Live 7

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Tone Deft
Posts: 24155
Joined: Mon Oct 02, 2006 5:19 pm

Post by Tone Deft » Tue Apr 03, 2007 12:41 am

Angstrom wrote:
Tone Deft wrote:
only Ableton has the ability to make Live packs, others have to make .als files to get the data into the library, rather than just making a .alp file
.
1: choose File / Manage Files from the menu
2 : press "Manage Project" button
3: choose "packing" fold down thing
4: create a live pack, .alp

I'm pretty sure that works, it did the last time I tried it
I'm not totally up on this, but there's two different ways to make Live Packs, users can make a more clunky one, Ableton has the tools to make a type that's easier to work with.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye?
-Moz

subterFUSE
Posts: 1557
Joined: Tue May 31, 2005 11:04 pm
Location: Winter Park, FL

Post by subterFUSE » Tue Apr 03, 2007 2:22 am

Preview Scrubbing
M-Tech D900T laptop, 17" WSXGA+ wide-screen, Intel Pentium 4 3.4 GHz HT (600 series) 2 MB cache, 2048 RAM (Dual Channel DDR2 PC4200 533 MHz), Dual hard drives: 80 gig x 2 = 160 gig SATA 5400 rpm (RAID 0 config)
Korg Zero 8 mixer/soundcard/MIDI

Tone Deft
Posts: 24155
Joined: Mon Oct 02, 2006 5:19 pm

Post by Tone Deft » Tue Apr 03, 2007 2:24 am

subterFUSE wrote:Preview Scrubbing
During preview click and hold on the Measure Ticker at the top of Live and drag up or down on it, you can scrub through previews.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye?
-Moz

Pitch Black
Posts: 6451
Joined: Sat Dec 21, 2002 2:18 am
Location: Auckland New Zealand
Contact:

Post by Pitch Black » Tue Apr 03, 2007 3:32 am

Tone Deft wrote:
subterFUSE wrote:Preview Scrubbing
During preview click and hold on the Measure Ticker at the top of Live and drag up or down on it, you can scrub through previews.
Do you mean the Ticker numeric display?

I would love to see it on the graphical scrolling prewiew status bar, too.

Just being able to dot your mouse around on the horizontal scrolling progress bar - bip, bip, bip - and jump around the playback point

WOULD BE FOOKIN WIKKID!:D :D :D

meantown
Posts: 53
Joined: Mon Aug 02, 2004 4:06 am

Post by meantown » Tue Apr 03, 2007 3:41 am

Am I missing something? The ability to choose NOT to record automation when in record. So I can record audio without recording volume changes, send changes etc.

forge
Posts: 17422
Joined: Wed Apr 21, 2004 9:47 am
Location: Queensland, AU
Contact:

Post by forge » Tue Apr 03, 2007 3:50 am

meantown wrote:Am I missing something? The ability to choose NOT to record automation when in record. So I can record audio without recording volume changes, send changes etc.
totally agree - I've banged my fist on the Ableton desks about this one! 8)

headquest
Posts: 1191
Joined: Tue Oct 26, 2004 11:32 am
Location: UK

Post by headquest » Tue Apr 03, 2007 7:51 am

While taking part in the month's beta testing last summer, I just didn't see the point of the new Project Management. The previous system was fine, and I found it obtuse having file management on both the left and the right side of the screen. Why?

[one of the reasons that having beta tested thoroughly I actually decided not to upgrade and stayed on Live 5].
iMac Retina 4K 3.3Ghz i7, 16Gb RAM
Live Suite 9.7.1 + Reason 9.1 + Pianoteq 5 + Sibelius 8.5

Listen on Soundcloud

zograme
Posts: 8
Joined: Mon Oct 23, 2006 11:15 pm

Post by zograme » Wed Apr 04, 2007 4:53 pm

Crossfade!!!!!! That's a real lack.

Fix that damn bug with powercore (dsp are useless since 7 plugins can fullfill my cpu ressources).

Groups of faders, panpots etc... real lack too

suie_paparude
Posts: 53
Joined: Mon Oct 13, 2003 2:30 pm
Location: bucharest,romania
Contact:

Post by suie_paparude » Wed Apr 04, 2007 5:23 pm

audio quantize
slice audio in arrangement and quantize with groove templates including akai mpc
http://www.suiepaparude.ro
MBPro,Live(1.5-8),Sampler,Operator,Analog,Reaktor,Pluggo,Kore,Mode,Bias Peak,Sonalksis,Reason,Audio Damage,Absynth,Massive,Korg Legacy collection + controller,FAW Circle,Synplant

GUY SMILEY
Posts: 711
Joined: Mon Apr 02, 2007 2:35 am
Location: London, UK
Contact:

Ah go on

Post by GUY SMILEY » Thu Apr 05, 2007 2:20 am

Tools in the arrangement window accessed via right click of mouse or 'apple clck.
just a scissors tool, line tool (for automation) mute tool (for individual sections) and :?:

kenporter
Posts: 452
Joined: Sat Sep 10, 2005 10:18 pm
Location: 5,660 miles from Ableton HQ

Post by kenporter » Thu Apr 05, 2007 2:43 am

zograme wrote:Crossfade!!!!!! That's a real lack.

Fix that damn bug with powercore (dsp are useless since 7 plugins can fullfill my cpu ressources).

Groups of faders, panpots etc... real lack too
Hey man,

what Powercore bug is this? I am running 3 Powercore cards and 2 UAD-1's on a P4 with no problems at all. Is this a known issue, and if so what is it?

Thanks,
Ken

davidnordstrom
Posts: 85
Joined: Wed Sep 06, 2006 11:44 pm
Location: Sweden
Contact:

Post by davidnordstrom » Thu Apr 05, 2007 8:50 am

aeon wrote:two things i would dearly love to have:

- a draw/select switch where it is most often needed - in the piano roll, not up the top
Just right-click

eyeknow
Posts: 5822
Joined: Fri Jul 15, 2005 6:16 am

Post by eyeknow » Thu Apr 05, 2007 8:51 am

I'd like to have a green icon instead of the black one.......

davidnordstrom
Posts: 85
Joined: Wed Sep 06, 2006 11:44 pm
Location: Sweden
Contact:

Post by davidnordstrom » Thu Apr 05, 2007 8:53 am

Possibility to draw in arrangement view


I dont understand the crossfade arguments..doesnt live have one? if not wt do u call that thing that swaps between A n B?

headquest
Posts: 1191
Joined: Tue Oct 26, 2004 11:32 am
Location: UK

Post by headquest » Thu Apr 05, 2007 9:39 am

davidnordstrom wrote: I dont understand the crossfade arguments..doesnt live have one? if not wt do u call that thing that swaps between A n B?
Can't speak for others, but what I was refering to is the ability to have two audio clips overlapping in the Arrangment, with them auto-crossfading. This is absolutely a basic standard in DAW packages these days, and certainly one of the simple key things that imho keeps Live from replacing my main DAW software.
iMac Retina 4K 3.3Ghz i7, 16Gb RAM
Live Suite 9.7.1 + Reason 9.1 + Pianoteq 5 + Sibelius 8.5

Listen on Soundcloud

Post Reply