64BIT !!!!!!!!!!!!!

Share your wishes for the future of Ableton Live
danger
Posts: 25
Joined: Fri Feb 27, 2009 1:48 pm

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by danger » Wed Mar 30, 2011 7:11 pm

i hope once they do the 64 bit, they ll make an own automatic bridge, so if you just drag in a 32 bit plugin it ll bridge it without any nonsense or 3rd party plugs.

majicmonk
Posts: 81
Joined: Thu Sep 17, 2009 1:13 pm

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by majicmonk » Wed Mar 30, 2011 7:14 pm

danger wrote:i hope once they do the 64 bit, they ll make an own automatic bridge, so if you just drag in a 32 bit plugin it ll bridge it without any nonsense or 3rd party plugs.
Yeah i'm sure they will, I just hope you'll be able to mix 32 and 64 bit vst's on the same track.

Gregory Wells-King
Posts: 242
Joined: Sat Mar 03, 2007 6:46 pm
Location: Somerset UK
Contact:

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by Gregory Wells-King » Mon Apr 04, 2011 5:28 pm

I've just bought Windows 7 to upgrade/regrade my xp pro XPS Dell, with all the other bell's and whistles contributed by the usual suspects, NI, Camel Audio, Cakewalk, Rod Pappen, Izotope, Lin Plug, etc etc.

And yes, you can +1 me also, for thinking, things would be 64bt by now, because I'm just a hobbiest so you pro's out there must wondering why the 'stand off'.

Time is moving on in the O/S world as well..Steady.. :roll:

See you in a week or so's time when I'm re authoring live, What should I do?

JM-DG
Posts: 8
Joined: Mon Aug 02, 2010 8:01 pm

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by JM-DG » Wed Apr 06, 2011 4:16 pm

+1

TheBrassMonkey
Posts: 2
Joined: Wed Apr 06, 2011 8:57 am

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by TheBrassMonkey » Wed Apr 06, 2011 11:28 pm

+1000!! :evil:

Steffen Zimmer
Posts: 18
Joined: Tue Feb 15, 2011 10:57 pm

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by Steffen Zimmer » Wed Apr 13, 2011 11:19 am

adding my 1 here....
Can you count all the politically motivated songs that have been written?
how many have brought real change?

JBlongz
Posts: 506
Joined: Sat Feb 28, 2009 4:29 pm
Location: NYC
Contact:

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by JBlongz » Thu Apr 14, 2011 2:19 pm

99% of my crashes are because of memory usage. Some of my piano patches from East West Play are about 2GB! Try adding a 50pc string set with round robin and articulations. CRASH! Man I didn't even add the percussions yet! As a programmer, I know it takes a lot more effort to push a DAW into 64bit, but most of it is code formality. Besides thats why we pay for Live and constantly upgrade...we want the company to move forward. Give me a reason to get my entire entourage to leave Pro Tools. As awesome as live is now. Those ram issues will only embarrass my recommendations.
rMBP Quad 2.8GHz, 16GB, 1TB SSD | UAD Apollo 8
JBlongz YouTube

FRV
Posts: 7
Joined: Mon Apr 26, 2010 3:22 pm

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by FRV » Sat Apr 16, 2011 12:33 am

GO! 64 bits!!!!!!!!!!

MartinOM28V
Posts: 237
Joined: Thu Jul 27, 2006 12:08 pm

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by MartinOM28V » Sat Apr 16, 2011 3:58 am

As innovative and ground-breaking as Ableton has always been it's unusual that they are so late to arrive at the 64-bit dance. Hopefully they're hard at work on it and 64-bit Live is right around the corner. I can only hope so--can't wait to run Omnisphere and Trilian in Live in their full 64-bit glory!
iMac 3.4 GHz i7 12GB/Apogee Duet 2/Event ASP8/AKAI MPK61/Ableton Suite 8/Logic Pro 9/Waves Platinum/Komplete 7/Amplitube 3/Omnisphere/Stylus RMX/Trilian

MIDIpanic
Posts: 28
Joined: Thu Sep 09, 2010 4:27 am
Location: USA

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by MIDIpanic » Sat Apr 16, 2011 7:02 am

This is only my second post to the Ableton forum. Just wanted to reinforce the importance of moving to a 64-bit version of Ableton. Almost all of my plugs are now 64-bit and the host (Ableton) is becoming a handicap. Since I rarely post, I think that it highlights the depth of the problem that this is creating for us end-users. Ableton should consider this priority 1 for their company before it begins to erode their current and future customer base.

Erus
Posts: 12
Joined: Thu Feb 10, 2011 9:31 am

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by Erus » Sat Apr 16, 2011 11:11 am

I'm certain that Ableton is well aware there will be a mass exodus if Live 9 is a 32 bit-only program. The only question in my mind is: How many people will have abandoned Ableton Live by the time 9 is finally ready?
The Mobile Oppression Palace: 2011 MacBook Pro 15", Focusrite Saffire Pro 24, 2.5 iPads (running Midi Touch, touchAble, Griid, Konkreet Performer, Kapture Pad), KMI SoftStep, Akai LPK25, SM58, KRK Rokit 5"s

MIDIpanic
Posts: 28
Joined: Thu Sep 09, 2010 4:27 am
Location: USA

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by MIDIpanic » Sat Apr 16, 2011 10:40 pm

Erus wrote:I'm certain that Ableton is well aware there will be a mass exodus if Live 9 is a 32 bit-only program....
Personally, I have no plans to abandon Live even if it remains 32 bit. As the post at the link below points out, Live is unique and incredibly powerful (if somewhat difficult to grasp all of its capabilities at first), especially for live music applications:
http://forum.ableton.com/viewtopic.php? ... 0&start=45
However, for individuals who mostly need a typical DAW host for studio work, there may be a temptation to look at a traditional DAW that is native 64 bit.

8TROW8
Posts: 117
Joined: Thu Jan 13, 2011 4:37 pm
Location: West Yorkshire, England
Contact:

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by 8TROW8 » Mon Apr 18, 2011 4:16 pm

jce0108 wrote:P.S. I would also like to be able to detach the midi editor so i can move it to another screen to work. I run 3 monitors(42" and 2 32")and it would be great to keep the session or arrangement view fully open and open the midi editor up big to work on it sepperately.
Awesome idea !!!

Put it in the feature wishlists and hope they see it

JBlongz
Posts: 506
Joined: Sat Feb 28, 2009 4:29 pm
Location: NYC
Contact:

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by JBlongz » Thu Apr 21, 2011 11:07 am

I have over 50 Ableton Live projects that will be tied down until Ableton provides 64bit. They all use East West plugins along with Live's creative techniques. I know I'm not the only one using premium sound libraries. One pianos abut 2.5 gigs easily! Don't make me use Logic!
rMBP Quad 2.8GHz, 16GB, 1TB SSD | UAD Apollo 8
JBlongz YouTube

dokx
Posts: 98
Joined: Tue Mar 01, 2011 9:32 am

Re: 64BIT !!!!!!!!!!!!!

Post by dokx » Thu Apr 21, 2011 12:56 pm

sach160 wrote:Indeed if it is 64 bit, telling now may not only keep users that are moving away from Live right now, but also attract new users who are not trying Live because it's 32 bit.
What two or three users would that be? Come on, stop your psycho tricks.. ;)

Post Reply