i can't use my midi keyboard

UHE is now closed. For Technical Support from Ableton, please go here: http://www.ableton.com/support
Locked
dougiealonso
Posts: 3
Joined: Thu Dec 01, 2011 6:40 pm

i can't use my midi keyboard

Post by dougiealonso » Tue Feb 21, 2012 8:33 am

help please!

my midi keyboard was working yesterday, now it is not, it is a new m-audio keyboard so i think i have probably changed a setting or something

i am still able to use my computers keys as a keybaord when i click on the keys icon

what should i do?

thanks

pepezabala
Posts: 3499
Joined: Mon Jun 07, 2004 4:29 pm
Location: In Berlin, finally

Re: i can't use my midi keyboard

Post by pepezabala » Tue Feb 21, 2012 8:39 am

change the setting back to where it was yesterday!



:lol:


sorry, check cable, check midi-tab in preferences, check that channel is armed etc.

dtrue17
Posts: 47
Joined: Tue Jan 31, 2012 5:22 pm
Location: San Diego, CA
Contact:

Re: i can't use my midi keyboard

Post by dtrue17 » Tue Feb 21, 2012 4:33 pm

do you still see an input signal from the keyboard (yellow box flashing, upper right-hand part of the screen)

I have issues like this sometimes, and it depends on my audio interface setting, the order that I turn my keyboard on (keys before ableton), and of course, my midi prefs
Ableton Live 8.2.8
Roland TD-3SW Drum Kit
ASUS G-series, Intel i7 2.8Ghz, 6GB RAM
Windows 7 64-bit

pskept
Posts: 86
Joined: Thu Nov 12, 2009 3:58 pm
Location: here now

Re: i can't use my midi keyboard

Post by pskept » Tue Feb 21, 2012 5:08 pm

dougiealonso wrote:help please!

my midi keyboard was working yesterday, now it is not, it is a new m-audio keyboard so i think i have probably changed a setting or something

i am still able to use my computers keys as a keybaord when i click on the keys icon

what should i do?

thanks
make sure track and/or remote (depending on use) is selected in the midi settings for your controller.

Locked