Problem with running ableton!

UHE is now closed. For Technical Support from Ableton, please go here: http://www.ableton.com/support
Locked
Menty^^
Posts: 1
Joined: Mon Feb 11, 2008 9:53 pm

Problem with running ableton!

Post by Menty^^ » Mon Feb 11, 2008 10:10 pm

Hello guys!
Im having trouble with running Ableton 6 and 7, because after I installed the program and when im trying to launch the .exe fail there appears somekinda Microsoft Visual C++ Runtime Library error.

Runtime Error!
Program:....rogramFiles\Ableton\Live6.0.10.exe
"This application has requested the Runtime to terminate it in an usual way.
Please contact the application`s support team for more information."
Im going to give a short config about my PC on this link. Just click on it and open it.
http://www.speedyshare.com/223643757.html
I appreciate any help for fixing this problem.
I tryied googeling around the net, but the solutions didn`t get me further by solving my own problem, maybe I was in a wrong place, downloading and installing wrong software.
So I beg you guys to help me out at this one, please!
Cheers to all of you.

dopehead43
Posts: 2
Joined: Sat Mar 01, 2008 3:20 pm

Post by dopehead43 » Sat Mar 01, 2008 3:44 pm

same here!

machinedelmorte
Posts: 107
Joined: Mon May 15, 2006 5:56 am
Location: Bronx, new york

Post by machinedelmorte » Mon May 19, 2008 1:28 am

I just got the same problem. Any fixes????
Ableton 7, Edirol PCR-M30 midi Controller, Yamaha EX7, Alesis SR16

UnderwaterSunlight
Posts: 103
Joined: Mon Jun 18, 2007 7:59 am
Location: House atop a Tree

Here the same !

Post by UnderwaterSunlight » Sun Oct 12, 2008 1:54 pm

I get exactly the same problem with L6.0.11 beta6.

I wrote a lengthy comment about it, see here :
http://www.ableton.com/forum/viewtopic.php?t=95795

Cheers
Sonicdawn
Mac Pro 6,1 (Late 2013), 64 GB RAM, 256 GB PCIE SSD, 1TB data/projects SSD, MacOS 10.14 Mojave, Ableton 10 Standard, Komplete 7, Waves Silver, Steinberg UR22 mkII

machinedelmorte
Posts: 107
Joined: Mon May 15, 2006 5:56 am
Location: Bronx, new york

Post by machinedelmorte » Sun Oct 12, 2008 3:29 pm

my fix to all my computer problems was to wipe it clean. Then I installed only what I needed on the computer. Just ableton and other audio software that I am going to use is on the computer. Just the basic drivers and none of the other stuff that comes with the computer. No games, porn, third party stuff and no major Service Pack upgrades. I find doing the automatic updates screws up some peoples computers. Keeping it simple.
Ableton 7, Edirol PCR-M30 midi Controller, Yamaha EX7, Alesis SR16

jok
Posts: 1412
Joined: Tue Apr 24, 2007 2:56 pm
Location: Ableton Headquarters
Contact:

Post by jok » Mon Oct 13, 2008 12:17 pm

Hi guys,

this error can have various reasons. Sometimes e.g. a faulty installation of Quicktime is causing this error message: please try, if you are able to launch Live after uninstalling QT. If Live launches then, please reinstall the latest version of Quicktime.

Sometimes a problem is related to disabled Ethernet ports, please see:
http://www.ableton.com/forum/viewtopic. ... highlight=

If that should not help, please contact support@ableton.com with your specs and your log.txt file, which you can find here:

* C:/Documents and Settings/your user name/Application Data/Ableton/Live/Preferences


Note that on some Windows systems the application data folder is hidden by default. Here is what you have to do to make it visible:

Windows XP/2000

1. Launch Explorer.
2. Select Tools/Folder Options/View.
3. Check "Show hidden files and folders."

Best,

Jörg
ableton support team
support@ableton.com

Locked