[4889] Long silence after switching settings in analog

glitchrock-buddha
Posts: 4357
Joined: Fri Oct 14, 2005 1:29 am
Location: The Ableton Live Forum

[4889] Long silence after switching settings in analog

Post by glitchrock-buddha » Fri Jan 23, 2009 4:33 am

To reproduce:

Open default analog. Switch one of the waveforms to square or sine from saw. Play does not yield sound for about 5 seconds, then it kicks in.

Similar thing for vocoder. When you switch to pitch tracking mode, the sounds is very muffled for a while until you tweak the "low" parameter. I'll make another thread for that though.

(Mac OS10.5.6)
Last edited by glitchrock-buddha on Sat Jan 24, 2009 11:09 pm, edited 1 time in total.
Professional Shark Jumper.

Machinate
Posts: 11646
Joined: Thu Jun 24, 2004 2:15 pm
Location: Denmark
Contact:

Post by Machinate » Fri Jan 23, 2009 6:25 am

cannot reproduce on winXP.

Friedemann
Posts: 425
Joined: Mon Jun 28, 2004 10:47 am
Location: Ableton Headquarter

Post by Friedemann » Fri Jan 23, 2009 11:34 am

Hi glitchrock-buddha,

could you send a Live Set that shows the Analog issue to beta@ableton.com?

Best, Friedemann
Friedemann Schautz
schautz@ableton.com

Angstrom
Posts: 14668
Joined: Mon Oct 04, 2004 2:22 pm
Contact:

Post by Angstrom » Fri Jan 23, 2009 12:11 pm

Just to note I have reported this bug earlier as I also witnessed this.
I reported it in earlier testing and I linked a file using collab

sweetjesus
Posts: 8803
Joined: Wed Mar 31, 2004 3:12 pm
Location: www.fridge.net.au
Contact:

Post by sweetjesus » Sat Jan 24, 2009 7:29 pm

i also experience this

drumrak
Posts: 127
Joined: Wed Dec 17, 2008 11:34 pm

Post by drumrak » Sat Jan 24, 2009 8:31 pm

happens to me as well

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Post by djgroovy » Sat Jan 24, 2009 10:27 pm

This also happens on changing the tuning settings, octave, semi and detune.

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Post by djgroovy » Sat Jan 24, 2009 10:31 pm

Also on turning on filter and changing filter type, about 5 seconds of silence.

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Post by djgroovy » Sat Jan 24, 2009 10:52 pm

Make that almost everything, including the lfo parameters.

3rdordertrauma
Posts: 442
Joined: Thu Sep 14, 2006 9:37 am
Location: SoCal
Contact:

Post by 3rdordertrauma » Sun Jan 25, 2009 8:18 am

Same issue here... MBP - OS 10.5.6

I found that rather than waiting the 5 or so seconds for the sound to kick back in if you select the same waveform again its kicks strait back in. For example I switch from square to saw... sound drops out... select saw again from the drop down and boom sounds kicks in.

Nathan Ramella
Posts: 128
Joined: Wed Jun 06, 2007 10:48 am

Post by Nathan Ramella » Sun Jan 25, 2009 8:35 pm

I also am experiencing this bug:

OS: OSX 10.5.4
Live version: 8.0b2

Use Case:

1) Start live and a new project
2) Drag Analog from Live Devices list to MIDI channel
3) Keyboard input will produce sound as expected
4) Modify the filter with the drop-down menu to the right of the 'Fil1' button, default is BP12, changing it to anything else will express the bug

Result: Analog will not respond to keyboard input even though the channel will show that input is occuring.

Notes: This bug can be expressed through other button pushes on Analog, but they all have the same type of result. No debug symbols were included in the binary so thats as far as I can go digging into it.
remix.net - versus / liveapi / hangthedj / ammobox

glitchrock-buddha
Posts: 4357
Joined: Fri Oct 14, 2005 1:29 am
Location: The Ableton Live Forum

Post by glitchrock-buddha » Tue Jan 27, 2009 11:52 am

still happening in b4.
Professional Shark Jumper.

commuter
Posts: 471
Joined: Sun Aug 29, 2004 10:04 am
Location: Rennes/France
Contact:

Post by commuter » Tue Jan 27, 2009 1:29 pm

yes, still happening here but not always like b3
15" Macbook Pro 2,3 quadcore I7 2012/8gb ram/240gb SSD/ LIVE 9.06/OSX 10.8.5, NI Komplete audio 6
https://www.facebook.com/commuterofficial
http://soundcloud.com/commuter

glitchrock-buddha
Posts: 4357
Joined: Fri Oct 14, 2005 1:29 am
Location: The Ableton Live Forum

Post by glitchrock-buddha » Sat Jan 31, 2009 5:25 am

still in B5. Silence lasts even longer sometimes.
Professional Shark Jumper.

Jekblad
Posts: 2351
Joined: Tue May 13, 2008 2:02 am
Contact:

Post by Jekblad » Thu Feb 05, 2009 2:14 am

happens to me too.
2.4 ghz Macbook Pro 8gb RAM, SSD, Live 9 Suite, Puremagnetik, Minimal Talent

Post Reply