Q: More than 6 control surfaces?

Share your wishes for the future of Ableton Live
fuzzyhead
Posts: 99
Joined: Fri Sep 14, 2007 12:40 pm
Location: Froggystan

Q: More than 6 control surfaces?

Post by fuzzyhead » Sun Apr 10, 2011 10:48 am

Is there a way to get over the 6 control surfaces limit under preferences / midi sync, like a script or some API hack?

Curious about this, with all the different Ipad apps that require a line, and other type of controlers, limit is reached and need more space..!

Any idea?

savyurrecords
Posts: 320
Joined: Wed Sep 02, 2009 10:38 am
Location: Fredericksburg, VA
Contact:

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by savyurrecords » Sun Apr 10, 2011 4:17 pm

Do you have to define them as control surfaces in Live? Couldn't they just be other MIDI devices that act as 'hardwired' control surfaces?

fuzzyhead
Posts: 99
Joined: Fri Sep 14, 2007 12:40 pm
Location: Froggystan

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by fuzzyhead » Sun Apr 10, 2011 5:13 pm

Even the hard-wired control devices have to be specified in Live I guess, if I understand your question correctly, in a way that they can "talk" to Live.
Then it has to be identified in the controller list in order to populate the midi ports that will be used !
I have the ipad, a lemur, a padkontrol, ozonic and a bcr2000 that all require to be detected as a control surface.
i.e the ipad apps like kapture,touchable,griid.. All of them need to be identified as a control surface in preferences settings.
6 devices won't be enough if we just go on with the ipad multi-task abilities!
10 would be fine..Or the possibility to decide how many you may need.

fuzzyhead
Posts: 99
Joined: Fri Sep 14, 2007 12:40 pm
Location: Froggystan

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by fuzzyhead » Mon Apr 11, 2011 3:18 pm

No place left for ClyphX midi remote script, nor for bcr2000 or lemur... :|

A tip anyone?

Abes if you read this, let me know if there's any solution.

Image

salatspinatra
Posts: 235
Joined: Fri Jan 21, 2005 5:17 pm
Location: NYC

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by salatspinatra » Mon Apr 11, 2011 4:11 pm

Actually, the top portion of the MIDI tab is just if you want to use the controller in Native mode: locking and focusing different devices, banking the mixer channels, etc. There's nothing to stop you from using another controller and manually creating control assignments for it on the bottom portion on the panel (setting up the correct Remote settings for input, and additionally takeover or machine control for example, in the correct Output settings on your controller supports this).

fuzzyhead
Posts: 99
Joined: Fri Sep 14, 2007 12:40 pm
Location: Froggystan

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by fuzzyhead » Mon Apr 11, 2011 4:30 pm

True for the hardware controllers like padkontrol and so on, not for the apps.
If you disable let's say griid or touchable from the top list under control surfaces and with the proper
midi ports settings, it just won't respond anymore.

Sibanger
Posts: 2236
Joined: Thu Oct 26, 2006 7:44 am
Location: Melbourne/Australia
Contact:

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by Sibanger » Tue Sep 06, 2011 10:54 am

Hey fuzzyhead,

Did you come up with a work-around to this limitation?

Sibanger
Posts: 2236
Joined: Thu Oct 26, 2006 7:44 am
Location: Melbourne/Australia
Contact:

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by Sibanger » Thu Sep 08, 2011 10:56 am

Answer from Abes-
Hi Simon,

thanks for your email.
Unfortunately the limit of 6 control surface cannot be exceeded, only up to 6 scripts can operate simultaneously.

You can use more MIDI devices of course ( in the port list below), but they cannot be controlled via scripting like the control surfaces.

Best,
Jörg Klußmann
Ableton Technical Support
New request for 10 control surface options :roll:

Please Abes. With running several iPad Apps and other midi bits & pieces, this seems like a necessity.

8O
Posts: 5506
Joined: Fri Mar 28, 2008 9:29 am
Location: Berlin

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by 8O » Thu Sep 08, 2011 11:05 am

Sibanger wrote:New request for 10 control surface options :roll:

Please Abes. With running several iPad Apps and other midi bits & pieces, this seems like a necessity.
+1 :)
Image

3dot...
Posts: 9998
Joined: Tue Feb 20, 2007 11:10 pm

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by 3dot... » Thu Sep 08, 2011 12:13 pm

+1 ...2 years ago
+1000 in the present...
Image

mrksksks
Posts: 53
Joined: Sun May 16, 2010 9:46 pm

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by mrksksks » Wed Feb 29, 2012 10:17 am

3dot... wrote:+1 ...2 years ago
+1000 in the present...

+ 1000000000 in 2012

Sibanger
Posts: 2236
Joined: Thu Oct 26, 2006 7:44 am
Location: Melbourne/Australia
Contact:

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by Sibanger » Thu Mar 01, 2012 5:17 am

Just heard that Live 9 will have 10 control surface options!!!!

Yay!!! :D

mrksksks
Posts: 53
Joined: Sun May 16, 2010 9:46 pm

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by mrksksks » Thu Mar 01, 2012 11:42 am

10? why not MORE?

where did you hear it?

Sibanger
Posts: 2236
Joined: Thu Oct 26, 2006 7:44 am
Location: Melbourne/Australia
Contact:

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by Sibanger » Fri Mar 02, 2012 6:07 am

^^ Sorry....I lied :x
Just wishful thinking......

Sibanger
Posts: 2236
Joined: Thu Oct 26, 2006 7:44 am
Location: Melbourne/Australia
Contact:

Re: Q: More than 6 control surfaces?

Post by Sibanger » Mon Jul 01, 2013 10:39 am


Post Reply