midi channel routings!

Share your wishes for the future of Ableton Live
regretfullySaid
Posts: 8926
Joined: Thu Apr 22, 2010 5:50 pm

Re: midi channel routings!

Post by regretfullySaid » Wed Apr 24, 2013 3:11 pm

Nope. Would definitely be nice but I've found that having separate midi tracks for different things an advantage in terms of simplicity and organization...still a hindrance sometimes.
Last edited by regretfullySaid on Mon Nov 18, 2013 9:20 pm, edited 1 time in total.
ImageImage

andreas_g
Posts: 22
Joined: Mon Nov 23, 2009 4:14 pm

Re: midi channel routings!

Post by andreas_g » Mon May 27, 2013 8:24 pm

it's a shame,that live have this midi limitations!

i cannot use all features of kirnu cream because of this damned midi routing in live...
(in kirnu cream i have 4 tracks and i can set each track to another midi channel and then to 4 different midi devices like 4 softsynths..)

i cannot understand why its impossible to set the midi in channel if the input is another track in live, like kirnu cream or another plugin..

is there no way to do this with max4live?

HyperVec
Posts: 4
Joined: Sat Oct 01, 2011 8:37 am

Re: midi channel routings!

Post by HyperVec » Sat Oct 05, 2013 7:03 am

+1 I urgentely need this feature in ableton live tooo! :(

theslyprofessor
Posts: 4
Joined: Fri Apr 05, 2013 8:47 pm

Re: midi channel routings!

Post by theslyprofessor » Fri Oct 25, 2013 6:44 am

+1 Could use this feature as well.

younameit
Posts: 12
Joined: Wed Oct 31, 2012 3:18 pm

Re: midi channel routings!

Post by younameit » Mon Nov 18, 2013 6:42 pm

No statement from Ableton about this matter?

nezzyidy
Posts: 56
Joined: Tue Mar 24, 2009 8:38 pm
Location: Oakland, CA
Contact:

Re: midi channel routings!

Post by nezzyidy » Mon Dec 16, 2013 6:38 am

+1 I really want to create a max for live device that sends MIDI out multiple midi channels. Right now I can only send MIDI out one channel at a time. BUMMER!
Image

mattz
Posts: 12
Joined: Sun Jan 20, 2008 4:45 am
Location: New York, NY

Re: midi channel routings!

Post by mattz » Sat Mar 01, 2014 3:38 am

Bump. I'm trying to make a table of contents at the very top of a Live set with 800 scenes. Scroll to top, pick song by clicking on that scene, a midi clip sends a message (note or CC) to another midi channel that triggers a clip--which is right in the middle of the song, even if it's 700 scenes down (Select on launch option activated in Preferences).

It would be a piece of cake if I could send channel information too! Instead I have another 30 midi tracks and have to hog CCs or notes. Grr. Please implement! It's never gonna happen is it.
2.2 GHz MBP, 8GB RAM, 10.7.4, Ableton 8.3.4, Guitar Rig Kontrol, Novation Remote SL 37, Art Ultrafoot X15, USA Strat, Peavey Fury.

nezzyidy
Posts: 56
Joined: Tue Mar 24, 2009 8:38 pm
Location: Oakland, CA
Contact:

Re: midi channel routings!

Post by nezzyidy » Sat Mar 01, 2014 9:22 am

I've created a sort of work around. http://www.maxforlive.com/library/device/2192/polymind
Image

andreas_g
Posts: 22
Joined: Mon Nov 23, 2009 4:14 pm

Re: midi channel routings!

Post by andreas_g » Sun Jan 25, 2015 9:04 am

nezzyidy wrote:I've created a sort of work around. http://www.maxforlive.com/library/device/2192/polymind
how should this solve the problem? i don't understand...

my last idea was to try it with Bluecat Patchworks, but i doesn't work :-(

any other ideas or tools to set the midi input channel? perhaps there is somewhere a new max4live plugin?

nonchai
Posts: 37
Joined: Tue Dec 14, 2010 5:25 pm

Re: midi channel routings!

Post by nonchai » Sat Jan 31, 2015 5:09 am

theslyprofessor wrote:+1 Could use this feature as well.

Me too - come on Ableton ! get your act together !!

cyclone975
Posts: 25
Joined: Sun May 31, 2015 7:22 am

Re: midi channel routings!

Post by cyclone975 » Sun May 31, 2015 7:28 am

nezzyidy wrote:I've created a sort of work around. http://www.maxforlive.com/library/device/2192/polymind
nezzyidy, I could kiss you right now for showing me the udpsend object. I've been banging my head against a wall because of this damned midi routing issue in Ableton for two weeks now trying to program something similar to your PolyMind device but for sending pitchbend info to implement a custom tuning scheme polyphonically. I had all but given up - thanks so much!

cyclone975
Posts: 25
Joined: Sun May 31, 2015 7:22 am

Re: midi channel routings!

Post by cyclone975 » Fri Jun 26, 2015 9:19 am

If anyone is interested, here is that MIDI retuning patch that I was talking about a little bit ago.

http://www.maxforlive.com/library/devic ... e-for-live

Thanks for your interest!

Mister36
Posts: 413
Joined: Thu Nov 04, 2010 10:49 pm

Re: midi channel routings!

Post by Mister36 » Thu May 04, 2017 9:07 pm

Will this ever be fixed? :(

ughoenig
Posts: 2
Joined: Mon Nov 30, 2015 9:56 am

Re: midi channel routings!

Post by ughoenig » Tue May 09, 2017 6:06 am

+ 1 for proper MIDI channel routing in Live!

DuggletonLive
Posts: 27
Joined: Fri Oct 25, 2013 6:57 am

Re: midi channel routings!

Post by DuggletonLive » Fri Jun 02, 2017 6:18 am

nezzyidy wrote:I've created a sort of work around. http://www.maxforlive.com/library/device/2192/polymind
This M4L device(s) is fantastic! The satellite voices can be housed in a rack to keep it neat, too. That rack can be placed on the same track as the brain meaning the whole setup can be housed on a single track (if desired).

Regarding support for midi channels(!!!) Ableton, please get your act together with V10.

Post Reply