PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE SAVE MIDI ASSIGNS WITH RACKS

Share your wishes for the future of Ableton Live
Post Reply
mattb
Posts: 19
Joined: Fri Aug 30, 2002 12:17 pm

PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE SAVE MIDI ASSIGNS WITH RACKS

Post by mattb » Wed Jun 29, 2011 3:09 pm

this has been killing me and- judging by the forums- plenty of users, for years.
I am so bored of having to work round this with saving anything I want to assign in my template set.
It wastes loads of time, its clumsy and inefficient. This MUST be solvable.

I've tried the other workrounds, they dont work or are very clumsy compared to how I actually want to flow.

Thanks for an otherwise brilliant program, its all I ever use for audio.
x
Matt Black, Coldcut

ps PLEASE!!!!!

ian_halsall
Posts: 1711
Joined: Fri May 27, 2011 8:52 am
Location: South London
Contact:

Re: PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE SAVE MIDI ASSIGNS WITH RACKS

Post by ian_halsall » Wed Jul 06, 2011 12:22 pm

agreed

ekg-music
Posts: 7
Joined: Fri Jun 17, 2005 5:22 pm
Contact:

Re: PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE SAVE MIDI ASSIGNS WITH RACKS

Post by ekg-music » Thu Jul 14, 2011 8:11 am

+1
would be very useful and a hell of a time saver!

DariousBlount
Posts: 39
Joined: Thu Apr 14, 2011 4:57 pm

Re: PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE SAVE MIDI ASSIGNS WITH RACKS

Post by DariousBlount » Sun Aug 07, 2011 1:00 pm

What is a midi assign? I can save a rack with its macros all set and load it up just the way I saved it. Any adjustment to any parameter is saved as well.

Fabian B
Posts: 2
Joined: Sat Jun 11, 2011 12:54 pm

Re: PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE SAVE MIDI ASSIGNS WITH RACKS

Post by Fabian B » Sun Aug 07, 2011 1:15 pm

Midi assigns are mappings of any controllable value to a midi controller.

But I think the question is how to implement such a save feature in a rack. There are several things to think of, like what happens, if a midi-ctrl is already assigned, on loading a rack. So as if, what happens when you load more than one rack.

Maybe it is possible to save a list of midi assigns per rack, which are disabled by default and let the user choose one by a dropdown menu.

But I agree it would be a nice feature, if it would be possible to save assigns.

GrupoJyT
Posts: 10
Joined: Mon Jan 24, 2011 7:14 pm

Re: PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE SAVE MIDI ASSIGNS WITH RACKS

Post by GrupoJyT » Sun Aug 07, 2011 2:27 pm

+

mr.ergonomics
Posts: 915
Joined: Thu Nov 08, 2007 3:12 am

Re: PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE SAVE MIDI ASSIGNS WITH RACKS

Post by mr.ergonomics » Fri Jun 07, 2013 3:44 pm

push... this is still sooooo cumbersom in live. 3 years and almost nothing has changed. I really think I going to switch when there is an alternative...

TYLRbass
Posts: 277
Joined: Tue Aug 30, 2011 8:51 pm

Re: PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE SAVE MIDI ASSIGNS WITH RACKS

Post by TYLRbass » Fri Jun 07, 2013 7:04 pm

There would be an obvious conflict when you load in a rack and it contains mappings for commands that are already mapped elsewhere.. there would need to be an option to load with or without mappings
Image

uchconveyor
Posts: 16
Joined: Thu Jun 06, 2013 8:41 am
Contact:

Re: PLEASE PLEASE PLEASE PLEASE SAVE MIDI ASSIGNS WITH RACKS

Post by uchconveyor » Fri Jun 28, 2013 3:53 am

Mesh belt Conveyor
There are various kinds of businesses which operate stores associated with shops. Shoes, clothing, consumer electronics as well as sports businesses in many cases are a part of a company which has several areas. If you're who owns the mid-sized company along with between 3 in order to twenty five Universal ball areas, you might have discovered this irritating to achieve precise info that's as much as the moment. Real-time POS list info is crucial for your company. You should know what's occurring from all of your own areas. Understanding exactly what items can be found from every area, exactly what may be purchased or even is within transit, as well as what's upon back again purchase often means the actual distinction in between the purchase along with a reduction. POS list software program is actually a terrific way to possess all this info when you need it.
Tube Ends for Round Tube

Post Reply