Audio glitches when cueing on/off

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
tomperson
Posts: 1018
Joined: Fri Oct 08, 2004 11:55 am
Location: MVD, Uruguay, South America
Contact:

Audio glitches when cueing on/off

Post by tomperson » Mon Feb 26, 2007 1:45 pm

Hi all,
I have this awful problem. Anytime i cue (in/out) a track in headphones live makes this glitch on the main outs. Something like 12/16 tracks playing (only wavs, no softsynths, and a few effects), moderate cpu usage (50%).

I had this problem with L5 and now L6. Anyone else experiencing similar issues?

This is obviously not good when making a live performance with big PA...
Turn up the radio. Turn up the tape machine. Look into the sunset up ahead. Roll the windows down for a better taste of the cool desert wind. Ah yes. This is what it's all about. Total control now.

DJ VAKIS
Posts: 2084
Joined: Sun Oct 31, 2004 7:26 am
Location: MUNICH-GERMANY
Contact:

Re: Audio glitches when cueing on/off

Post by DJ VAKIS » Mon Feb 26, 2007 4:49 pm

tomperson wrote:Hi all,
I have this awful problem. Anytime i cue (in/out) a track in headphones live makes this glitch on the main outs. Something like 12/16 tracks playing (only wavs, no softsynths, and a few effects), moderate cpu usage (50%).

I had this problem with L5 and now L6. Anyone else experiencing similar issues?

This is obviously not good when making a live performance with big PA...
Have you tryed to make the latency higher?
http://www.myspace.com/djvakis
http://mix2r.fm/audio/user/221


----------------------------------------
MacBookPro 13" Core 2 Duo 2.26Ghz 2GB
Live 8 -Operator -Sampler
AKAI LPD8-GENELEC 1029A-iPhone runing TouchOSC.

tomperson
Posts: 1018
Joined: Fri Oct 08, 2004 11:55 am
Location: MVD, Uruguay, South America
Contact:

Post by tomperson » Mon Feb 26, 2007 5:14 pm

I'm on 512 samples, do you think i should go higher than that?
thanks.
Turn up the radio. Turn up the tape machine. Look into the sunset up ahead. Roll the windows down for a better taste of the cool desert wind. Ah yes. This is what it's all about. Total control now.

DJ VAKIS
Posts: 2084
Joined: Sun Oct 31, 2004 7:26 am
Location: MUNICH-GERMANY
Contact:

Post by DJ VAKIS » Mon Feb 26, 2007 5:29 pm

tomperson wrote:I'm on 512 samples, do you think i should go higher than that?
thanks.
Yes try it.Do you have Live6?
http://www.myspace.com/djvakis
http://mix2r.fm/audio/user/221


----------------------------------------
MacBookPro 13" Core 2 Duo 2.26Ghz 2GB
Live 8 -Operator -Sampler
AKAI LPD8-GENELEC 1029A-iPhone runing TouchOSC.

Post Reply