PLEASE....a CLOCK!

Share your wishes for the future of Ableton Live
PadraigO
Posts: 11
Joined: Wed Jan 02, 2008 2:03 am

PLEASE....a CLOCK!

Post by PadraigO » Thu Nov 05, 2009 11:22 pm

Most other DAWs seem to take the idea of a visual time clock seriously and address it with a clock/and bar counter etc. this is obviously not a priority for Ableton. A time ruler simply doesn't cut it lads. I want to be an exclusive Ableton user, but I have to use either Logic or PT for the ease re: these types of jobs (which is most of them).

You may say , "there isn't enough space in the control bar..." Why not come up with a simple clock that one can drag and drop and it can clock itself can float. If not that...place it somewhere where it would not be obtrusive.

For those of us need to sync sound to visuals too, this would be much welcomed and basically dead easy for you programers to write.

Thank You.

Korhan
Posts: 328
Joined: Mon Jan 10, 2005 4:22 pm
Location: Berlin, Germany
Contact:

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by Korhan » Sat Nov 07, 2009 11:48 pm

+1
Computer: Macbook Pro, MOTU Traveler, Focusrite Scarlett 2i2, Live 9/M4L
Controllers: Keith McMillen QuNeo, Wiimote & Nunchuk, Akai LPK25, Korg Nanokontrol, iPad/Lemur

barrywjrobb
Posts: 5
Joined: Wed Sep 20, 2006 4:00 am
Location: FL

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by barrywjrobb » Fri Jan 08, 2010 1:49 am

I must say I can't believe this isn't an included feature of Live 8. Am I just missing it? If so please point it out. Nearly fifteen years ago I was using Opcode's Studio Vision Pro version 4... and even it included a multi-time transport window, showing both bars & beats and clock time. A clock is a must!
WinXP AMD 4800+X2 Core 2.4GHz/2GB RAM/1TB HD/Presonus FireBox/Ableton Live 6, Cubase SX 3. Arturia, GMedia, Korg, NI, Sonalksis & Waves Plugins and VSTis.

brandonsykes3000@gmail.com
Posts: 8
Joined: Fri Dec 11, 2009 6:54 am

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by brandonsykes3000@gmail.com » Fri Jan 08, 2010 2:10 am

It would be nice to have one. I never thought it was a issue. After reading this I can picture it being a problem for some. Ableton just goes great for how I use it. It would be a nice addition.

PadraigO
Posts: 11
Joined: Wed Jan 02, 2008 2:03 am

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by PadraigO » Fri Jan 08, 2010 6:24 am

it NEEDS to happen. it's an easy addition and the ruler (again) makes the DAW seem amateur/it was a 2nd thought or 5th for that matter.

PLEASE ABLETON ....hear us!!!!!!!!

re.mark
Posts: 1248
Joined: Mon Oct 20, 2008 11:25 pm
Location: UK

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by re.mark » Fri Jan 08, 2010 12:15 pm

hahaha :oops: i misread that title to start with...

madlab
Posts: 1382
Joined: Fri May 02, 2003 6:38 am
Location: France

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by madlab » Fri Jan 08, 2010 2:47 pm

+ 1
Aboard from V. 1
MBP 2.5 Ghz I7 16 Go SSD OSX 10.12
MBP 2.3 ghz I7 16 Go SSD + HD 10.8.5 iPad2+Mira+Lemur/PadKontrol/BCR2000/ Livid Code+DS1
RME FF UC Live 9.7.7 MFL Max 8 + Max 7.3.5
Madlab sound unit / objects, guitar, electronics / end_of_transmission

PadraigO
Posts: 11
Joined: Wed Jan 02, 2008 2:03 am

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by PadraigO » Fri Jan 08, 2010 2:57 pm

Hey that's really funny, but lets not RUIN a legit request.

Ableton are you listening?????????? Please, some kinda sign??????

WE NEED A CLOCK, not an amateur time line at the very bottom of the DAW.

Wellll??????????????

re.mark
Posts: 1248
Joined: Mon Oct 20, 2008 11:25 pm
Location: UK

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by re.mark » Fri Jan 08, 2010 8:23 pm

PadraigO wrote:Hey that's really funny, but lets not RUIN a legit request.

Ableton are you listening?????????? Please, some kinda sign??????

WE NEED A CLOCK, not an amateur time line at the very bottom of the DAW.

Wellll??????????????
woaa calm down dude. It was only a brief comical aside. :lol:
Ableton tend not to respond to these threads, but each thread is tracked and put into their development list in order of their perceived priority.
I do agree myself, a SMPTE clock would indeed be appreciated, especially for those working with video etc. I actually made a thread about it myself a few months back.
However, in the space between me thinking I needed a HH/MM/SS/MSMS clock and now Ive found myself forget more and more about it to the point of not being bothered whether a SPMTE clock comes into development. :)

Also, as I stated in my thread time ago, the logical place for a clock would be up at the top where the main bars/beats counter is. Either in prefernces or by rightclicking on the counter would you be able to switch between bars/beats and hh/mm/ss/msms - thus requiring no floating window.

davepermen
Posts: 2198
Joined: Thu Mar 05, 2009 3:38 pm
Location: Switzerland
Contact:

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by davepermen » Fri Jan 08, 2010 8:34 pm

my os has a clock in the bottom right? :)
http://davepermen.net my tiny webpage, including link to bandcamp.

PadraigO
Posts: 11
Joined: Wed Jan 02, 2008 2:03 am

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by PadraigO » Fri Jan 08, 2010 8:35 pm

Thanks for the support! I couldn't agree with you more.

Tarekith
Posts: 17333
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by Tarekith » Fri Jan 08, 2010 9:37 pm

Would love to see this too, even if just in plug in form.

alex.the.forge
Posts: 1424
Joined: Wed Apr 16, 2008 4:29 am

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by alex.the.forge » Fri Jan 08, 2010 10:30 pm

yeah, I really don't understand it...they even took time AWAY from the clips in v8

weird

pretty important I would think

Tarekith
Posts: 17333
Joined: Fri Jan 07, 2005 11:46 pm
Location: Ableton Forum Administrator
Contact:

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by Tarekith » Fri Jan 08, 2010 10:58 pm

alex.the.forge wrote:yeah, I really don't understand it...they even took time AWAY from the clips in v8
Ungh, don't even get me started on that one. Still pissed off about that...

redglass
Posts: 394
Joined: Fri Jul 28, 2006 8:43 am
Location: Berlin
Contact:

Re: PLEASE....a CLOCK!

Post by redglass » Fri Jan 08, 2010 11:23 pm

+1

Post Reply