what plugin buffer size

UHE is now closed. For Technical Support from Ableton, please go here: http://www.ableton.com/support
Locked
cosypete
Posts: 17
Joined: Wed Mar 29, 2006 9:40 pm

what plugin buffer size

Post by cosypete » Sat Apr 11, 2009 12:16 pm

Hi,

Just wanted some input on what size the plugin buffer should be on Live 8. I have it on the as audio buffer setting and I have the duo core option selected.

The reason being that when I changed my external sound card to a Fast Track Ultra I started to get clicks and pops when playing back and more annoyingly when I was recording. I have tried all sorts (on another forum) and just wondered whether I have the correct buffer size.

The computer I am using is a XP SP2 1.65 gig duo core and now with Live 8

Any thoughts on the buffer size settings and any other things to try to get rid of the pops and clicks. I have got the latest FTU drivers

Cheers Cosy Pete

kleine
Posts: 1850
Joined: Sat Dec 15, 2001 11:46 am
Location: ableton
Contact:

Re: what plugin buffer size

Post by kleine » Sat Apr 11, 2009 1:12 pm

Hello,

What audio buffersize do you use?
The plug-in buffer should be set almost always to "as audio".

best,
Christian

cosypete
Posts: 17
Joined: Wed Mar 29, 2006 9:40 pm

Re: what plugin buffer size

Post by cosypete » Sat Apr 11, 2009 1:45 pm

I use as audio buffer

Cheers Pete

Locked