Akai MPD32 and pitch bend

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
Post Reply
iomega
Posts: 32
Joined: Fri Jan 20, 2006 6:24 pm

Akai MPD32 and pitch bend

Post by iomega » Fri Apr 18, 2008 3:20 am

Sup everyone,
I just got the MPD32 and I was wondering how do I go about making a knob or slider act as a picth bend like using a MPC or the axiom 49 pitch wheel when I have the REX files in the drum rack program...

Thnx in advance :)

channelite
Posts: 472
Joined: Sat Sep 15, 2007 8:25 pm
Location: Nevada, USA

Post by channelite » Fri Apr 18, 2008 5:57 am

I have the MPD24 and it can't do pitchbend at all. I asked Akai tech support and they said unfortunately no. The MPD32 interface looks pretty similar, so I'm gonna guess no on it too. Hopefully I'm wrong. Maybe they'll add it in the next firmware update.

cope
Posts: 62
Joined: Sat Jul 24, 2004 12:56 am

Post by cope » Fri Apr 18, 2008 6:09 am

Another +1 for the padKontrol then

iomega
Posts: 32
Joined: Fri Jan 20, 2006 6:24 pm

Post by iomega » Fri Apr 18, 2008 7:23 am

damm are you serious..?
I'm gonna have bring this back then
why wouldnt they add that..feature

so it wouldnt have that in any other type of program like say guru or fruity loops

breedsound
Posts: 22
Joined: Sat Jan 06, 2007 1:12 am

Post by breedsound » Fri Apr 18, 2008 1:32 pm

how about assigning / midi learning one of your controls to the pitch of whatever instrument you're working with...??
live is so dope.
http://myspace.com/breedsound <--hot beats.

iomega
Posts: 32
Joined: Fri Jan 20, 2006 6:24 pm

Post by iomega » Fri Apr 18, 2008 4:49 pm

I've tired that.. maybe I'm doing it worong but from I know
is if I do it in the drum rack it only does it to the one sample on the pad
if I goto the next pad it cant do it..

there isnt like a global pitch bend that changes all the pads at once, not that I know of anyways.

Post Reply