. moved

Share your wishes for the future of Ableton Live
slaykent
Posts: 96
Joined: Thu Sep 17, 2009 6:29 pm

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by slaykent » Tue Oct 20, 2009 6:45 am

Alsamarkan wrote:.... looper should record in seperate layers. very important!!! each layer stand for its own. so you can drag them seperately and create something new.
Definitely my number one request for the next version. :D

ashtonron
Posts: 355
Joined: Mon Dec 12, 2005 7:29 pm
Location: Oslo

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by ashtonron » Tue Oct 20, 2009 7:03 am

Envelope templates... think kontakt

e.g. Create triangle waveform with period 2T, would be a nice alternative to a standalone lfo component.
Ableton Suite 8, Komplete 6, Macbook + IMac, Nuforce Icon HDP, Art tubefire 8, Korg MicroKontrol + wacKMK, Oxygen 8 +++
http://soundcloud.com/ashtonron

IP
Posts: 751
Joined: Tue Mar 04, 2008 8:55 pm
Location: Greece

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by IP » Tue Oct 20, 2009 12:28 pm

slaykent wrote:
Alsamarkan wrote:.... looper should record in seperate layers. very important!!! each layer stand for its own. so you can drag them seperately and create something new.
Definitely my number one request for the next version. :D
yes this was the one of two half working features in 8!

the first was that fades are limited to clip's length
and the second is this with the looper :/




post marker / all added

friend_kami
Posts: 2255
Joined: Mon May 29, 2006 10:10 pm

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by friend_kami » Tue Oct 20, 2009 3:20 pm

you forgot to add this to audio rack:

Audio rack - be able to send a channel to specific chain inside a rack, like you can do with midi racks and midi tracks (or audio to midi with a midi audio throughput).

;)

solconnection
Posts: 76
Joined: Fri Aug 24, 2007 4:14 am

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by solconnection » Tue Oct 20, 2009 3:25 pm

1. Groove Pool -> Automatable Groove Parameters for all params (random,quantize,timing etc)

2. *ALL* Racks -> Controllable amount of macros (from 0, to as many as you want) being stuck at 8 is frustrating, especially if your trying to build some modular crazy drum machine or sequencer or something.

2. Midi Effect -> Pre Delay (inserts an amount of time before note is triggered), you can do this now with a work around (chord + arp + velocity + length) but it would be so much nicer + more cpu friendly to have a midi effect that did it for you.

4. Midi Effects Rack -> Input from and output to CC's, values get saved in rack

5. More CPU friendly in general

thanks ableton! :)

have a nice day
-Dan

IP
Posts: 751
Joined: Tue Mar 04, 2008 8:55 pm
Location: Greece

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by IP » Tue Oct 20, 2009 5:02 pm

friend_kami wrote:you forgot to add this to audio rack:

Audio rack - be able to send a channel to specific chain inside a rack, like you can do with midi racks and midi tracks (or audio to midi with a midi audio throughput).

;)
:oops: should be ok now

all added + solconnection's

theys
Posts: 32
Joined: Fri Jan 30, 2009 6:46 am
Location: Santa Monica, CA

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by theys » Tue Oct 20, 2009 7:46 pm

I wouldn't mind seeing a "switchboard" Macro control for all the Racks, but particularly for Instrument and Effect Racks. Something along the line of the buttons on the Combinator in Reason that could then be mapped to toggle whatever you want in the Rack. I mean, I've got all these buttons, so I should use them, right?

T

Fieldmedic
Posts: 23
Joined: Mon Feb 11, 2008 7:20 pm
Location: Southern Oregon

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by Fieldmedic » Tue Oct 20, 2009 7:56 pm

theys wrote:I wouldn't mind seeing a "switchboard" Macro control for all the Racks, but particularly for Instrument and Effect Racks. Something along the line of the buttons on the Combinator in Reason that could then be mapped to toggle whatever you want in the Rack. I mean, I've got all these buttons, so I should use them, right?

T
+1!!

I see a lot of racks built where knobs are used as switches. A right click option "Knob or button" would be a killer option!

friend_kami
Posts: 2255
Joined: Mon May 29, 2006 10:10 pm

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by friend_kami » Tue Oct 20, 2009 8:13 pm

Fieldmedic wrote:
theys wrote:I wouldn't mind seeing a "switchboard" Macro control for all the Racks, but particularly for Instrument and Effect Racks. Something along the line of the buttons on the Combinator in Reason that could then be mapped to toggle whatever you want in the Rack. I mean, I've got all these buttons, so I should use them, right?

T
+1!!

I see a lot of racks built where knobs are used as switches. A right click option "Knob or button" would be a killer option!
also faders :D

jimyson
Posts: 95
Joined: Fri Feb 13, 2009 6:35 pm

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by jimyson » Tue Oct 20, 2009 10:37 pm

Add a preference to be able to "Open Live Set" upon startup

789lwnm2
Posts: 45
Joined: Wed Aug 26, 2009 10:37 am

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by 789lwnm2 » Wed Oct 21, 2009 8:13 am

autocrop samples.
parameters: threshold, min length.

COMMAND: put to sampler.
works with more than 1 soundfiles at once.

ashtonron
Posts: 355
Joined: Mon Dec 12, 2005 7:29 pm
Location: Oslo

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by ashtonron » Wed Oct 21, 2009 8:42 am

consolidate in session view
Ableton Suite 8, Komplete 6, Macbook + IMac, Nuforce Icon HDP, Art tubefire 8, Korg MicroKontrol + wacKMK, Oxygen 8 +++
http://soundcloud.com/ashtonron

789lwnm2
Posts: 45
Joined: Wed Aug 26, 2009 10:37 am

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by 789lwnm2 » Wed Oct 21, 2009 9:13 am

scrub tool, pro tools style.
pencil tool can draw in the waveforms to iron out clicks..

IP
Posts: 751
Joined: Tue Mar 04, 2008 8:55 pm
Location: Greece

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by IP » Wed Oct 21, 2009 10:12 am

everything added except !
789lwnm2 wrote: COMMAND: put to sampler.
works with more than 1 soundfiles at once.
you mean to select any number of audio clips from browser - session or arrangement / right click and "load to sampler"?
(a new track will be created with a sampler in it and all previously selected samples loaded?

----------------------

Is growing fast

there may be 1000+ requests after a month or 2 lol!

** if we get a 10% of all these features in 9, it will be cool :lol:

re.mark
Posts: 1248
Joined: Mon Oct 20, 2008 11:25 pm
Location: UK

Re: THE BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9

Post by re.mark » Wed Oct 21, 2009 10:52 am

This thread gets me wet.
Thank you! :mrgreen:

Post Reply