what do you *actually* expect in Live 8?

Discussion of music production, audio, equipment and any related topics, either with or without Ableton Live
nowtime
Posts: 1564
Joined: Thu Jan 11, 2007 7:24 pm
Location: Homefree

Post by nowtime » Tue Oct 14, 2008 3:05 am

Maybe they'll give us some new tools for managing and monitoring huge live performance sets.
Life is Good

djod
Posts: 617
Joined: Tue Oct 26, 2004 10:54 pm

Post by djod » Tue Oct 14, 2008 11:44 am

A Vocoder :lol:

foogermooger
Posts: 228
Joined: Sat Feb 23, 2008 12:02 pm

Post by foogermooger » Wed Oct 15, 2008 9:20 pm

Some things i have always wanted in Live.

1. To be able to change colour of inividual midi notes so that they are not always red.

2. If we are using external hardware and using the midi cc to change example the filter cut off etc, i get pissed of reading the manual to find what cc number the cut off is..and then finding the corresponding midi number in ableton...if we could rename and save the number (like instead of 32, we could rename it to cut off) If im changing more that 2 parameters i forget and keep having to check..

3. A stereo widening tool like Waves S1 Imager. (or maybe im missing something and we can do this already?)

That would be cool :D

jbone1313
Posts: 462
Joined: Wed Dec 12, 2007 2:44 am

Post by jbone1313 » Wed Oct 15, 2008 9:23 pm

I don't know if anyone's said this yet but:

64 BIT!!!!! Processing, Not summing!!!! Touch screen support would also be lovely.

Mr Man
Posts: 343
Joined: Sun Nov 12, 2006 4:28 pm
Location: Land Of The Brave

Post by Mr Man » Wed Oct 15, 2008 9:32 pm

vocal to synth + clip... vocablasynth 8)

you just blart in to the mic like.... bam zzzwam jigga jig zwam

and it translates through the synth with the appropriate automation of...well, whatever

great idea or what :?

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Post by djgroovy » Wed Oct 15, 2008 10:04 pm

Mr Man wrote: you just blart in to the mic like.... bam zzzwam jigga jig zwam
...great idea or what :?
Great signature material! :lol:

kuniklo
Posts: 721
Joined: Tue Jul 06, 2004 10:02 pm

Post by kuniklo » Wed Oct 15, 2008 10:29 pm

Vertical grid divisions in the piano roll for bars, beats etc.

paradiddle
Posts: 512
Joined: Wed Jul 14, 2004 12:21 am
Location: mtl

Post by paradiddle » Wed Oct 15, 2008 10:29 pm

+1 and any updates to the samplers.
kuniklo wrote:Also stretch modes for simpler and sampler. It's crazy that with all that timestretching code under the hood the only *instrument* you can access it from is Impulse.

NativeOps
Posts: 99
Joined: Fri May 02, 2008 1:10 am
Contact:

Post by NativeOps » Sat Oct 18, 2008 5:06 am

I hope to see a feature in the new Live 8 that allows you to see actual midi data, such as an event editor. BUT, more importantly, there needs to be an "auto-slice" feature when a preset change is recorded while using arrangement view. This will help keep the correct presets selected when MIDI data is recorded. Sometimes, I just like to hit record on MIDI with out a click track, and record random playing on the keyboard while changing presets. And Since Ableton doesn't insert preset changes into the MIDI data, it only sets the clip to a preset, you would have to have a slice in your MIDI data to switch to a different preset after the recording.

Does anyone feel me on this, or at least understand what i'm saying?
Those who speak, don't know.
Those who know, don't speak.
http://nativeacoustics.com/

Lo-Fi Massahkah
Posts: 3602
Joined: Fri Jun 04, 2004 2:57 pm
Location: The south east suburbs of Malmö, Sweden.

Post by Lo-Fi Massahkah » Sat Oct 18, 2008 5:39 am

NativeOps wrote:Does anyone feel me on this, or at least understand what i'm saying?
:?: :?: :?:

Not me... Auto-slice?

nowtime
Posts: 1564
Joined: Thu Jan 11, 2007 7:24 pm
Location: Homefree

Post by nowtime » Sat Oct 18, 2008 5:52 am

NativeOps wrote:I hope to see a feature in the new Live 8 that allows you to see actual midi data, such as an event editor. BUT, more importantly, there needs to be an "auto-slice" feature when a preset change is recorded while using arrangement view. This will help keep the correct presets selected when MIDI data is recorded. Sometimes, I just like to hit record on MIDI with out a click track, and record random playing on the keyboard while changing presets. And Since Ableton doesn't insert preset changes into the MIDI data, it only sets the clip to a preset, you would have to have a slice in your MIDI data to switch to a different preset after the recording.

Does anyone feel me on this, or at least understand what i'm saying?
Blows my mind that the most basic work of a "sequencer" is to , wow! automatically control preset changes. Communique #1 for midi talk should be "what patch would you like me to play for you, Sir?" Internally AND externally.

#1

Butl Live doesn't yet do this like a smart robot should.
Life is Good

Machinate
Posts: 11646
Joined: Thu Jun 24, 2004 2:15 pm
Location: Denmark
Contact:

Post by Machinate » Sat Oct 18, 2008 6:46 am

Poster wrote:what do you *actually* expect in Live 8?


more of everything,

less consolidation/expansion of unique strengths..
I also foresee less expansion of unique strengths ...



;)
mbp 2.66, osx 10.6.8, 8GB ram.

friend_kami
Posts: 2255
Joined: Mon May 29, 2006 10:10 pm

Post by friend_kami » Mon Oct 27, 2008 2:01 pm

well, ive recently started using the arrangement view alot since im doing alot of external instruments recording etc, so except for stuff like track folders and session midi automation recording: bezier curves.

OvertoneZero
Posts: 1347
Joined: Fri Mar 16, 2007 9:16 pm

Post by OvertoneZero » Mon Oct 27, 2008 2:33 pm

NEW ABLETON INSTRUMENT: MUSICAL TALENT INJECTION

forge
Posts: 17422
Joined: Wed Apr 21, 2004 9:47 am
Location: Queensland, AU
Contact:

Post by forge » Mon Oct 27, 2008 2:36 pm

OvertoneZero wrote:NEW ABLETON INSTRUMENT: MUSICAL TALENT INJECTION
it'd never catch on

Post Reply