Changing Absynth sounds from Ableton Live6

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
Cyberdude
Posts: 16
Joined: Thu Jan 04, 2007 1:13 am

Changing Absynth sounds from Ableton Live6

Post by Cyberdude » Wed Aug 08, 2007 5:29 pm

I load Ableton Live 6 and drag the Absynth4 VST into a midi track and arm the track.
So far so good, but now how do I change the Absynth4 sounds?

gerard
Posts: 304
Joined: Fri Sep 15, 2006 12:59 pm
Location: Luxemburg

Post by gerard » Wed Aug 08, 2007 6:32 pm

In Absynth 3 you have the Preset list inside the Vst that works normally.
MBP 2,5ghz
Live8
Maschine - AK1

http://www.myspace.com/milestoperdition

rsagevik
Posts: 321
Joined: Thu Dec 09, 2004 7:54 pm
Location: Norway

Post by rsagevik » Wed Aug 08, 2007 6:46 pm

You must use the built in Absynth preset browser, or the preset list function.

Michael-SW
Posts: 2054
Joined: Sat Apr 30, 2005 4:05 pm
Location: Stockholm, Sweden

Post by Michael-SW » Wed Aug 08, 2007 7:09 pm

You can also you program/bank change from a midi clip if you want to do it in a live situation.

blank
Posts: 1512
Joined: Thu Apr 21, 2005 5:43 pm
Location: Montreal

Post by blank » Thu Aug 09, 2007 12:59 am

Read about the program list in the manual is the thing to do
feug.net -:- virb.com/feug

Post Reply