New MBP Airport update = Glitches gaaaylore

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
leonardrock
Posts: 121
Joined: Sat Mar 24, 2007 2:52 pm

Post by leonardrock » Sun Apr 06, 2008 1:35 pm

deleted
15" MBP 2.5 gHz, 4 GB, OSX 10.5.6, M-Audio FW-410, Axiom 49, Trigger Finger, Line6 POD XT, Live 7, PTMP 8

Naive Teen Idol
Posts: 227
Joined: Tue Feb 10, 2004 8:28 pm

Post by Naive Teen Idol » Mon Apr 07, 2008 7:02 am

Hmm. So...is anyone else having this problem with the AirPortAtheros file? Because it seems as if the Disc Utility suggestion solved part of the problem anyway...
MacBook 2 GHz Intel CoreDuo, 2GB RAM, Live 6.10, Reason 4.01, Reaktor 5.14, Novation Remote SL 25, GForce Oddity, TimewARP 2600, Arturia CS-80V 2, UC-33e, M-Audio FastTrack Pro, Roland Jupiter 6 w Europa mod

8O
Posts: 5502
Joined: Fri Mar 28, 2008 9:29 am
Location: Berlin

Post by 8O » Mon Apr 07, 2008 7:08 am

Dunno if it helps, but I did get that AirportAtheros file error message too, but the Repair Permissions fixed it too...
Image

ocp
Posts: 355
Joined: Wed Jan 22, 2003 3:38 pm
Location: Porto, Portugal
Contact:

Post by ocp » Mon Apr 07, 2008 7:32 pm

MacBook Pro 2.0 and Mac OS 10.4.11 here.
I replaced the IO80211Family.kext and repaired permissions, then did a reboot.
All my audio apps are now working fine except for Live 6.0.10.
I tried the 7.0.3 demo and the crackles persist.
Turning off Airport as support suggested (the above procedure was also hinted) didn't do it for me.
I guess I'll never update again when all is working fine.
Should have learned that long time ago :|
MacBook Pro 2.0, 2 GB RAM, Mac OS 10.6.8, Live 7.0.18, etc.

http://ocp.pt.vu
http://doporto.pt.to

torsig1967
Posts: 1
Joined: Wed Apr 09, 2008 6:46 pm

Post by torsig1967 » Thu Apr 10, 2008 2:59 pm

Sucess here too after replacing kext and repairing permissions.

:P :P :P :P :P

Naive Teen Idol
Posts: 227
Joined: Tue Feb 10, 2004 8:28 pm

Post by Naive Teen Idol » Fri Apr 11, 2008 5:59 am

So, having tried every possible trick to reinstall this file and repair permissions in every possible order, it keeps telling me that the AirPortAtheros was installed improperly.

Does anyone have another suggestion here? I'm at wit's end...
MacBook 2 GHz Intel CoreDuo, 2GB RAM, Live 6.10, Reason 4.01, Reaktor 5.14, Novation Remote SL 25, GForce Oddity, TimewARP 2600, Arturia CS-80V 2, UC-33e, M-Audio FastTrack Pro, Roland Jupiter 6 w Europa mod

Naive Teen Idol
Posts: 227
Joined: Tue Feb 10, 2004 8:28 pm

Post by Naive Teen Idol » Sun Apr 13, 2008 6:49 am

Ok, the long nightmare is at last over. bdhm's solution and the order did it for me.
But here's what I'd been doing wrong:

I didn't "install" with Pacifist -- I "extracted."
MacBook 2 GHz Intel CoreDuo, 2GB RAM, Live 6.10, Reason 4.01, Reaktor 5.14, Novation Remote SL 25, GForce Oddity, TimewARP 2600, Arturia CS-80V 2, UC-33e, M-Audio FastTrack Pro, Roland Jupiter 6 w Europa mod

Geo Safari
Posts: 15
Joined: Sat Oct 13, 2007 12:49 pm

Post by Geo Safari » Tue Jul 08, 2008 7:32 am

hiya,
forgive the noobness. I have the dreaded audio pops/crackle thing too. It just pops loudly every now and then. Is there a sure, safe and easy-ish way to fix this? Have Apple got back to anyone on this, or put a bug fix in their latest airport update for this yet?

Cheers.

G

timothyallan
Posts: 5788
Joined: Wed Nov 24, 2004 11:05 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Post by timothyallan » Tue Jul 08, 2008 8:40 am

look for the thread i started where i zip up the required files... i cbf finding it :)

ironwill2000
Posts: 49
Joined: Wed Apr 02, 2008 10:41 pm

Post by ironwill2000 » Wed Jul 16, 2008 7:29 am

timothyallan wrote:look for the thread i started where i zip up the required files... i cbf finding it :)
My first day back on my MBP and I get this update and associated shitty sound. I JUST sent my Dell back cause it was doing the exact same thing.

I am starting to think QC is going to pot.

Can you post an alternate location? That thread on Apple does not work for me.

timothyallan
Posts: 5788
Joined: Wed Nov 24, 2004 11:05 pm
Location: Melbourne Australia
Contact:

Post by timothyallan » Wed Jul 16, 2008 7:32 am

wrong thread then.. i have zipped them up :)
www.timothyallan.com/files/200801airportfix.zip

ironwill2000
Posts: 49
Joined: Wed Apr 02, 2008 10:41 pm

Post by ironwill2000 » Wed Jul 16, 2008 8:09 am

Thanks much for the files, but they dont seem to work for me.

I did as the rtf instructed but no luck, even after restart.

I even looked on the internet and followed someone else's advice to repair permissions then restart again.

:( WOW, if it wasn't for some of the awesome music you peeps are putting out with Ableton, I don't think I would be motivated enough to keep pursuing this mess.

3 Computers and 1 Live version later I still can't get the thing stable.

Any suggestions on how to roll the update back? I am a Mac newb, but at least Windows lets you roll back a driver, or uninstall an unwanted update.

Thanks again timothyallan. :(

duluxdog
Posts: 214
Joined: Fri Feb 29, 2008 3:57 pm
Location: UK

Post by duluxdog » Wed Jul 16, 2008 9:19 am

Wow, so i'm buying a macbook soon and i'll read this to see if there's any way I can avoid this problem. My windows laptop has this exact problem already, where my wireless connection causes spikes and glitching audio. It's annoying as hell. Though fairly easy to fix (just disable the wireless card).

smutek
Posts: 4489
Joined: Sun Mar 02, 2003 3:30 pm
Location: Baltimore,United States

Post by smutek » Wed Jul 16, 2008 11:36 am

8O wrote:Damn! Just read this after installing the update. It's not only Live, but also if I stream some music via Firefox, having the airport on definitely causes audio crackles. Apple forgot to test this one, I think.

Thanks for posting the thread to fix it. :)
I've been having this problem with my G5 tower ever since upgrading to leopard. My G5 is connected via ethernet and airport is switched off, so that isn't the cause of the problem on my end.

ironwill2000
Posts: 49
Joined: Wed Apr 02, 2008 10:41 pm

Post by ironwill2000 » Sun Jul 20, 2008 6:18 am

timothyallan wrote:wrong thread then.. i have zipped them up :)
www.timothyallan.com/files/200801airportfix.zip
Hey Timothy, Thanks again. I repeated everything again, only this time, I 1) unpacked the zip, 2.) replaced the files as instructed by your RTF, 3) Restarted, 4) came back and actually installed the DMG for the older Airport firmware, 5) Restarted and NO GLITCH!!

+1000 for you man, I am freaking stoked, my sets run perfectly!!

Post Reply