How many of you just use ableton..

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
stonee
Posts: 1098
Joined: Sun Sep 16, 2007 1:01 am
Location: halifax, NS Canada
Contact:

Post by stonee » Sat Oct 04, 2008 8:08 pm

ethios4 wrote:Live only.
The ease of use outweighs missing features for me at this point. Plus I've been using it exclusively for 6 years, so I know it backwards and forwards. My main barrier is myself, my ears, and my knowledge, not the app.

same here!

went to the gypsy
Posts: 178
Joined: Fri Aug 20, 2004 6:10 pm

Post by went to the gypsy » Sun Oct 05, 2008 12:26 am

Viva la LIVE!

I sequence/song write/produce in Live. I use UA plugs, and Reason for Bass (and Thor/Maelstrom).

I LOVE this damn DAW!!

-wttg-

abort
Posts: 1501
Joined: Sat Aug 04, 2007 6:37 am
Location: Rockford, IL

Post by abort » Sun Oct 05, 2008 2:33 am

thinking of going back to Renoise until we get a stable version of live working!

dysanfel
Posts: 428
Joined: Sun Dec 30, 2007 3:06 am

Post by dysanfel » Sun Oct 05, 2008 3:10 am

No need for anything else. Sold my 002R and bought a Duet. The sound quality is much better.
Gig Rig - rMBP 2.3GHZ i7, 16GB RAM, 256GB SSD, OSX 10.11.x, Presonus FS, Live 9.x
Home Rig - i7-6700k Hackintosh 32GB DDR4, 2nd Generation Scarlet 18i20, ADA8000, JoeMeek SixQ, Live 9.x

stratusseeker
Posts: 103
Joined: Sat Sep 24, 2005 2:07 pm

Post by stratusseeker » Sun Oct 05, 2008 10:13 am

I find mixing really hard in Live.

I'm hoping that Live 8 is all about working on the arrange page.

Fingers crossed!

That's step one for doing all my work in Live.

Step 2 may involve the cycling74 partnership. We'll see...

gennargiu
Posts: 137
Joined: Thu Aug 23, 2007 8:28 am
Location: Napoli ( Italy)
Contact:

Post by gennargiu » Sun Oct 05, 2008 10:52 am

I used live le and logic 8 express :D
Live Ableton 8.4 (32/64 bit) + Operator - Live Ableton 10 intro - Launchpad S - Windows 10

Idonotlikebroccoli
Posts: 1203
Joined: Thu Aug 11, 2005 12:29 pm
Location: Norway

Post by Idonotlikebroccoli » Sun Oct 05, 2008 11:01 am

Only Live. It does everything I need for now, and is a very transparent sequencer to work with.
Please vote! Live 10's "multi" clip editing should allow selection+editing of multiple clips in one action:

(L10-SUG-0228) Multiple MIDI transpose

viewtopic.php?f=3&t=228094

djsynchro
Posts: 7471
Joined: Thu Jun 23, 2005 9:06 pm
Location: Amsterdam, Netherlands
Contact:

Post by djsynchro » Sun Oct 05, 2008 11:10 am

Just Live and ditched Logic (that I used for almost 10 years) for it by the way.

naburo
Posts: 122
Joined: Mon Oct 30, 2006 5:36 pm
Contact:

Post by naburo » Sun Oct 05, 2008 7:42 pm

i used to work with cubase

but over the last several years i did more and more stuff with live
and i love this program,
especially when i realised what i can do with the slot view ;)

last time i used cubase i realised i had forgaotten a lot of the shortcuts^^

cheers
Setup:
Ableton L9, MAX7, Push, Monome, Guitars and Kemper-Amp

soundcloud, blog, twitter

Mike Goodwin
Posts: 1119
Joined: Tue Nov 22, 2005 6:29 pm
Location: Toronto Can.
Contact:

Post by Mike Goodwin » Sun Oct 05, 2008 8:35 pm

I work in live only. It has been that way since live4 came out. As soon as live worked with midi it was all I was interested in. I do not do multitrack audio recording so I feel little need for a program like protools. There are features I want but not enough to cause me to change. I hope Live8 works on the DAW side of the program more. I do not need another instrument. I wish Ableton would say in the world of improving Live and not an instrument company.

Post Reply