THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Share your wishes for the future of Ableton Live
Rink
Posts: 9
Joined: Mon Aug 03, 2009 4:08 pm

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by Rink » Sun Jan 24, 2010 2:48 pm

It would be nice if you can copy and paste your samples in Drum Rack.
It would safe a lot of time! (Workflow :mrgreen: )

mpeg5
Posts: 7
Joined: Mon Mar 23, 2009 7:22 pm

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by mpeg5 » Sun Jan 24, 2010 2:50 pm

Maybe we had that before... but anyway: Column View in Browser... like in Mac Os.
Logic has that and it`s easier to browse.

Kid Stretch
Posts: 2
Joined: Thu Nov 05, 2009 6:44 pm

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by Kid Stretch » Sun Jan 24, 2010 6:08 pm

Please add the feature of assigning a key to the song and then when you preview an apple loop or acid loop, it syncs with the key of the song, also when dragging it in the sequencer.

IP
Posts: 751
Joined: Tue Mar 04, 2008 8:55 pm
Location: Greece

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by IP » Sun Jan 24, 2010 6:20 pm

Rink wrote:It would be nice if you can copy and paste your samples in Drum Rack.
It would safe a lot of time! (Workflow :mrgreen: )
holding ctrl + drag a cell to an other = copy-paste

or you mean something else??

mpeg5 wrote:Maybe we had that before... but anyway: Column View in Browser... like in Mac Os.
Logic has that and it`s easier to browse.
do you mean the native OS explorer/finder??
(not everybody have Mac - more info needed)
Kid Stretch wrote:Please add the feature of assigning a key to the song and then when you preview an apple loop or acid loop, it syncs with the key of the song, also when dragging it in the sequencer.
"sample player" in browser is synced to the global tempo anyway if the "raw" is unchecked
do you mean something else?

Illiac
Posts: 156
Joined: Thu Sep 10, 2009 4:32 pm
Location: Detroit/ Chicago
Contact:

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by Illiac » Mon Jan 25, 2010 6:29 am

Ability to enter bpm and time sig. in clip names, not just scenes.
Copy to siblings for macro assignments.
Slice to impulse.
Flatten automation when consolidating.

somejazz
Posts: 2
Joined: Sun Mar 22, 2009 7:11 pm

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by somejazz » Tue Jan 26, 2010 5:30 pm

Use metronome count-in function also in Play mode - very handy for syncing with the band. Now I have to make a separate metronome track.

102455
Posts: 1631
Joined: Sat Nov 21, 2009 1:41 pm
Location: Location: Location:
Contact:

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by 102455 » Sat Jan 30, 2010 3:24 pm

IP wrote:
Kid Stretch wrote:Please add the feature of assigning a key to the song
do you mean something else?
He means being able to assign a key to the song!

You know - E Major, G Minor, B Flat...

Then once a key is assigned, any samples/loops you bring in that have pitches would
automatically be pitched to that key.

This is how Sony Acid works.

It would be useful for DJs as well, to be able to change song keys individually (not globally).

IP
Posts: 751
Joined: Tue Mar 04, 2008 8:55 pm
Location: Greece

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by IP » Sat Jan 30, 2010 6:05 pm

thanks for that ... wtf i was thinking ;p

in

daveredline@citromail.hu
Posts: 1
Joined: Mon Nov 09, 2009 10:49 pm

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by daveredline@citromail.hu » Sun Jan 31, 2010 9:55 pm

PLEASE more vst folder in preferences!!!
Ablet to use vsts from different partition etc...

Swedish Sam
Posts: 16
Joined: Sun Oct 12, 2008 7:13 pm

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by Swedish Sam » Tue Feb 02, 2010 11:52 pm

Send/Receive midi on multiple midi channels. (no midi filtering to channel 1)

Currently everything gets filtered to midi channel 1 internally. Some plugins (like Guru) work with midi cc's on several channels at once to get access to all parameters and controls. There's no smart workaround to get it working properly at the moment.

condra
Posts: 2753
Joined: Fri Jun 08, 2007 2:03 pm
Location: Dublin
Contact:

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by condra » Wed Feb 03, 2010 5:32 pm

I would like an improved browser. I'd like to be able to assign image thumbnails to my plug-ins.

Sibling Macro Mapping in Drum racks would also be nice.

I'd also love a GM or well-packed Rompler instrument that comes free with Live.

D-BOB
Posts: 6
Joined: Wed Feb 03, 2010 8:50 am

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by D-BOB » Wed Feb 03, 2010 11:34 pm

http://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=3&t=135722

This thread was meant as a reply in here.

H20nly
Posts: 15836
Joined: Sat Oct 27, 2007 9:15 pm
Location: The Wild West

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by H20nly » Wed Feb 03, 2010 11:42 pm

I would like the release date to be well after Live 8 is fully kicking ass. :|

IP
Posts: 751
Joined: Tue Mar 04, 2008 8:55 pm
Location: Greece

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by IP » Thu Feb 04, 2010 10:21 am

condra wrote: Sibling Macro Mapping in Drum racks would also be nice.
already in : racks all /6
D-BOB wrote:http://forum.ableton.com/viewtopic.php?f=3&t=135722
This thread was meant as a reply in here.
added as alternative to "browser/20"

+marker all in

trickform
Posts: 2
Joined: Fri Jan 22, 2010 2:10 pm

Re: THE NEW BIG USER REQUESTS TOPIC FOR LIVE9!!!!

Post by trickform » Thu Feb 04, 2010 10:54 am

Aux/Send - Routing options in the channel

(would be nice, if i could choose PRE/POST in the Channel and not at last in the Return. like on a real console.
otherwise i have still to double the return to make different routings. = /
i know it is maybe a big difference to the ableton-standard but i think it would be a really good one. ;-)

Latency - kompensation for play-curser and automation

i made the experience that also at normal used cpu
power the play curser and the automation curves have a latency delay
its really hard to work exactly..


Fade - Button also in the Session view
(why the single fade button in the sample section doesn't exist in the session view.
i produce my songs all the time just in this view.
the clip view i only use for LIVE.
so please give me this helpful button also in this view. ;-)

Master - intelligent insert bypass
(it would be outstanding if u write a plugin for the master, to control the level between effected Signal and uneffected, so that is always the same level.
so u really hear if the processing of compression,eqing and so on, is still better than the unprocessed, and not just louder.
i dont want to buy wavelab just because of this feauture ;-)

THANKS !!!

Post Reply