Rendering completely stops at 28% ?? Help please

UHE is now closed. For Technical Support from Ableton, please go here: http://www.ableton.com/support
Locked
carloshen
Posts: 9
Joined: Mon Jul 02, 2007 4:39 am
Location: SF Bay Area

Rendering completely stops at 28% ?? Help please

Post by carloshen » Wed Jul 04, 2007 6:52 pm

Hi everyone,

Help! Live is just not cooperating right now (5.2.2).
I have a set containing 14 tracks mixed, I choose the master output hit render to disk and away it goes, it maxes the CPU then Completely stops at 28% no matter what options I choose. Please help! It's been happening for a while now and it's just killing me. has anybody seen this, please help!

I'm using an IBM thinkpad T42 with plenty of Ram and plenty of hdd space.

carloshen
Posts: 9
Joined: Mon Jul 02, 2007 4:39 am
Location: SF Bay Area

Rendering completely stops at 28% ?? Help please

Post by carloshen » Wed Jul 04, 2007 7:16 pm

I forgot to mention that Live crashes when rendering hits 28%, there's no way to bring it back and have to end the process...
help!

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Post by djgroovy » Wed Jul 04, 2007 8:50 pm

You say it maxes the cpu... try freezing some tracks before rendering.

carloshen
Posts: 9
Joined: Mon Jul 02, 2007 4:39 am
Location: SF Bay Area

Post by carloshen » Wed Jul 04, 2007 10:05 pm

do you mean deactivate some tracks?
I did that but same problem, it's my computer's cpu maxing out and not the Live engine.
I started rendering the arrangement with the task manager open, I can see the cpu reaching close to 100%, rendering continues, but at 28% it just stops and the cpu goes down, Live freezes completely.

any thoughts?

thx
Carlos[/img]

peeddrroo
Posts: 4767
Joined: Fri Mar 26, 2004 10:25 pm
Location: France

Post by peeddrroo » Wed Jul 04, 2007 10:30 pm

do you use any vst?
to check if the problem comes from them, rename your VST folder, load the set and try to render.

carloshen
Posts: 9
Joined: Mon Jul 02, 2007 4:39 am
Location: SF Bay Area

Post by carloshen » Wed Jul 04, 2007 10:43 pm

No VST's only live stuff.

I was confused earlier about freezing the track, Now I tried freezing track 2 and Live crashed at 61%.
Emu0404>Axiom25>XSession>PowerMate

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Post by djgroovy » Wed Jul 04, 2007 11:17 pm

Freeze all of the tracks, if you have too.
Probably it's a vst causing that, but freezing the tracks renders them as audio only, so you might be able to pull it off.

peeddrroo
Posts: 4767
Joined: Fri Mar 26, 2004 10:25 pm
Location: France

Post by peeddrroo » Wed Jul 04, 2007 11:48 pm

what's strange is that you're able to play the set, but not render it.
anyway. to get the rendered file, you can create an audio track, choose "resample" as the audio in and record while the set is playing.
if you want to find what's causing the problem, delete the tracks one by one and render until the bug doesn't happen.

carloshen
Posts: 9
Joined: Mon Jul 02, 2007 4:39 am
Location: SF Bay Area

Post by carloshen » Thu Jul 05, 2007 12:16 am

I was able to replicate the problem on my T60 core2duo, 2GB Ram.

I copied the set and the sounds, was able to open/play the set and this time although the cpu didn't max out it stopped rendering at 27%..

to make it clear it's only 2 audio tracks with around 10 mp3's (good qual) each (14 song set). Freezing track1 crashed at around 61%, there's no VST folder setup on that computer either. seems like somethings wrong w my set?? too much MIDI stuff? too many breakpoints? too much warping? too loud?

thanks for your suggestions guys keep em coming!
Emu0404>Axiom25>XSession>PowerMate

peeddrroo
Posts: 4767
Joined: Fri Mar 26, 2004 10:25 pm
Location: France

Post by peeddrroo » Thu Jul 05, 2007 12:22 am

right, so it's only 2 audio tracks... i thought it was 14.
maybe it's one of the mp3s. try to remove one that's about at 1/4 of your set (round 28%).
see if it still happens.
can you freeze one track but not the other?
that would mean it's one of the mp3s of that track.
what's the "midi stuff"?
anyway, i still find it strange that you can playback the set but not render it.

carloshen
Posts: 9
Joined: Mon Jul 02, 2007 4:39 am
Location: SF Bay Area

Post by carloshen » Thu Jul 05, 2007 1:35 am

Still no luck!

I tried deleting all songs from both tracks, started rendering, looked promising for a sec, then stopped at 31%,
I was referring to too many MIDI controls that I'm using for all the effects EQs and Filters.
still couldn't freeze any tracks but yea i can play the set from beginning to end with no problem...
Emu0404>Axiom25>XSession>PowerMate

Amaury
Posts: 5884
Joined: Mon Mar 20, 2006 6:59 pm
Location: Ableton Headquarters
Contact:

Post by Amaury » Thu Jul 05, 2007 6:30 am

carloshen wrote:Still no luck!

I tried deleting all songs from both tracks, started rendering, looked promising for a sec, then stopped at 31%,
I was referring to too many MIDI controls that I'm using for all the effects EQs and Filters.
still couldn't freeze any tracks but yea i can play the set from beginning to end with no problem...
Hi,

Can you send me the set, without the samples, at amaury@ableton.com?

Regards,
Amaury
Ableton Product Team

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Post by djgroovy » Thu Jul 05, 2007 7:46 am

peeddrroo wrote: choose "resample" as the audio in and record while the set is playing.
What he said.

carloshen
Posts: 9
Joined: Mon Jul 02, 2007 4:39 am
Location: SF Bay Area

Post by carloshen » Tue Jul 10, 2007 6:03 am

I haven't had any luck with this yet, even on a new set it still crashes @ 27%..
Ableton, help!
Emu0404>Axiom25>XSession>PowerMate

Locked