All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: Live Demo - BLURRY SCREEN!
PostPosted: Mon Aug 20, 2007 3:19 pm 

Joined: Sun May 13, 2007 8:25 am
Posts: 232
Just installed Live and the screen is SO VERY BLURRY!
Here's a screenie:
Image
Is there any way to change the font size? I'm on a giant screen and the font is tiny.[/img]

_________________
filthy


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 20, 2007 4:56 pm 

Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm
Posts: 9998
huh?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 20, 2007 8:32 pm 

Joined: Wed Sep 14, 2005 1:45 am
Posts: 16
your monitor resolution might be too low. I know that if mine is set to a resolution lower than optimal everything gets blury, just like your photo.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 20, 2007 8:37 pm 

Joined: Wed Dec 01, 2004 1:04 pm
Posts: 1856
might be time to visit the opticians :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 21, 2007 3:10 pm 

Joined: Sun May 13, 2007 8:25 am
Posts: 232
My monitor is set at max resolution: 1900x1200.

_________________
filthy


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 21, 2007 3:23 pm 

Joined: Fri Jun 04, 2004 10:38 am
Posts: 1193
Location: Berlin
it's neither your screen nor your vision.
the font we use, is dithered and way to blurry. one of the things on our never ending list is "replace current font by sharper, nicer one" but unfortunately this is more difficult than it seems, since a new font would have a different spacing and we would need to check in every language for every detail in Live and maybe adjust layout.

the good news: you will get used to it......

Robert


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 21, 2007 3:26 pm 

Joined: Sun May 13, 2007 8:25 am
Posts: 232
Well I suggest you hop to it!

It is very annoying working with a blurry screen...

But thanks for the heads up, I hope you get it fixed by live seven.

_________________
filthy


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Live Demo - BLURRY SCREEN!
PostPosted: Fri Jul 19, 2013 10:29 pm 

Joined: Wed May 13, 2009 5:05 am
Posts: 267
Old topic but now in 2013 nothing has changed.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re:
PostPosted: Sat Jul 20, 2013 11:05 am 

Joined: Fri May 01, 2009 7:12 pm
Posts: 351
Robert Henke wrote:
the good news: you will get used to it......

Robert



Massive lol here...

So Robert himself in 2007 admitted they were using a crappy font that causes a blurry image and now they are still using the same crappy font?

_________________
ImageBesides Music and Sound Design, we also provide services for:Audio Repair & Restore - Audio Batch Processing


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Live Demo - BLURRY SCREEN!
PostPosted: Tue Jun 07, 2016 6:09 am 

Joined: Tue Jun 07, 2016 5:52 am
Posts: 1
For what it's worth (in 2016!)... On Windows, Ableton will look blurry by default on high DPI screens. The way to fix that is to
- go to where Ableton is installed,
- Locate the "Program" directory,
- right click on "Ableton Live 9.exe" (or whatever depending on your edition)
- Click properties
- In "Compatibility" tab, check "disable scaling on high DPI settings"
- Run ABleton again, and voilĂ  !

Now, you will have to bump your zoom level in Ableton settings, but this looks way sharper than before.

Eager to read what you guys find out...
Blurry version (screenshot exactly as it appears on my Windows 10, 1920x1200 screen):

Imageableton.blurry

Not blurry version:
Imageableton.not.blurry


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Live Demo - BLURRY SCREEN!
PostPosted: Tue Jun 07, 2016 11:11 am 

Joined: Thu Feb 12, 2004 12:02 am
Posts: 604
Location: St. Louis, MO
I never noticed this. As I'm currently away from my Ableton laptop, does this exist in the Mac version too?

_________________
Live Setup:
MacBook Pro, OSX 10.11, MOTU MicroBook II, MOTU Micro Lite, Push 2, SoftStep 2, NI Maschine 2, Novation Launchkey Mini
Ableton Live Suite 9.6, M4L 7


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Live Demo - BLURRY SCREEN!
PostPosted: Tue Jun 07, 2016 6:28 pm 

Joined: Fri May 01, 2009 4:59 am
Posts: 70
EnjoyRC wrote:
I never noticed this. As I'm currently away from my Ableton laptop, does this exist in the Mac version too?



This doesn't exist on mac, or at least not on mine. On my windows machine there is a setting that will remove the blur--I dont have my laptop but this was really annoying but its fixed with this adjustment--I yhink its DPI scaling


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group