First Beta of upcoming bug fix update! Live 7.0.14b1!

UHE is now closed. For Technical Support from Ableton, please go here: http://www.ableton.com/support
Locked
Alex
Posts: 4006
Joined: Wed Apr 03, 2002 1:07 pm
Location: Ableton Headquarter

First Beta of upcoming bug fix update! Live 7.0.14b1!

Post by Alex » Sat Dec 13, 2008 2:18 pm

Hi folks,

a beta version of the next bug fix update, Live 7.0.14 is online.

Current version is: 7.0.14b1
That version will expire on Tuesday, 2008/12/21

You can find that version here:
http://www.ableton.com/_common/download ... 4b1_en.dmg
http://www.ableton.com/_common/download ... 4b1_en.zip

Please send you beta related feedback to beta@ableton.com

Kind Regards,
Alex



Changes from Live 7.0.12 to 7.0.14b1


Bug fixes:

Deleting or moving a rack chain while there are clip envelopes for one of the chain mixer's parameters (volume, pan, or sends) could crash Live.

MIDI overdub Arranger recording could delete or cut notes.
http://forum.ableton.com/viewtopic.php?t=101893

Selecting a scene would display “Insert Scene” for the “Select All” menu entry.

Under very rare conditions and only with a Live set having at least 48 tracks, certain routings could go to None after a browser preview of a Live clip or MIDI file is finished.

Replacing an instrument inside a rack with a track having additional automation lanes controlling parameters of the previous instrument would crash Live.

When using drum racks, dragging a clip from within Live or from the browser would not use the default preset.

Live running as ReWire master with Propellerheads Reason as ReWire slave. Under certain conditions Live would crash when switching presets in Reason in way that would modify or change its MIDI targets.
Last edited by Alex on Fri Dec 19, 2008 3:20 pm, edited 2 times in total.

theextravaganttraveller
Posts: 63
Joined: Wed Oct 24, 2007 11:27 pm
Contact:

Post by theextravaganttraveller » Sun Dec 14, 2008 4:06 am

How about the GUI freeze problem?

http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ee76f0c81a

For me, sending program change data (via a knob) to a VSTi or AU instrument will do it too, forcing application restart. Showstopper in a live performance!

(MacBook, 10.5.4, Live 7.0.10)

8O
Posts: 5502
Joined: Fri Mar 28, 2008 9:29 am
Location: Berlin

Re: First Beta of upcoming bug fix update! Live 7.0.14b1!

Post by 8O » Sun Dec 14, 2008 10:18 am

Hi Alex,
Alex wrote:MIDI overdub Arranger recording could delete or cut notes.
http://forum.ableton.com/viewtopic.php?t=101893
Quick test looks good: http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ht=#803335
Image

lazyriverzz
Posts: 88
Joined: Thu Mar 30, 2006 5:26 pm
Location: Derbyshire..On this lump of mud we call England

But not yet huh?

Post by lazyriverzz » Sun Dec 14, 2008 5:11 pm

:? Just another PLEA for Aftertouch support. :?
That'll be the day 8)
AMD PHENOM 11 x4 940 - WIN 7 - 3ish GIG RAM - FOCUSRITE SAFFIRE - LIVE 8.2.2 Suite-
Anyone Who Insults Me..... Insults Rubbish.....

sp0bjogu
Posts: 59
Joined: Wed Aug 18, 2004 6:19 pm

Post by sp0bjogu » Sun Dec 14, 2008 8:54 pm

theextravaganttraveller wrote:How about the GUI freeze problem?

http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ee76f0c81a

For me, sending program change data (via a knob) to a VSTi or AU instrument will do it too, forcing application restart. Showstopper in a live performance!

(MacBook, 10.5.4, Live 7.0.10)
Yes please, this must be fixed ASAP.

/sp0

Locked