[5141] control-copy grouped tracks error (beta10)

Post Reply
cotdagoo
Posts: 1029
Joined: Fri Oct 26, 2007 5:34 pm
Location: canuhduh

[5141] control-copy grouped tracks error (beta10)

Post by cotdagoo » Sat Feb 14, 2009 4:38 pm

just finally got myself into the beta rounds.

was testing out the grouped tracks feature from the arrangement view and tried to copy a couple midi/audio tracks as well as 4-5 drum tracks i had grouped.
a control-drag (copy) of the content only drags over the non-grouped track sections. a simple ctrl-v/ctrl-p seems to get the grouped tracks copied over - but not by dragging.

dell inspiron e1505
2.2ghz intel core duo
2gb ram
live 8b10

Alex
Posts: 4006
Joined: Wed Apr 03, 2002 1:07 pm
Location: Ableton Headquarter

Re: [awi] control-copy grouped tracks error (beta10)

Post by Alex » Wed Mar 04, 2009 2:52 pm

Do you still get that behavior with the latest beta, Live 8.0b15?

Regards
/Alex

cotdagoo
Posts: 1029
Joined: Fri Oct 26, 2007 5:34 pm
Location: canuhduh

Re: [awi] control-copy grouped tracks error (beta10)

Post by cotdagoo » Wed Mar 04, 2009 5:29 pm

yes, still the same behavior

here's some screengrabs illustrating what's going on:

selecting the tracks, holding ctrl & dragging to the right:
Image
(i had 153-169 selected in the timeline before copying)

after dropping the tracks - everything is shifted down 1 column, and the audio/midi from the track that is shifted is gone:
Image

ctrl-d & ctrl-v & ctrl-p all work fine - it's just the drag & drop functionality from what i can tell.

Alex
Posts: 4006
Joined: Wed Apr 03, 2002 1:07 pm
Location: Ableton Headquarter

Re: [awi] control-copy grouped tracks error (beta10)

Post by Alex » Wed Mar 04, 2009 5:44 pm

Could you please send me that Live set (only the .als file, no samples) to my address below?
Please also add your forum name and/or the link of this thread to that mail.

Regards
/Alex

cotdagoo
Posts: 1029
Joined: Fri Oct 26, 2007 5:34 pm
Location: canuhduh

Re: [awi] control-copy grouped tracks error (beta10)

Post by cotdagoo » Wed Mar 11, 2009 6:27 pm

still present in beta 17

did some more testing..

when all the grouped tracks are minimized/closed and trying to ctrl-copy a selection - only the first track in the sequencer is copied over..
every other audio/midi clip is gone from the copied selection. also the first track (only one copied over out of 20 tracks) is now ending up at track 17 instead of 1..

very odd/unusual behavior..

ctrl-d moves everything over fine from my selection.. it's just the ctrl-copy that is completely out of whack

audiojunkies
Posts: 97
Joined: Wed Dec 14, 2005 12:37 pm
Location: uk

Re: [awi] control-copy grouped tracks error (beta10)

Post by audiojunkies » Wed Mar 11, 2009 7:23 pm

Alex wrote:Do you still get that behavior with the latest beta, Live 8.0b15?

Regards
/Alex
still Happening yesterday in 8.0b16, I tried a multiple drag in a mixdown i was doing and they jump down a track.. really quite annoying, and if you happen not to have an audio track below, the files that jump down a track are gone... just found this out yesterday, for some reason Ctrl, drag seem less responsive than Live 7

Image

SubFunk
Posts: 7853
Joined: Sat Jan 28, 2006 3:41 pm
Location: A Big Toilet Called Berlin
Contact:

Re: [awi] control-copy grouped tracks error (beta10)

Post by SubFunk » Sun Mar 15, 2009 5:15 pm

same here b19, does not work as expected.

http://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=25&t=110391
*** Image GAFM ***

cotdagoo
Posts: 1029
Joined: Fri Oct 26, 2007 5:34 pm
Location: canuhduh

Re: [awi] control-copy grouped tracks error (beta10)

Post by cotdagoo » Tue Mar 17, 2009 4:57 am

seems to be fixed in b20 *phew*

Post Reply