now. it's perfectly normal.

FrankH
Posts: 226
Joined: Tue Jan 08, 2002 9:38 pm
Location: Zeist, The Netherlands

odd policy

Post by FrankH » Tue Apr 09, 2002 7:22 pm

tjwett wrote:
it's perfectly normal.

Hi, well it sounds abnormal to me, odd policys today.

f

luv2spin31
Posts: 105
Joined: Sat Apr 08, 2006 6:10 am
Location: texas
Contact:

Post by luv2spin31 » Sat Jul 08, 2006 11:49 am

hello

i use live for both production and dj gear, and i dump samples onto the laptop with the trusted help of firewall...
"music is like photography. it's all in the rhythm of expression."

SMOOTH_LOVIN_CYCLOPS
Posts: 60
Joined: Tue Mar 21, 2006 10:53 pm
Location: NORF BRINKLER YOW

Post by SMOOTH_LOVIN_CYCLOPS » Sat Jul 08, 2006 2:22 pm

WHAT DAT IS?
the nickle bag slingah - the fly bling blingah
the double stacked big mack
cyclops keeps his stash in yer moms butt crack
Image

Angstrom
Posts: 14755
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Re: Multiple computers, single copy?

Post by Angstrom » Sat Jul 08, 2006 3:35 pm

Dennis DeSantis wrote: My plan was to buy a copy, assemble sets on my desktop machine and then dump the samples/Live file over to my laptop machine for road use. Would this really require two licensed copies?
this is very common and most users do it.

I have a copy of Live installed on my desktop and the same one installed on my laptop, well it's the same serial anyway.

You dont need two licenses or to do anything hard. Just install them as normal.

If you try and activate a third copy you have to get in touch with Ableton, simply to verify that it really is you. Like a credit card company they are covering YOUR ass as well as their own - I'm sure you wouldn't be pleased if someone was installing your copy somewhere!
They usually allow a reasonable amount of activations on the same serial. Ten in 6 months is the current record.

Post Reply