when the group track is closed the data should be moveable

Share your wishes for the future of Ableton Live
nuperspective
Posts: 1394
Joined: Sun Oct 31, 2004 3:45 pm
Location: was: accrington [england]. now: melbourne [australia]

when the group track is closed the data should be moveable

Post by nuperspective » Sat Jun 06, 2009 12:00 pm

the group tracks work well but theres no reason to see a miniaturized view or all the data in group track. it doesnt seem to serve any purpose, it just makes the arrange view hard to understand if you have a large number of group tracks. i would like to see just one block, like in the session view. taking it further, it makes more sense to have a dummy clip in track channel that can be copied, cut and paste. it would save having to open the channel to make changes to the arrangement.

posssu
Posts: 1117
Joined: Mon Dec 04, 2006 12:58 am

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by posssu » Sat Jun 06, 2009 4:48 pm

OOooooh yea. It would make arranging a huge orchestral recording soooo much easier, if they were movable and even more, editable in some small way (like crossfades).

Did you know that you can select a certain area inside the group track when you select some other track too and then move the whole selection and the track inside the group track moves too? But it's not possible to edit them alone. I asked about this during the beta and they said it's not a feature at the moment, it's more like a side effect. But hopefully they add some group-clip-editing in future versions (or even updates...)
Juhana Lehtiniemi - Film composer with Ableton Live


nuperspective
Posts: 1394
Joined: Sun Oct 31, 2004 3:45 pm
Location: was: accrington [england]. now: melbourne [australia]

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by nuperspective » Sun Jun 07, 2009 4:18 am

even if the simple editing wasnt possible. i would still prefer to see a single cross hatched clip in the channel - like in the session view when the track is closed. i wouldnt expect micro editing. but to be able to copy 4, 8 and 16 etc bar phrases etc should be doable and very helpful.

it isnt any help when you can see 10 little multi coloured dots in the track view.

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by djgroovy » Sun Jun 07, 2009 10:32 am

Yes please.


jamescecil
Posts: 6
Joined: Mon Jun 19, 2006 7:18 am

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by jamescecil » Tue Jun 30, 2009 2:49 am

+1 edit groups please!!
:mrgreen:
-
bongos don't crash

dancing Ray
Posts: 542
Joined: Wed Mar 29, 2006 11:13 am
Location: Dresden
Contact:

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by dancing Ray » Thu Jul 16, 2009 10:19 pm

+1
Spiralgroove wrote:a little quantization never hurt nobody

djgroovy
Posts: 2025
Joined: Thu Sep 28, 2006 12:15 pm
Location: Portugal

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by djgroovy » Tue Jul 21, 2009 10:12 am

bump

j-cuc
Posts: 25
Joined: Thu Dec 18, 2003 3:47 pm

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by j-cuc » Tue Jul 21, 2009 6:41 pm

+1 (and 'nameable') the way groups are implemented at the moment is only for a bulletpoint on the box…

iloyd2
Posts: 117
Joined: Wed Jul 15, 2009 9:23 pm
Location: CA
Contact:

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by iloyd2 » Tue Jul 21, 2009 8:06 pm

Yes, please.

bland_handl
Posts: 239
Joined: Tue Oct 11, 2005 6:08 am
Location: sydney

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by bland_handl » Tue Aug 11, 2009 4:31 pm

+1

jace_(nz)
Posts: 67
Joined: Sun Feb 15, 2009 12:03 pm
Location: Manchester Uk

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by jace_(nz) » Wed Aug 12, 2009 5:33 pm

without a doubt.

jpc
Posts: 6
Joined: Thu Aug 06, 2009 9:47 am

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by jpc » Sun Oct 11, 2009 1:13 pm

This is one of the most unbelievable, missing and frustrating aspects in the Arrange page ! Who does not want to duplicate contents from a group ? i mean if you don't there should just be a lock function. Grouping channels is already a late arrival to Live and to not have this is really annoying .. !

alex.the.forge
Posts: 1424
Joined: Wed Apr 16, 2008 4:29 am

Re: when the group track is closed the data should be moveable

Post by alex.the.forge » Sun Oct 11, 2009 1:34 pm

++11

Post Reply