VST:s and Audio Units wont show up in browser

UHE is now closed. For Technical Support from Ableton, please go here: http://www.ableton.com/support
Locked
rosti
Posts: 280
Joined: Fri Aug 21, 2009 5:23 pm
Location: HELLsinki

VST:s and Audio Units wont show up in browser

Post by rosti » Mon Sep 21, 2009 6:44 pm

I just switched to mac and i'm tryingto install some virtual instruments.
I copy pasted the vst files to libary/audio/plug-ins/vst and audio units to .../component folders, i have enabled the "use audio units" and "use vst-plugins system folders" but only plug-ins that are showing up are apple AU:s and TAL-Bassline. 8O

Do i have to do something else to make my plugs show up in the browser?
I'm using Live 8.0.5 with OSX Leopard 10.5.8.
(And yes i have rescanned the plugins and tried to restart Live)

kleine
Posts: 1850
Joined: Sat Dec 15, 2001 11:46 am
Location: ableton
Contact:

Re: VST:s and Audio Units wont show up in browser

Post by kleine » Thu Sep 24, 2009 8:25 am

Hello,

You have to activate "Use VST plugin system folders" in the Preferences File/Folder tab.
Also, you have to make sure that your plug-ins are in "UB" format if you use a IntelMac.
To check this, select a VST in the Finder, call "get info" from the Finder´s File menu and check if it
says "Universal" in the Get info dialogue.

Best,
Christian

rosti
Posts: 280
Joined: Fri Aug 21, 2009 5:23 pm
Location: HELLsinki

Re: VST:s and Audio Units wont show up in browser

Post by rosti » Thu Oct 08, 2009 6:29 pm

I think problem was on corrupted files. Reinstalled everything and all works well.

Locked