All times are UTC

 
 



Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Tue Jun 15, 2010 1:00 pm 

Joined: Wed Dec 09, 2009 4:10 pm
Posts: 15
Yeah, was one of the first things I checked... It's right...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Tue Jun 15, 2010 1:26 pm 

Joined: Sun Dec 06, 2009 10:26 pm
Posts: 3461
Location: Wageningen, Netherlands
Right, running out of options here..

For the record: you did follow kleine's advice and also updated those Pace drivers right?

Then the only thing I can come up with is a last test to attempt and pinpoint the problem. When you installed Max you got 2 programs; Max and Max runtime. Try firing up the runtime.

When you have that click "file -> open", go to the folder where Max was installed and then go to the 'patches\extras' subfolder. Here open "M4L.api.ListOfAbstractions.maxpat", check what happens.

If that works try "file -> open" again, now try to open "MIDItester.maxpat".

Does that work? Does the MIDItester patch pick anything up?

_________________
With kind regards,

Peter

Using the Big Trio: Live 9 Suite, Max (for Live) and Reason 6.5.
Blog: SynthFan.info.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Tue Jun 15, 2010 2:32 pm 

Joined: Wed Dec 09, 2009 4:10 pm
Posts: 15
Of course I updated the pace drivers... And I just tried what u told me to do...
All works just fine... From now what? :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Tue Jun 15, 2010 4:27 pm 

Joined: Sun Dec 06, 2009 10:26 pm
Posts: 3461
Location: Wageningen, Netherlands
Now I've run out of options :?

Because what you're describing would normally be an impossible situation. When installing both products fresh out of the box they should work. And if you followed the exact same procedures as described in this thread then I can't see any normal reason why it wouldn't work.

The only thing I can come up with, which is very far fetched and close to a somewhat ridiculous option would be the installers. Try downloading that stuff again and make sure everything went right.

But apart from that I can't think of anything else than to contact Ableton support (support@ableton.com) and describing your problems while also referring them to this thread (viewtopic.php?f=2&t=144552).

_________________
With kind regards,

Peter

Using the Big Trio: Live 9 Suite, Max (for Live) and Reason 6.5.
Blog: SynthFan.info.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Wed Jun 16, 2010 9:14 am 

Joined: Wed Dec 09, 2009 4:10 pm
Posts: 15
I've solved the problem with the cycling's support, thnx anyone for helping! :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Wed Jun 16, 2010 3:14 pm 

Joined: Sun Dec 06, 2009 10:26 pm
Posts: 3461
Location: Wageningen, Netherlands
So what caused it?

_________________
With kind regards,

Peter

Using the Big Trio: Live 9 Suite, Max (for Live) and Reason 6.5.
Blog: SynthFan.info.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Fri Jun 18, 2010 9:23 am 

Joined: Thu May 16, 2002 6:13 pm
Posts: 31
iam@crisscrisscriss.com wrote:
I've solved the problem with the cycling's support, thnx anyone for helping! :)


Perhaps you could share your info :?:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Fri Jun 18, 2010 10:19 am 

Joined: Wed Dec 09, 2009 4:10 pm
Posts: 15
Of course! Happened that some other software installation changed the following file:

/private/etc/hosts

Just had to rewrite the right stuff in it and it worked...
Thnx again for your help...!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Mon Jul 05, 2010 10:27 am 

Joined: Thu May 06, 2010 9:27 am
Posts: 2
Could you please share the info as I am having same kinda problem and tried already everything.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Mon Jul 05, 2010 10:45 am 

Joined: Wed Dec 09, 2009 4:10 pm
Posts: 15
Sure!

just open the following file:

/private/etc/hosts

You can navigate to this by going to the Finder and choosing 'Go To Folder' under the 'Go' menu, enter '/private/etc/' and open the hosts file in textedit.

This is what the file should look like:


##
# Host Database
#
# localhost is used to configure the loopback interface
# when the system is booting. Do not change this entry.
##
127.0.0.1 localhost
255.255.255.255 broadcasthost
::1 localhost
fe80::1%lo0 localhost



If it doesn't you have found your problem and what u need to do is simply paste this at the bottom of the file and it should work...
Hope you'll solve it...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Tue Jul 06, 2010 8:18 am 

Joined: Thu May 06, 2010 9:27 am
Posts: 2
Thank you, solved the problem!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: M4L editor doens't start!! HELP pleez!!
PostPosted: Thu Jan 19, 2012 7:27 pm 

Joined: Thu Jan 19, 2012 7:23 pm
Posts: 1
I'm having the same trouble here, I've tried everything here and still not working, can't change the host file cause it won't save, about to headbutt the computer here! I know this is a old post but if someone knows of something that I might not be doing right and could point me in the right direction I would very great full
Thanks in advance


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group