Complex pro still clicking/popping on loop restart

UHE is now closed. For Technical Support from Ableton, please go here: http://www.ableton.com/support
Locked
Michael Hatsis
Posts: 1807
Joined: Tue Nov 16, 2004 6:27 pm
Location: Here and There
Contact:

Complex pro still clicking/popping on loop restart

Post by Michael Hatsis » Wed Aug 19, 2009 11:36 pm

title says it all. new complex mode sounds great but still clicks when looping a segment of a clip - even if a nice fade in is applied to the cip in arranger. any time frame on this being fixed? this seems like it is pretty important to have it working properly as i find it really hard to work with it the way it is. It renders fine though without clicks and pops. and obviously for performing it is useless. I know I can just render/consolidate it out as complex pro and switch it over to another mode but we shouldn't have to do that.
did a search and only came up with another user acknowledging that it does indeedd click for them.

os x 10.5.7, macbook pro 2.4, 4 gig ram

Kaotek
Posts: 5
Joined: Wed Aug 20, 2008 7:24 pm

Re: Complex pro still clicking/popping on loop restart

Post by Kaotek » Sat Aug 29, 2009 3:59 am

I am having a similar issue. I noticed the clicking/ popping when editing down a track. I knew the cut was good so i rendered it to disk and it was fine with none of the clicking. hope it gets fixed in an update soon.

Tarekith
Posts: 17671
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: Complex pro still clicking/popping on loop restart

Post by Tarekith » Sat Aug 29, 2009 5:08 am

Ran into this doing a set tonight, so +1 from me.
Tarekith
Ableton Forum Administrator
InnerPortalStudio.com - Professional Audio Mastering

Tuomas
Posts: 3
Joined: Sun May 10, 2009 11:09 am

Re: Complex pro still clicking/popping on loop restart

Post by Tuomas » Sat Aug 29, 2009 11:55 am

Same thing here. Sounds great but is unusable.

Kampell
Posts: 16
Joined: Sun Jan 25, 2009 4:52 pm

Re: Complex pro still clicking/popping on loop restart

Post by Kampell » Sat Aug 29, 2009 12:11 pm

+1 yes same here! this mode sounds really great but it is still unusable for me! please fix it abes!!

im using winxp 32bit with 3gb of ram.

lukewalkernz
Posts: 1
Joined: Wed Sep 23, 2009 2:42 pm

Re: Complex pro still clicking/popping on loop restart

Post by lukewalkernz » Wed Sep 23, 2009 2:42 pm

Me too. Really wanna use this but impossible with these clicks!!

mastahlee
Posts: 40
Joined: Sat Sep 19, 2009 11:49 pm

Re: Complex pro still clicking/popping on loop restart

Post by mastahlee » Tue Sep 29, 2009 1:19 pm

Yeah, this is a problem I have too. This problem also occurs when I have a song cut up into multiple clips and I go from one clip to the next. Sounds seamless in Complex, but get very audible popping in Complex Pro.

Santa Rosa Macbook Pro
OS X 10.4
Live 8.0.5
NI Audio 8 DJ
Buffer Size: 128 Samples

d-track
Posts: 640
Joined: Wed Jul 11, 2007 9:29 pm

Re: Complex pro still clicking/popping on loop restart

Post by d-track » Thu Oct 01, 2009 8:48 am

buy logic
*-*

$4mU3l
Posts: 229
Joined: Sun Jan 08, 2006 1:22 pm

Re: Complex pro still clicking/popping on loop restart

Post by $4mU3l » Thu Oct 01, 2009 10:01 am

mike@TrackTeam Audio wrote:title says it all. new complex mode sounds great but still clicks when looping a segment of a clip - even if a nice fade in is applied to the cip in arranger. any time frame on this being fixed? this seems like it is pretty important to have it working properly as i find it really hard to work with it the way it is. It renders fine though without clicks and pops. and obviously for performing it is useless. I know I can just render/consolidate it out as complex pro and switch it over to another mode but we shouldn't have to do that.
did a search and only came up with another user acknowledging that it does indeedd click for them.
+1, Last night I ascertained this odd behaviuor, too... Complex Pro eats up a lot more of cpu but in the most cases it's useless anyhow.

alex.the.forge
Posts: 1424
Joined: Wed Apr 16, 2008 4:29 am

Re: Complex pro still clicking/popping on loop restart

Post by alex.the.forge » Thu Oct 01, 2009 11:51 am

yeah it's still not right - I'm not sure if it's related to the loop here - it seems pretty random to me - like CPU spikes - it really sounds like when you need to increase buffer size

Locked