fold selection in clip

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
rude_NHS
Posts: 259
Joined: Tue Mar 14, 2006 2:39 pm
Contact:

fold selection in clip

Post by rude_NHS » Mon Mar 08, 2010 10:26 pm

i think it would be cool to be able to select a region in a clip then fold it so it doesnt play back in the clip, like editing it out but without having to put the clip into the arrange page, cut it, then consolidate it then put it back in the session view.

non destructive mind...

Hermanus
Posts: 1648
Joined: Mon Apr 20, 2009 7:47 pm
Location: Belgium

Re: fold selection in clip

Post by Hermanus » Tue Mar 09, 2010 11:11 am

You can do so_
Just put the start marker at the beginning of your sample, then you can loop from wherever you want.
Add to this the ability to unlink envelope windows_ all is already at hand reach
Maybe I misunderstand...

rude_NHS
Posts: 259
Joined: Tue Mar 14, 2006 2:39 pm
Contact:

Re: fold selection in clip

Post by rude_NHS » Tue Mar 09, 2010 9:43 pm

i fear maybe you have. what i'm saying is that, say there is a section of a song or audio in the middle of the clip i dont want, would be nice to highlight it a 'fold' out, so the clip plays over that section of the clip, rather than cut it out the long way.

non destructive like...

just an idea.

webslave
Posts: 56
Joined: Wed Sep 07, 2005 7:07 am

Re: fold selection in clip

Post by webslave » Wed Mar 10, 2010 2:33 pm

Isn't that the same as 'cut time' in the edit menu?

rude_NHS
Posts: 259
Joined: Tue Mar 14, 2006 2:39 pm
Contact:

Re: fold selection in clip

Post by rude_NHS » Wed Mar 10, 2010 8:15 pm

cut time only works on clips in the arrange page. i'm talking bout clips in the session view.

Post Reply