All times are UTC

 
 



Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Can't I copy clips into MIDI tracks?
PostPosted: Mon Mar 19, 2012 4:49 am 

Joined: Fri Nov 25, 2011 5:45 am
Posts: 7
I'm trying to copy clips into MIDI tracks in Arrangement view by right-clicking on the clips and pasting them into the track lanes. It looks like it works just fine until I try to play them, then the whole Arrangement view grays out and nothing happens. Do I have to copy the MIDI events (notes) themselves rather than the clips? It's just too weird that Live makes it look like I can copy clips and shows me exactly what it would look like if the MIDI events were copied out of the clip and into the track, but it's not happening. I can find nothing in the manual on this, and yet I'd swear I did this before. Any help?

Perhaps I should make this a little clearer: I've created clips in 4 MIDI tracks by recording into them. I'm doing this to use clips as a sort of scratch helper. So once I've got the clips created, I'm trying to copy them to the Arrangement view after copying them in the Session view. I'm trying to copy them to the track in which they were recorded.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Can't I copy clips into MIDI tracks?
PostPosted: Mon Mar 19, 2012 5:39 am 

Joined: Fri Nov 25, 2011 5:45 am
Posts: 7
OK, I resigned myself to just recording the clips into the MIDI tracks by triggering them at the points where I had pasted them and started on that when I found that the remaining 3 MIDI tracks, on which I had not deleted the clips before recording into the first track were now suddenly playing the clips just fine. There must have been something in the first track that sent Live for a loop (no pun intended). The clip in the first track had 2 measures of blank space at the beginning whereas the other 3 did not. I'm guessing it has something to do with that. I always try to leave at least one measure at the beginning to allow everything to settle into place, as recommended in the documentation (or was it the Virus' documentation?) but maybe I shouldn't do that with clips. Weird.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Can't I copy clips into MIDI tracks?
PostPosted: Mon Mar 19, 2012 8:07 am 

Joined: Thu Jul 14, 2005 3:33 pm
Posts: 592
Location: Sierra Nevada, Spain
Did you hit the "back to arrangement" button?

rtfm page 16


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3 posts ] 

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group