Automation curves and snapping to grid!

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
Apoplexia Music
Posts: 9
Joined: Wed Apr 21, 2010 4:32 pm

Automation curves and snapping to grid!

Post by Apoplexia Music » Sat May 22, 2010 5:24 am

Since i am in the process of switching from Logic Pro to Ableton Suite 8, i have only one complain...

automation breakpoints should snap to the grid!!!!

and there should be an option to create smooth automation curves (kinda like in Logic)

and the option to draw envelopes free of any grid or snapping whatsoever

Der_Makrophag
Posts: 377
Joined: Tue Nov 15, 2005 11:06 am

Re: Automation curves and snapping to grid!

Post by Der_Makrophag » Sat May 22, 2010 8:01 pm

The wish for automation curves is a very old story. That makes it even more sad, that this did not happen until know. Here is everything I found in just one search (I am sure there are severel threads missing). I will post them here also to remind the Abes for the very importance of this:

Grid:
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves

Curves & Smooth (basically bezier curves seems to be a good solution):
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... tion+curve
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... ion+curves


You see. I can easily say, that this is important for EVERY Live-user!

I WANT AUTOMATION CURVES!
My English is not perfect, I know... Sorry about that.

Greetings from Germany!

P.S. to wishlist forum users: Please search for former requests. Otherwise they will be splitted into many small ones and we are loosing impact!!!

psyfi
Posts: 73
Joined: Thu May 29, 2008 11:39 pm
Location: England

Re: Automation curves and snapping to grid!

Post by psyfi » Mon May 24, 2010 1:54 pm

with regard to snapping your break point if you use the draw tool it will place the break point in relation to the quantization you have set. Its a different method of working I know but I would have liked that in logic also.

eric_c
Posts: 99
Joined: Thu Apr 28, 2005 12:19 am
Location: Los Angeles, CA
Contact:

Re: Automation curves and snapping to grid!

Post by eric_c » Tue May 25, 2010 1:13 am

+!

jace_(nz)
Posts: 67
Joined: Sun Feb 15, 2009 12:03 pm
Location: Manchester Uk

Re: Automation curves and snapping to grid!

Post by jace_(nz) » Mon Jul 26, 2010 7:07 am

Oh How i Wish and wished and after many,many,years still wish for automation curves/Draw tool/and now after testing out, an automation Transform tool similar to what Presonus studio one has.
Just some advancement with automation please,we evetually got clip fades/curves, so live 9 must surly be the time for implementing this important wish. surly all other long term users want this,the technical implecations of this is about as importat as it can get,so please common fellow live users lets get this thread bumped,what more can i say i will be bewildered if This thread is not bumped many times,think about it!!!
Thanks

Manestra
Posts: 62
Joined: Mon Apr 26, 2010 12:45 pm
Location: Zürich, Switzerland

Re: Automation curves and snapping to grid!

Post by Manestra » Thu Aug 05, 2010 1:03 pm

I spend several hours to read the manual and to try to find it in Ableton itself - and now I see: this feature does not exist!

Don't understand why - as a former Cubase user I thought that is something which is standard in each DAW. Hope this feature comes soon.

At least I know now, that I can stop to search for this feature...

Post Reply