Win7+ Live + ASIO love/hate

UHE is now closed. For Technical Support from Ableton, please go here: http://www.ableton.com/support
Locked
simmerdown
Posts: 3761
Joined: Wed Oct 26, 2011 3:36 pm
Location: Northwest Nowhere

Win7+ Live + ASIO love/hate

Post by simmerdown » Wed Feb 01, 2012 5:44 pm

when its all working, i love asio4all

today...hate

occasionally i will lose my 'MuxedIn1' setting (power green, but with red X)

this is my mic jack for external instrument, the mouseover window says 'unavailable...in use by another app? wavetable synth on?', but the answer to both those questions (apparently,visibly) is NO

then...it'll work again with no effort on my part

i found XP's 'Sound' area much easier to navigate...i see no indications in 7 there about wavetable or whatever the F else is accessing my mic jack...the wording of this will betray my lack of deeper knowledge about the inner workings of the Live/asio/soundcard/whatever relationship...i just need to know how to rec when i need to

any thoughts or direction greatly greatly

Rinsemeister
Posts: 839
Joined: Sun Nov 25, 2007 11:08 am
Location: Up in the Mountains NW of Alicante, Spain

Re: Win7+ Live + ASIO love/hate

Post by Rinsemeister » Wed Feb 01, 2012 10:23 pm

You're just a thick twat....... :mrgreen:

Actually, no you're not. What is "MuxedIn1"? Are you using an external soundcard? I've had a similar problem with my internal card on Win 7.
I just punched the fuck out of a few buttons on the ASIO config menu until it worked. No fookin' clue what I did but it works fine now. :D

This is just a sympathy reply. Hope you get it sorted.
Yeah but, No but......

http://soundcloud.com/mr-zed


ZED'S DEAD BABY.

Image

simmerdown
Posts: 3761
Joined: Wed Oct 26, 2011 3:36 pm
Location: Northwest Nowhere

Re: Win7+ Live + ASIO love/hate

Post by simmerdown » Wed Feb 01, 2012 11:23 pm

well that doesnt help one bit! thx for the support tho

now its working again, without my having done anything, wtf

kyleivanblake
Posts: 28
Joined: Thu Nov 24, 2011 10:55 pm

Re: Win7+ Live + ASIO love/hate

Post by kyleivanblake » Mon Feb 06, 2012 1:55 pm

I have had similar results with asio4all. SOmetimes it seems to work properly, sometimes it doesn't.

I hope to buy an external usb device that has ASIO drivers soon, and I hope these types of issues disappear then...

DuncanCox
Posts: 38
Joined: Thu Jun 02, 2011 8:52 am

Re: Win7+ Live + ASIO love/hate

Post by DuncanCox » Tue Feb 07, 2012 9:59 am

I am using window 7 from past one year. It is good then vista but not then xp. XP is the best. I don't know about asio4all. Please tell me about it.

Locked