Desperately need VST3 support!

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
mcphable
Posts: 6
Joined: Mon Oct 05, 2009 9:20 pm
Location: Orlando, FL

Desperately need VST3 support!

Post by mcphable » Tue Nov 09, 2010 2:23 pm

I just bought the new Yamaha Motif XF. The only vst option they have is vst3! The keyboard came with Cubase AI5 but I would much rather continue working solely in Ableton. Why is it so hard to support vst3's??? Also, this should not be an Ableton "9" upgrade but rather an Ableton "8.3.1"!!

Does anyone know of a workaround w/ live and vst3's??????
Trent

Setup: MacBook Pro / Live 9 Suite / MOTU
Gear: Motif XF6, APC40, ReMOTE 25SL, RODE NT2-A, ART MPA GOLD, TC Electronic M-ONE XL, lots of plugs, and access to lots of outboard gear.

lyovino
Posts: 509
Joined: Thu May 27, 2010 3:29 am

Re: Desperately need VST3 support!

Post by lyovino » Sat Dec 11, 2010 4:52 pm

Same here! I also have the Mo XF and would much prefer continuing to stay with Live.
I really don't want to use Cubase, but the features of running the Editors as a plug within is massively productive.

Live is a great tool for writing.. and just plain have fun! It sure would be nice if someone from Ableton would respond if there are any hopes for this to materialize.

Is there any hope, for Ableton to move to supporting VST3? .. Someone, anyone?
iMac, Intel Core i7, 2.8 GHz, 16GB
Yosemite, Live 9.xx Suite (64- bit)
Push, Apogee Ensemble

JBlongz
Posts: 506
Joined: Sat Feb 28, 2009 4:29 pm
Location: NYC
Contact:

Re: Desperately need VST3 support!

Post by JBlongz » Tue May 24, 2011 2:30 pm

I'm in the same boat with the Motif XF. Need VST3 to use Editor plugin. There is some uncertainty felt about Ableton because they are not being open enough about what to expect down the line.
rMBP Quad 2.8GHz, 16GB, 1TB SSD | UAD Apollo 8
JBlongz YouTube

JBlongz
Posts: 506
Joined: Sat Feb 28, 2009 4:29 pm
Location: NYC
Contact:

Re: Desperately need VST3 support!

Post by JBlongz » Tue Feb 14, 2012 7:06 pm

Last post in this thread was on my birthday. Almost a year later, no news!
rMBP Quad 2.8GHz, 16GB, 1TB SSD | UAD Apollo 8
JBlongz YouTube

1.A.M.
Posts: 117
Joined: Fri Mar 25, 2011 9:05 am
Location: Cluburesti

Re: Desperately need VST3 support!

Post by 1.A.M. » Tue Feb 14, 2012 8:08 pm

JBlongz wrote:Last post in this thread was on my birthday. Almost a year later, no news!
Very funny how you said it, not so funny how they made it....Maybe on Live 9 ? :lol:

Tweaking Knobs
Posts: 1162
Joined: Fri Jun 09, 2006 5:36 pm
Location: Berlin
Contact:

Re: Desperately need VST3 support!

Post by Tweaking Knobs » Wed Feb 15, 2012 12:44 pm

maybe not...

:lol:

icedsushi
Posts: 1652
Joined: Wed Jan 12, 2005 8:36 pm

Re: Desperately need VST3 support!

Post by icedsushi » Mon Mar 05, 2012 9:07 pm

Is there any other solution (like a wrapper or standalone app) to get the Motif editor running that doesn't require a second DAW along side using Live?

JBlongz
Posts: 506
Joined: Sat Feb 28, 2009 4:29 pm
Location: NYC
Contact:

Re: Desperately need VST3 support!

Post by JBlongz » Mon Mar 05, 2012 9:28 pm

The editor is a standalone app. You must have Yamaha Studio Manager (SM)installed in order to launch the Editor in it. SM is where you will the editor for all hardware that is currently plugged in.
rMBP Quad 2.8GHz, 16GB, 1TB SSD | UAD Apollo 8
JBlongz YouTube

icedsushi
Posts: 1652
Joined: Wed Jan 12, 2005 8:36 pm

Re: Desperately need VST3 support!

Post by icedsushi » Tue Mar 06, 2012 12:48 am

OK, cool I'm going to rack the Motif this week, haven't tried the editor yet.

Then what is the advantage of the VST3 editor if you can just use it standalone?

Post Reply