[8b6] unlinked loop braces crashing

Locked
scientist
Posts: 1336
Joined: Sun Aug 10, 2003 2:06 am
Location: seattle

[8b6] unlinked loop braces crashing

Post by scientist » Thu Feb 05, 2009 10:33 pm

it seems that trying to move the beginning or end of any unlinked loop brace causes a crash. i've sent a bug report, but it is easily reproducible so thought i'd check to see if anyone can confirm.

3rdordertrauma
Posts: 442
Joined: Thu Sep 14, 2006 9:37 am
Location: SoCal
Contact:

Post by 3rdordertrauma » Thu Feb 05, 2009 10:43 pm

:lol: Same bug here... just posted 4 minutes before. Easily reproducible.

db91977
Posts: 168
Joined: Thu May 29, 2008 6:55 pm
Location: San Diego, California, USA

Post by db91977 » Thu Feb 05, 2009 11:23 pm

Confirmed here on 8.0b6. After attempting to move the end of the Loop Brace in an unlinked MIDI Clip, the program froze, I got the hourglass cursor for 4 or 5 seconds, and Live disappeared.

--Doug

poorsod
Posts: 17
Joined: Thu Nov 29, 2007 4:41 pm

Post by poorsod » Fri Feb 06, 2009 12:01 am

confirmed 8.0b6, i reported this last night by email as well (happens for audio as well as MIDI clips)

I've also just discovered that this happens if you touch the sample start/end markers as well, but NOT if you use the numbers on the left to adjust them.

Amaury
Posts: 5884
Joined: Mon Mar 20, 2006 6:59 pm
Location: Ableton Headquarters
Contact:

Post by Amaury » Fri Feb 06, 2009 10:07 am

Hi,

I'll lock this thread in favour of the one I just tagged:
http://forum.ableton.com/viewtopic.php?t=106843

Funny, I also experienced this bug yesterday evening, was already reported..

Regards,
Amaury
Ableton Product Team

Locked