All times are UTC

 
 



Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: MIDI and sysex
PostPosted: Fri Jan 18, 2013 8:19 am 

Joined: Sat Dec 17, 2005 9:58 pm
Posts: 17
Location: Exeter, Devon, UK!
Please can the next version of Ableton please have sysex support so that I can use a www.ctrlr.org panel to control my old synth as without that ctlr won't work. There's a topic about this in their forum here : http://ctrlr.org/forums/topic/anyone-us ... #post-5635

This means I can't use it as : More than 3/4 of that microwave XT monstrumWave panel is sysex stuff, all of the dumps are sysex, wavetables, waveforms, even programs, rendering the microwave synths pretty useless in live unless you want to just use it to automate filter or fm modulation sweeps…

I really love live for AUDIO and in the box stuff but it would be great if they could sort this out so I can incorporate my h/w more efficiently.

_________________
beats are there to be broken


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Fri Jul 26, 2013 10:09 pm 

Joined: Fri Feb 08, 2013 11:58 pm
Posts: 5
+1 on this request!
It's asinine that one of today's apparent leading DAWs does NOT support SysEx in any way.
Is there some justifiable reason for this other than that the developers aren't considering musicians with outboard gear and just assumes everyone uses virtual software synths exclusively?

can you say "cop out"?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Sat Jul 27, 2013 11:24 am 

Joined: Sat May 26, 2012 12:06 pm
Posts: 8
i would really like to see sysex as well

if nothing else, allow sysex from max 4 live.

m4l is brilliant. right now i am cobbled in live because m4l sysex out hits a brick wall.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Sat Jul 27, 2013 7:08 pm 

Joined: Thu Oct 22, 2009 9:35 am
Posts: 771
plus 1 gazillion, i want to record automation for my hardware vintage synths that only understand SYSEX, plus i want to be able to use live to dump memories

_________________
Image
Live Electronic Music For Machines, By Machines (iTunes)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Tue Jul 30, 2013 2:15 am 

Joined: Fri Aug 03, 2012 8:49 pm
Posts: 506
Location: Austin, TX
noisemonkey wrote:
Please can the next version of Ableton please have sysex support so that I can use a http://www.ctrlr.org panel to control my old synth as without that ctlr won't work. There's a topic about this in their forum here : http://ctrlr.org/forums/topic/anyone-us ... #post-5635

This means I can't use it as : More than 3/4 of that microwave XT monstrumWave panel is sysex stuff, all of the dumps are sysex, wavetables, waveforms, even programs, rendering the microwave synths pretty useless in live unless you want to just use it to automate filter or fm modulation sweeps…

I really love live for AUDIO and in the box stuff but it would be great if they could sort this out so I can incorporate my h/w more efficiently.


+1 trazillion

_________________
Check out some of my soundtracks. Also Ableton Live Performance video.

ImageImage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Tue Jul 30, 2013 9:45 am 

Joined: Wed Apr 03, 2013 12:04 pm
Posts: 12
Yes, Sysex editing directly from Ableton would be wonderful.
But VSTs that transmit Sysex are working. I'm using a vst to control my MKS-50 via Sysex and it runs fine.

_________________
https://soundcloud.com/chris-qhq


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Tue Jul 30, 2013 5:44 pm 

Joined: Thu Oct 22, 2009 9:35 am
Posts: 771
yes, but it can'T record it, so i cant use my pg to record the automation, that's what pissing me off a bit, that many sliders that i can't use

_________________
Image
Live Electronic Music For Machines, By Machines (iTunes)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Thu Aug 01, 2013 12:20 pm 

Joined: Fri Dec 07, 2012 10:09 pm
Posts: 9
So true...I'm disappointed not to be able to record the knob motions of my Drehbank control surface. The sysex data is filtered out :|
Any idea when Sysex will be integrated to Live?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Mon Aug 05, 2013 3:13 pm 

Joined: Thu Jan 28, 2010 2:34 pm
Posts: 83
+infinitude

its very hard to appreciate why this is still not implemented.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Mon Aug 05, 2013 3:14 pm 

Joined: Thu Apr 22, 2010 5:50 pm
Posts: 7082
+1 brazillion

_________________
ImageS4LImage


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Fri Aug 23, 2013 11:26 am 

Joined: Sun Sep 07, 2008 12:10 pm
Posts: 14
+1 x Graham's number.

Also - NRPN CC output

and while you're at it, why not output CV signals (with the appropriate audio interface) - Numerology and Expert Sleepers is looking very cool right now, but its OSX only so fill that market gap please.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Fri Aug 23, 2013 11:56 am 

Joined: Fri Dec 07, 2012 10:09 pm
Posts: 9
Still, I don't know how to set all my instruments at the beginning of my tunes. I'm used to reserving a 4-beat bar to send all my SysEx messages to set all my instruments before sending any keys. CTRL or M4L plugins don't seem to enable to send individual SysEx messages at the beginning of a score.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Thu Sep 05, 2013 6:00 am 

Joined: Fri Feb 08, 2013 11:58 pm
Posts: 5
Wow. So nice to see further pushes on this request here. I requested this for fruity loops back in 2001 and got nearly beat the hell up over the internet.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Thu Sep 19, 2013 10:40 am 

Joined: Thu Jul 05, 2007 9:56 am
Posts: 58
daichtrax wrote:
i would really like to see sysex as well

if nothing else, allow sysex from max 4 live.

m4l is brilliant. right now i am cobbled in live because m4l sysex out hits a brick wall.



You can use the lh_midiout object to send sysex out from M4L to any midi port. I have several synths under sysex control using M4L no problems.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: MIDI and sysex
PostPosted: Wed Oct 02, 2013 2:51 pm 

Joined: Sat May 26, 2012 12:06 pm
Posts: 8
staplesyrup wrote:

You can use the lh_midiout object to send sysex out from M4L to any midi port. I have several synths under sysex control using M4L no problems.


do they work w/x64?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC

 
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group