crazy loud noise at clip edge is back

UHE is now closed. For Technical Support from Ableton, please go here: http://www.ableton.com/support
Locked
taximouse
Posts: 370
Joined: Sat Mar 19, 2005 4:05 am
Location: the woods, north
Contact:

crazy loud noise at clip edge is back

Post by taximouse » Fri Aug 20, 2010 1:23 am

I downgraded to 8.1.3 (because the IAC midi delay seems less in that version) so I can't tell you if this happens in 8.1.4

(is there an 8.1.5 yet?)

Just reporting that the nutty explosions I used to hear on faded clip edges? its back. Just scared the living daylights out of me!
MacBook Pro 2.93 Ghz, early 2009, 4GB RAM
OS 10.5.8
Live 8.1.4
Motu Ultralite + FCB1010 + SooperLooper + cello


twitter: zoecello
http://www.zoekeating.com

cheakypawl
Posts: 68
Joined: Sun Aug 01, 2004 5:54 pm
Location: ...the same planet as you.
Contact:

Re: crazy loud noise at clip edge is back

Post by cheakypawl » Fri Aug 20, 2010 2:12 am

so annoying. makes you want to jump ship.
were there any plug ins inserted when it happened?
OSX 10.11.6, MacBook Pro (15" Mid 2015), Live, Pro Tools, Reason.

taximouse
Posts: 370
Joined: Sat Mar 19, 2005 4:05 am
Location: the woods, north
Contact:

Re: crazy loud noise at clip edge is back

Post by taximouse » Fri Aug 20, 2010 2:19 pm

the only plugin i'm using is Ableton's reverb on the master channel
MacBook Pro 2.93 Ghz, early 2009, 4GB RAM
OS 10.5.8
Live 8.1.4
Motu Ultralite + FCB1010 + SooperLooper + cello


twitter: zoecello
http://www.zoekeating.com

cheakypawl
Posts: 68
Joined: Sun Aug 01, 2004 5:54 pm
Location: ...the same planet as you.
Contact:

Re: crazy loud noise at clip edge is back

Post by cheakypawl » Fri Aug 20, 2010 2:43 pm

taximouse wrote:the only plugin i'm using is Ableton's reverb on the master channel
mmm... got any bpm/tempo changes going on? especially during the reverb tail?
OSX 10.11.6, MacBook Pro (15" Mid 2015), Live, Pro Tools, Reason.

taximouse
Posts: 370
Joined: Sat Mar 19, 2005 4:05 am
Location: the woods, north
Contact:

Re: crazy loud noise at clip edge is back

Post by taximouse » Fri Aug 20, 2010 11:31 pm

nope, none of that either (but thanks!). my compositions are boring and hardly ever change tempo mid-song ;-)

it was a known bug in 8.1
MacBook Pro 2.93 Ghz, early 2009, 4GB RAM
OS 10.5.8
Live 8.1.4
Motu Ultralite + FCB1010 + SooperLooper + cello


twitter: zoecello
http://www.zoekeating.com

H20nly
Posts: 15836
Joined: Sat Oct 27, 2007 9:15 pm
Location: The Wild West

Re: crazy loud noise at clip edge is back

Post by H20nly » Fri Aug 20, 2010 11:49 pm

:( sorry to see you back for this again.

there is a 8.1.5 now. I haven't tried it myself, but others have reported some success with it.

http://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=1&t=147814

Here's the change log.

http://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=1&t=141021
LoopStationZebra wrote:it's like a hipster commie pinko manifesto. Rambling. Angry. Nearly divorced from all reality; yet strangely compelling with a ring of truth.

taximouse
Posts: 370
Joined: Sat Mar 19, 2005 4:05 am
Location: the woods, north
Contact:

Re: crazy loud noise at clip edge is back

Post by taximouse » Thu Aug 26, 2010 11:42 pm

darn. just upgraded to 8.1.5

still happening. I thought this one was fixed back in April.
MacBook Pro 2.93 Ghz, early 2009, 4GB RAM
OS 10.5.8
Live 8.1.4
Motu Ultralite + FCB1010 + SooperLooper + cello


twitter: zoecello
http://www.zoekeating.com

[mka]
Posts: 36
Joined: Wed Jul 01, 2009 2:00 pm
Location: Ableton Headquarter Berlin

Re: crazy loud noise at clip edge is back

Post by [mka] » Fri Aug 27, 2010 11:45 am

Hello,

sorry to hear about this issue!

Is the behavior reliably reproducible or just random?

Can you send me a Live set which demonstrates the explosion sound?

Best Regards,
Marian

Locked