live 6 vs. live lite 6

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
twoodbri
Posts: 1
Joined: Tue May 08, 2007 6:20 pm
Contact:

live 6 vs. live lite 6

Post by twoodbri » Tue May 08, 2007 7:05 pm

what's the difference between live 6 full version and live lite 6?

Joelb
Posts: 39
Joined: Mon Sep 11, 2006 4:22 am
Location: Brisneyland

Post by Joelb » Wed May 09, 2007 12:40 am

[UPDATE]
Live Lite 6 Limitations list updaterered:

• Max number of tracks is 10. (Audio, midi, return, master)
• Max number of return tracks is 1 (therefore 1 send)
• Number of mono input channels is 8 (4 audio, 4 MIDI)
• Number of audio tracks is limited to 4
• Number of MIDI tracks is limited to 4
• Number of simultaneous VST/AU plug-in load is 1
• Number of audio effects per set is limited to 2 (hint: use racks)
• No native mp3 support
• 4 Scene LImitation
• Rewire function disabled. (I can't confirm this).
• No operator (you can use it but in goes to demo mode - have to restart to get it back to Lite mode)
• No sampler (you can use it but in goes to demo mode - have to restart to get it back to Lite mode)
• Makes bad trance
Last edited by Joelb on Tue Jun 26, 2007 11:43 pm, edited 1 time in total.
...

ScholarlyGent
Posts: 299
Joined: Mon May 07, 2007 12:52 pm
Location: Detroit

Post by ScholarlyGent » Wed May 09, 2007 2:19 am

Joelb wrote: • Makes bad trance
Haha! So true

nathannn
Posts: 3317
Joined: Thu Dec 07, 2006 2:38 am
Location: U.S.

Post by nathannn » Wed May 09, 2007 3:45 am

its pretty much considered to be a demo...
its very useless.
The Push / Novation Launch Pad / Novation Launch Pad Pro / Novation Launch Key
/ Launch Control XL / Machine MkII / Machine Studio / BeatStep / Livid OhmRGB / Livid Code V2 / Apc 40 MKII

no computers or synths

20 Copies of Ableton Live Lite.

Lo-Fi Massahkah
Posts: 3602
Joined: Fri Jun 04, 2004 2:57 pm
Location: The south east suburbs of Malmö, Sweden.

Post by Lo-Fi Massahkah » Wed May 09, 2007 6:12 am

I don't find it useless in any way. It's actually usable in the sense that you can save just as with the full version.

Limitations forces creativity...








...and lust for the full version! :D

-M

mkelly
Posts: 595
Joined: Sat Feb 24, 2007 2:32 pm
Location: Belfast

Post by mkelly » Wed May 09, 2007 10:08 am

Lo-Fi Massahkah wrote: ...and lust for the full version! :D
And a reasonable upgrade path: http://www.ableton.com/upgrade-live-lite

James Cater
Posts: 38
Joined: Tue Jan 17, 2006 6:08 pm

MP3

Post by James Cater » Wed May 09, 2007 12:28 pm

Theres' one big omission from the Lite version not mentioned above.

It does not support MP3 files

Not ideal.

Lo-Fi Massahkah
Posts: 3602
Joined: Fri Jun 04, 2004 2:57 pm
Location: The south east suburbs of Malmö, Sweden.

Re: MP3

Post by Lo-Fi Massahkah » Wed May 09, 2007 1:30 pm

James Cater wrote:Theres' one big omission from the Lite version not mentioned above.

It does not support MP3 files

Not ideal.
Wouldn't bother me at all from a composing point of view. From a DJing POV, just convert to .wav or .aif before importing - it's done internally otherwise anyway...

It's basically free software!

-M

tamtam
Posts: 95
Joined: Sat Nov 18, 2006 4:43 pm

Re: MP3

Post by tamtam » Wed May 09, 2007 2:53 pm

Biggest Limitation is it's 4 Scenes only, other than that it would be perfect (for me).

PurpleHaze
Posts: 134
Joined: Tue May 15, 2007 5:50 pm

Sequencng in live

Post by PurpleHaze » Thu May 17, 2007 5:39 pm

i was trying out the demo of live 6 before i really get into live and i need to as this how do people sequence in live? I am used to reason but i still cant get sequencing a full track in live.

Lo-Fi Massahkah
Posts: 3602
Joined: Fri Jun 04, 2004 2:57 pm
Location: The south east suburbs of Malmö, Sweden.

Re: Sequencng in live

Post by Lo-Fi Massahkah » Thu May 17, 2007 8:03 pm

PurpleHaze wrote:i was trying out the demo of live 6 before i really get into live and i need to as this how do people sequence in live? I am used to reason but i still cant get sequencing a full track in live.
Sorry, but what's your question?

-M

The Thief
Posts: 32
Joined: Sat Aug 05, 2006 3:50 pm
Location: Melbourne, Australia

Post by The Thief » Fri May 18, 2007 10:34 pm

live lite is just a marketing tool
Begin with an empty room and an open mind (and 1 speaker)...M.P.Stavrou

Tone Deft
Posts: 24155
Joined: Mon Oct 02, 2006 5:19 pm

Post by Tone Deft » Fri May 18, 2007 11:10 pm

The Thief wrote:live lite is just a marketing tool
$300 to upgrade to the full version, nice marketing. ;)
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye?
-Moz

PurpleHaze
Posts: 134
Joined: Tue May 15, 2007 5:50 pm

Post by PurpleHaze » Sat May 19, 2007 1:16 am

Tone Deft wrote:
The Thief wrote:live lite is just a marketing tool
$300 to upgrade to the full version, nice marketing. ;)
Thats the best way to not spend alot of money, you just buy your favourite hardware equpment that has Live Lite, preferably an M-Audio midi controller then just upgrade

PurpleHaze
Posts: 134
Joined: Tue May 15, 2007 5:50 pm

Post by PurpleHaze » Tue Jun 26, 2007 5:05 pm

[quote="Joelb• Max number of tracks is 10.
• Number of simultaneous VST plug-in load is 1
[/quote]

those two just got my attention, 10 tracks only? what is going on? could ableton give atleast 50 midi tracks? Protools Le has 256 midi tracks cubase le has 64

Post Reply