Do you have two screens on your computer?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live

Do you use two screens ?

yes
38
73%
no
14
27%
 
Total votes: 52

Angstrom
Posts: 14726
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Do you have two screens on your computer?

Post by Angstrom » Tue May 13, 2008 4:51 pm

Do you have two or more screens attached to your computer?

I'm not sure if we have had this poll before, but I was curious. Flat screens are now pretty cheap and commonplace enough that I would guess around 30% of Live users have 2 screens.

Let's see

noisetonepause
Posts: 4935
Joined: Sat Dec 28, 2002 3:38 pm
Location: Second row from the expensive puddle, under ten others

Post by noisetonepause » Tue May 13, 2008 4:56 pm

I attach an extra display to my laptop sometimes.

It only really works for me when I clearly distinguish between primary and secondary display - like I'll keep all the apps I'm 'passively' using on the laptop display and what I'm trying to focus on on the LCD. It's better than minimising...

I don't think I'd like true dual screenering... too wide...

noisetonepause
Posts: 4935
Joined: Sat Dec 28, 2002 3:38 pm
Location: Second row from the expensive puddle, under ten others

Post by noisetonepause » Tue May 13, 2008 4:56 pm

I'm not sure if that's a yes or a no, though.

Angstrom
Posts: 14726
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Post by Angstrom » Tue May 13, 2008 5:14 pm

Yes, I know what you mean about spanning an app across both screens.
I don't spread one window across both, the frames get in the way too much.
I separate my screens them by task, one has the 'main' window and the other does the secondary panels. So my second monitor currently has my to-do list software open, an IM window and a some floating windows from other apps.

In music use I often use screen 2 for my plugins, with Live on Screen 1.
If live could use both screens I would have session on screen 2 and Arrangement on screen 1
Last edited by Angstrom on Tue May 13, 2008 5:15 pm, edited 1 time in total.

Patch
Posts: 2614
Joined: Sun Aug 15, 2004 8:14 pm
Location: Bristol, UK

Post by Patch » Tue May 13, 2008 5:15 pm

I want one - but I can't find a 17"/19" cheap enough yet to add to my lappy...

Yhtomit
Posts: 258
Joined: Mon Nov 26, 2007 2:11 pm

Post by Yhtomit » Tue May 13, 2008 5:16 pm

no, a 24" screen with a hi resolution in front of my face is enough.

Tone Deft
Posts: 24155
Joined: Mon Oct 02, 2006 5:19 pm

Post by Tone Deft » Tue May 13, 2008 5:32 pm

yes, I enjoy my extra optical 17 inches.
In my life
Why do I smile
At people who I'd much rather kick in the eye?
-Moz

malenko
Posts: 187
Joined: Wed Apr 18, 2007 5:21 pm
Location: England

Post by malenko » Tue May 13, 2008 5:50 pm

2 screens does me for rewiring with reason etc.

Just the job!

8O

gjm
Posts: 3679
Joined: Mon Nov 19, 2007 8:53 am

Post by gjm » Tue May 13, 2008 5:54 pm

I used to use dual screens when I was doing more CAD work. It was great to be able to arrange the various palletes or tool boxes to leave as much real estate on the main screen. Not at the moment though, I'm sharing my computor bits with my kids, along with my socks. Soon it will be my car keys...... Damn it!
iMac - 10.10.3 - Live 9 Suite - APC40 - Axiom 61 - TX81z - Firestudio Mobile - Focal Alpha 80's - Godin Session - Home made foot controller

dphouse84
Posts: 380
Joined: Fri Jul 29, 2005 7:21 pm
Location: Music City USA - Nashville, TN

Post by dphouse84 » Tue May 13, 2008 7:02 pm

yep, my 33" widescreen plasma is great, esp for rewiring and vst windows.
Stuff I actually use.
sound card, speakers, mic, MBP, Mighty Mouse, Ableton, Reason, iPad, iPhone,Touchable, Rebirth, & other apps.
Pair of Technics 1200's, and a Pioneer Mixer

Angstrom
Posts: 14726
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Post by Angstrom » Tue May 13, 2008 7:04 pm

so far it seems the opposite of what I expected.

68 percent of Ableton users have two screens.

well whaddaya know.

*cough*
Ableton ?

8O
Posts: 5502
Joined: Fri Mar 28, 2008 9:29 am
Location: Berlin

Post by 8O » Tue May 13, 2008 7:11 pm

The poll is skewed - people with 2 screens are voting twice, once from each screen... :wink:
Image

j0shu@
Posts: 547
Joined: Tue Sep 20, 2005 7:27 pm
Location: tn
Contact:

Post by j0shu@ » Tue May 13, 2008 7:30 pm

yes, additional 19'' at home, but not at gigs. arranged 19'' on top, laptop below.

holla!

Daim
Posts: 534
Joined: Fri Jul 07, 2006 6:35 pm
Location: DE

Post by Daim » Tue May 13, 2008 7:31 pm

i'd have 2 screens if it was supported by live.....

jonny72
Posts: 790
Joined: Thu Sep 27, 2007 2:43 pm

Post by jonny72 » Tue May 13, 2008 9:46 pm

If you've got a laptop then you need a 2nd display, even if only for home use. You can get a 19" TFT for £100 (or a 24" for £200) which is a bargain for the extra screen space - especially if you've got a MacBook.

Its a pity Live doesn't support multiple displays, which would make things so much easier.

Post Reply