Page 1 of 1

How do I make a clip play every other measure?

Posted: Tue Dec 30, 2003 6:46 pm
by dbtm
Btw.. i've read the manual and for the life of me can't figure this out.

Doing a live show w/ 3.0 for NYE and having a small problem.

Let's say i have 5 loops going: bass, synth, percussion and 2 drum loops.

1. And i have one nice sweeping synth that I would like to play once a measure. How can I automate this?

2. I have 2 sweepingsynths, and I would like them to play one after the other... over and over (without manuling going back and forth)

Thanks for any help!... My mouse finger is getting tired!

...

Posted: Tue Dec 30, 2003 7:45 pm
by dbtm
Ooops... on question one i said 'once a measure' and I meant 'once every other measure'

Posted: Tue Dec 30, 2003 7:47 pm
by Guest
uese a clip envelope. Make the regeion/clip "unlinked" and then create a volume envelope tht is twice the length of the clip, one with the volume up and onw with the volume down. Simple.

..

Posted: Tue Dec 30, 2003 7:51 pm
by dbtm
thanks!.. i'll try that out.

Posted: Wed Dec 31, 2003 6:13 am
by longjohns
load it into reason haw haw haw ;-)