X-Session pro user?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
jez3122
Posts: 534
Joined: Tue Jan 16, 2007 9:02 pm
Location: Lincs,England
Contact:

X-Session pro user?

Post by jez3122 » Sun Apr 15, 2007 5:55 pm

Hi, if your have bought the X-Session pro midi dj mixer in the past you can now doanload Torq LE dj software free of charge, all you've got to do is register your product and then you can download it free of charge :lol:
Live 7.0.16, core 2 Quad 2.66ghz 4 gb ram,ESI U46SE,Vestax VCM-600, M-Audio Axiom 25,
evolution249c,Maudio Xpression pro, various guitars,Akai mpd16, NI intact,YamahaMSP3's,zoom323, a Ukulele and a Crate of Stella.

AADJON
Posts: 45
Joined: Mon Sep 18, 2006 9:00 pm

Post by AADJON » Mon Apr 16, 2007 6:39 pm

That is great, I have the x-session pro and would like to use it as a DJ with my mac book pro. I have plenty of cds already loaded.

Do you know if I can run Torq LE from an external HD? I dont have enough space in my mac.

Do you know the x-session pro will work with LIVE.

When I connect it to LIVE, and try to use LIVE 6, I cannot make it move a thing.

jez3122
Posts: 534
Joined: Tue Jan 16, 2007 9:02 pm
Location: Lincs,England
Contact:

Post by jez3122 » Mon Apr 16, 2007 7:51 pm

Not too sure if you can run Torq from an external hard drive,can't see any reason why not.
i have no probs using my expression pro with live, are you sure you've midi mapped it correctly?
Live 7.0.16, core 2 Quad 2.66ghz 4 gb ram,ESI U46SE,Vestax VCM-600, M-Audio Axiom 25,
evolution249c,Maudio Xpression pro, various guitars,Akai mpd16, NI intact,YamahaMSP3's,zoom323, a Ukulele and a Crate of Stella.

AADJON
Posts: 45
Joined: Mon Sep 18, 2006 9:00 pm

Post by AADJON » Wed Apr 18, 2007 7:09 am

That is exactly what I cannot do.

do u know how i can do it?

steve-o
Posts: 620
Joined: Mon Jun 30, 2003 6:04 pm
Location: LA

Re: X-Session pro user?

Post by steve-o » Wed Apr 18, 2007 7:24 am

jez3122 wrote:Hi, if your have bought the X-Session pro midi dj mixer in the past you can now doanload Torq LE dj software free of charge, all you've got to do is register your product and then you can download it free of charge :lol:
SHWEEET. I sold Torq before. Absatively Fantabulous!

jez3122
Posts: 534
Joined: Tue Jan 16, 2007 9:02 pm
Location: Lincs,England
Contact:

Post by jez3122 » Wed Apr 18, 2007 4:56 pm

Does the midi signal indicater light flash when you turn a knob or move a slider on the X-session? it's in the top right hand corner of the screen.
Live 7.0.16, core 2 Quad 2.66ghz 4 gb ram,ESI U46SE,Vestax VCM-600, M-Audio Axiom 25,
evolution249c,Maudio Xpression pro, various guitars,Akai mpd16, NI intact,YamahaMSP3's,zoom323, a Ukulele and a Crate of Stella.

STRATEGY_510
Posts: 825
Joined: Mon Jan 23, 2006 10:48 pm
Location: Oakland, Killafoolya

Post by STRATEGY_510 » Wed Apr 18, 2007 10:33 pm

AADJON wrote:That is exactly what I cannot do.

do u know how i can do it?

Post your midi settings and I will compare it to mine when I get off work today.


STRATEGY

AADJON
Posts: 45
Joined: Mon Sep 18, 2006 9:00 pm

HELP

Post by AADJON » Thu Apr 19, 2007 5:44 am

Yes, the little light in LIVE 6 flashes when I move something in my x-session pro. but I cant make LIVE's crossfader move when I move the x-session' crossfader.

I think I am missing something.

AADJON
Posts: 45
Joined: Mon Sep 18, 2006 9:00 pm

Post by AADJON » Thu Apr 19, 2007 6:22 am

Good, now it works. the problem is that when I move the fader to the right, LIVE goes to the left

steve-o
Posts: 620
Joined: Mon Jun 30, 2003 6:04 pm
Location: LA

Post by steve-o » Thu Apr 19, 2007 7:01 am

AADJON wrote:Good, now it works. the problem is that when I move the fader to the right, LIVE goes to the left
invert the range then.

AADJON
Posts: 45
Joined: Mon Sep 18, 2006 9:00 pm

Post by AADJON » Thu Apr 19, 2007 7:44 am

I right click and try to invert it, but it does not do it.

track sync and remote are all ON

is this the way it sou posed to be?

steve-o
Posts: 620
Joined: Mon Jun 30, 2003 6:04 pm
Location: LA

Post by steve-o » Thu Apr 19, 2007 8:10 am

I'm not at home at the moment, but when I am, I'll see what I can do. PM me if I forget and you haven't resolved the issue.

AADJON
Posts: 45
Joined: Mon Sep 18, 2006 9:00 pm

Post by AADJON » Fri Apr 20, 2007 7:39 am

Please, I need your help. I couldnt figure ot.

AADJON
Posts: 45
Joined: Mon Sep 18, 2006 9:00 pm

Post by AADJON » Fri Apr 20, 2007 7:43 am

Please, I need your help. I couldnt figure it out.

jez3122
Posts: 534
Joined: Tue Jan 16, 2007 9:02 pm
Location: Lincs,England
Contact:

Post by jez3122 » Fri Apr 20, 2007 11:49 am

when i 1st started using my Xsession the crossfader also went the wrong way, what you need to is when hover the mouse over the cross fader in Live to midi map it it shows up 1/17 but if you move it very slightly it will show another number 1/20 if i recall correctly. one of these numbers inverts the crossfader and one is the normal setting. it took me ages to figure this out
Live 7.0.16, core 2 Quad 2.66ghz 4 gb ram,ESI U46SE,Vestax VCM-600, M-Audio Axiom 25,
evolution249c,Maudio Xpression pro, various guitars,Akai mpd16, NI intact,YamahaMSP3's,zoom323, a Ukulele and a Crate of Stella.

Post Reply