Upgraded from 8 to 8.2 and now can't use any devices

UHE is now closed. For Technical Support from Ableton, please go here: http://www.ableton.com/support
Locked
thefunktopus
Posts: 41
Joined: Sat Apr 18, 2009 5:19 pm

Upgraded from 8 to 8.2 and now can't use any devices

Post by thefunktopus » Mon Sep 27, 2010 6:56 pm

Have I missed something here? I can't use any FX, instruments, etc. Do I have to download stuff again?

Ableton_David
Posts: 1768
Joined: Fri Aug 20, 2010 7:31 pm
Location: Ableton
Contact:

Re: Upgraded from 8 to 8.2 and now can't use any devices

Post by Ableton_David » Tue Sep 28, 2010 1:03 am

What specifically is happening when you try to use these devices? Also, are unable to use Live's native devices, 3rd-party plugins, or both?

thefunktopus
Posts: 41
Joined: Sat Apr 18, 2009 5:19 pm

Re: Upgraded from 8 to 8.2 and now can't use any devices

Post by thefunktopus » Tue Sep 28, 2010 1:36 am

Thanks for the reply. I am referring to Live's native devices only, I don't really use any plug ins at the moment.

It is giving me the the black circle with a cross through it (like on a no smoking or skateboarding sign.) This happens any time I drag a device out of the menu.

Ableton_David
Posts: 1768
Joined: Fri Aug 20, 2010 7:31 pm
Location: Ableton
Contact:

Re: Upgraded from 8 to 8.2 and now can't use any devices

Post by Ableton_David » Tue Sep 28, 2010 10:50 am

The icon you're describing is normal - it will appear unless you have your cursor over an area where you can place the instrument or effect that you have selected. Please note that instruments and MIDI effects can only be placed in MIDI tracks.

If you create a new MIDI track, then try to drag an instrument into the area on the bottom of the screen that says "Drop MIDI Effects, Audio Effects, Instruments or Samples Here," what happens? Are you still unable to drop in devices?

thefunktopus
Posts: 41
Joined: Sat Apr 18, 2009 5:19 pm

Re: Upgraded from 8 to 8.2 and now can't use any devices

Post by thefunktopus » Tue Sep 28, 2010 1:29 pm

Umm no. I am not Live illiterate. The devices simply don't work. That is not normal.

Ableton_David
Posts: 1768
Joined: Fri Aug 20, 2010 7:31 pm
Location: Ableton
Contact:

Re: Upgraded from 8 to 8.2 and now can't use any devices

Post by Ableton_David » Tue Sep 28, 2010 2:39 pm

Please send an email about the issues you are having to support@ableton.com. Please include what kind of computer you are using, what OS you are using, and any other details you can include about your issues. Thank you.

Locked