New MBP Airport update = Glitches gaaaylore

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
timothyallan
Posts: 5788
Joined: Wed Nov 24, 2004 11:05 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

New MBP Airport update = Glitches gaaaylore

Post by timothyallan » Mon Mar 31, 2008 10:31 am

Anybody else get this now? Ran the updater this morning and installed the airport update, now a simple live project with 4 tracks glitches like mad. I turn off airport .. poof ... no more glitches ... turn it back on, poof! glitches!

Not good for keeping IM converstaions going while making music :(

10.4.11

timothyallan
Posts: 5788
Joined: Wed Nov 24, 2004 11:05 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Post by timothyallan » Mon Mar 31, 2008 11:07 am

according to the apple forums, to fix it. you have to download the AirPortExtremeUpdate2007004, use pacifist to extract the ktext file thingy and drop it into the corresponding folder on the mac hd. I did it, and no more crackles!!

Wayat
Posts: 33
Joined: Mon Oct 22, 2007 6:24 am
Location: France

Post by Wayat » Tue Apr 01, 2008 8:08 am

hi
can you put the link of the apple forum thread please....?
JazzMutant Lemur and Dexter,Virus TI,Macbook Pro(10.5),,Motu Ultralite(1.4.7),Emagic amt8 midi I/O,korg elctribe mx and more...

timothyallan
Posts: 5788
Joined: Wed Nov 24, 2004 11:05 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Post by timothyallan » Tue Apr 01, 2008 8:09 am


Wayat
Posts: 33
Joined: Mon Oct 22, 2007 6:24 am
Location: France

Post by Wayat » Tue Apr 01, 2008 8:11 am

thanks
very quick answer!!!

:D
JazzMutant Lemur and Dexter,Virus TI,Macbook Pro(10.5),,Motu Ultralite(1.4.7),Emagic amt8 midi I/O,korg elctribe mx and more...

8O
Posts: 5502
Joined: Fri Mar 28, 2008 9:29 am
Location: Berlin

Post by 8O » Tue Apr 01, 2008 6:03 pm

Damn! Just read this after installing the update. It's not only Live, but also if I stream some music via Firefox, having the airport on definitely causes audio crackles. Apple forgot to test this one, I think.

Thanks for posting the thread to fix it. :)
Image

8O
Posts: 5502
Joined: Fri Mar 28, 2008 9:29 am
Location: Berlin

Post by 8O » Tue Apr 01, 2008 7:19 pm

Arse! Just followed the thread's instructions, rolled back the IO80211Family.kext to the 2007 version, restarted and it still crackles like a gently sizzling fried egg. Anyone else?

Edit: Double-checked the date of the replacement .kext file to ensure it was from 2007 and Apple Update recognises that I've got an old version of the file, so I reckon I followed the instructions correctly, but no joy...
Last edited by 8O on Tue Apr 01, 2008 9:37 pm, edited 1 time in total.
Image

Wayat
Posts: 33
Joined: Mon Oct 22, 2007 6:24 am
Location: France

Post by Wayat » Tue Apr 01, 2008 9:08 pm

whats is your os?
leopard 10.5.2 is making audio/midi glitches for me.
even if i dont do the airport update
JazzMutant Lemur and Dexter,Virus TI,Macbook Pro(10.5),,Motu Ultralite(1.4.7),Emagic amt8 midi I/O,korg elctribe mx and more...

8O
Posts: 5502
Joined: Fri Mar 28, 2008 9:29 am
Location: Berlin

Post by 8O » Tue Apr 01, 2008 9:35 pm

I'm on Tiger 10.4.11 - I thought I'd stay on Tiger and not upgrade to Leopard yet to keep some stability! Ho, ho, seems Apple had other ideas... :cry:
Image

tw1nstates
Posts: 1127
Joined: Sat Apr 14, 2007 1:00 pm

Post by tw1nstates » Tue Apr 01, 2008 9:42 pm

Same here on a MacBook running tiger and live 7.

Much less problems in Logic though. Surprise that eh?
I slipped into a daze, whilst I was there I heard the most startling music, it was at once familiar and alien, reassuring and unsettling.
https://soundcloud.com/fearoftherave

Wayat
Posts: 33
Joined: Mon Oct 22, 2007 6:24 am
Location: France

Post by Wayat » Tue Apr 01, 2008 9:45 pm

good choice....
i'm on 10.5.1,it's stable and all is ok ,live works with airport enabled


one thing is sure...last airport update make audio glitches...
and on 10.5.1 auto update don't install airport update if 10.5.2 is not installed

to 80:
i have tried all combination and the best have found is leopard 10.5.1/Live 7/motu driver 1.4.7
JazzMutant Lemur and Dexter,Virus TI,Macbook Pro(10.5),,Motu Ultralite(1.4.7),Emagic amt8 midi I/O,korg elctribe mx and more...

numerotre
Posts: 49
Joined: Thu Feb 21, 2008 10:11 pm
Contact:

Post by numerotre » Tue Apr 01, 2008 9:58 pm

guys give it two years and mac os x ends up worse than winz... :(

8O
Posts: 5502
Joined: Fri Mar 28, 2008 9:29 am
Location: Berlin

Post by 8O » Tue Apr 01, 2008 10:09 pm

Wayat wrote:to 80:
i have tried all combination and the best have found is leopard 10.5.1/Live 7/motu driver 1.4.7
Ah cheers, that sounds good - might give that a try...
Image

beats me
Posts: 23319
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:39 pm

Post by beats me » Tue Apr 01, 2008 11:35 pm

Before I install any OSX updates I always wait a few days to see if people on here are going ape shit with frustration over it. It's served me well so far. I'm still on 10.4.10 (or whatever) when I think the most current version is 10.4.11.

I'm of the mind that if it ain't broken then don't fix (update) it.

bionicLOVEsoundsystem
Posts: 14
Joined: Mon Apr 30, 2007 4:51 pm

Post by bionicLOVEsoundsystem » Fri Apr 04, 2008 3:40 am

i'm experiencing the same glitch problem on my macbook pro 2.4ghz, tiger 10.4.11
just yesterday downloaded that upgrade & was complaining to a friend
that mac has too many of these , and too many problems after.
there used to be a day when i never had probs on Mac!

of course i have a show coming up too.....hope i get it fixed from above advice
www.myspace.com/blackhurst
www.BeatsWithoutBorders.com

:: 2.4ghz MacBook Pro, Korg Micro X synth, KAOS pad 2, Edirol UA-25 audio interface, Edirol UC-33 midi device, Cort A5 Bass guitar, Melodica, etc.... ::

Post Reply