Battery 3 users - question about key commands?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
jamester
Posts: 1272
Joined: Sun Jun 04, 2006 7:43 am
Location: Baltimore, MD

Battery 3 users - question about key commands?

Post by jamester » Fri Jun 22, 2007 5:45 pm

This was brought up on the Battery forum - it seems Live doesn't let you use key commands in Battery? So for instance you can't delete a cell using the Delete key, and you can't scroll through the built-in browser using up/down arrow keys, etc...

What gives? Can this be changed, or is it just the way it is?
Purrrfect Audio PC by Jim Roseberry
Edirol UA-1000, Korg PadKontrol, Dynaudio BM 5A's
REAPER, Live, Sound Forge

antonlamont45
Posts: 27
Joined: Mon Jun 18, 2007 11:18 pm

Post by antonlamont45 » Fri Jun 22, 2007 8:19 pm

Dont have an answer but I'm interested in this too

gort
Posts: 176
Joined: Sun Jul 25, 2004 8:11 pm
Location: s.f., ca

Post by gort » Fri Jun 22, 2007 9:36 pm

have you DL'd the latest update to Battery 3? i know there were some issues with key commands btw Battery and host.
hi-q hits and handclaps not holywars and hand grenades

djfm
Posts: 777
Joined: Fri Nov 12, 2004 10:13 pm
Location: uk
Contact:

Post by djfm » Fri Jun 22, 2007 10:09 pm

working fine here!!
http://www.myspace.com/projectf - Progressive
http://soundcloud.com/fproject
http://twitter.com/fproject1

Macbook 2.4 4GB/Live 7.15/massive/Absynth 4

Homebelly
Posts: 2887
Joined: Mon Jun 11, 2007 9:52 pm
Location: Aotearoa New Zealand
Contact:

Post by Homebelly » Fri Jun 22, 2007 10:53 pm

Works fine here also,, OS X with both VST and AU.
Are you using the latest up date?
Are you using BATTERY 3?
15" 2.4 MBP/Live/Sampler/Operator/ Home made Dumble clone/Two Strats/One Jazz Bass.
Come and visit any time= Soundcloud

jamester
Posts: 1272
Joined: Sun Jun 04, 2006 7:43 am
Location: Baltimore, MD

Post by jamester » Sat Jun 23, 2007 3:40 am

Yes, I am on the newest version, 3.02. I never even noticed this cuz I've only been using B3 in Reaper, but I came across it on the NI Battery forum, posted by a Live 6 user:

http://www.native-instruments.com/forum ... hp?t=51125

Tested it out for myself, and sure enough! In the thread another person said this was done deliberately (in the new update) and prevents unintentional deleting of clips, when deleting a cell with the Delete key.

In Reaper with 3.02 update, all key commands work perfectly. In Live, they don't work at all.
Purrrfect Audio PC by Jim Roseberry
Edirol UA-1000, Korg PadKontrol, Dynaudio BM 5A's
REAPER, Live, Sound Forge

jamester
Posts: 1272
Joined: Sun Jun 04, 2006 7:43 am
Location: Baltimore, MD

Post by jamester » Sat Jun 23, 2007 3:42 am

Homebelly wrote: Are you using BATTERY 3?
Pretty sure, since it says "Battery 3" in the subject line... :wink:
Purrrfect Audio PC by Jim Roseberry
Edirol UA-1000, Korg PadKontrol, Dynaudio BM 5A's
REAPER, Live, Sound Forge

Homebelly
Posts: 2887
Joined: Mon Jun 11, 2007 9:52 pm
Location: Aotearoa New Zealand
Contact:

Post by Homebelly » Sat Jun 23, 2007 4:00 am

jamester wrote:
Homebelly wrote: Are you using BATTERY 3?
Pretty sure, since it says "Battery 3" in the subject line... :wink:
Sorry,,
I thought you where looking from input from 3 users,,, :oops:
My bad,,, :?
15" 2.4 MBP/Live/Sampler/Operator/ Home made Dumble clone/Two Strats/One Jazz Bass.
Come and visit any time= Soundcloud

jamester
Posts: 1272
Joined: Sun Jun 04, 2006 7:43 am
Location: Baltimore, MD

Post by jamester » Sat Jun 23, 2007 5:58 pm

No worries! :)

Interesting that it's working on OSX, I wonder if this is a PC-only issue?
Purrrfect Audio PC by Jim Roseberry
Edirol UA-1000, Korg PadKontrol, Dynaudio BM 5A's
REAPER, Live, Sound Forge

Post Reply