Native 32-Bit VST support PLEASE

Share your wishes for the future of Ableton Live
pencilrocket
Posts: 1718
Joined: Tue Jun 15, 2010 10:46 am

Re: Native 32-Bit VST support PLEASE

Post by pencilrocket » Tue Mar 19, 2013 1:47 am

Plugin developers aren't oblidged to port 32bit to 64bit because the plugins they sold are 32bit, not 64bit. We can ask but they don't necessarily have to.
Image

TheGasMan
Posts: 2
Joined: Mon Sep 09, 2013 3:29 pm

Re: Native 32-Bit VST support PLEASE

Post by TheGasMan » Mon Sep 09, 2013 3:33 pm

Get this.

I just downloaded the latest patch for Ableton 8 (8.4.1) and surprise! this new version of Ableton 8 is native 64 bit! Loaded up the track i'm working on, and my VSTs won't load. Thanks Ableton! What a bunch of geniuses working there. I'm sure they didnt expect that anyone patching their copy of version 8 would have any 32 bit VSTs they still wanted to use.

So now what do I do? I have to stop working on the track I'm in the middle of, and find the 64 bit versions of all my VSTs, some of which are old, and outdated. A bunch of my VSTs are freebies that i've acquired over the years, and there is no support for 64 bit. I shouldn't have to go buy some bridge program like JBridge. It should have been anticipated by Ableton and included in the patch. Furthermore there should have been a warning: "Warning, upgrading to 8.4.1 will not let you use your 32 bit VSTS" at which point i would have cancelled the install. Patches are supposed to make things run better, not worse.

I don't have time for this shit.

Florian-Schneider
Posts: 13
Joined: Sun Dec 23, 2012 10:12 pm

Re: Native 32-Bit VST support PLEASE

Post by Florian-Schneider » Mon Sep 09, 2013 11:09 pm

TheGasMan wrote:Get this.

I just downloaded the latest patch for Ableton 8 (8.4.1) and surprise! this new version of Ableton 8 is native 64 bit! Loaded up the track i'm working on, and my VSTs won't load. Thanks Ableton! What a bunch of geniuses working there. I'm sure they didnt expect that anyone patching their copy of version 8 would have any 32 bit VSTs they still wanted to use.
There IS a 32 bit version of Live 8.4.1 (Intro, Std., Suite). Look into your acct and then into the download archive (I'm using Live 9). It just worked for me.
At least I can download it now, albeit I can't install because I am not complete downloading. But it should work.
HW: XMG P507/2017 (1TB SSD, 2x2TB HDD, 32GB RAM, W10Pro), AKAI MPK88, Novation Impulse 49, Push, RME Babyface
SW: Suite 10

TheGasMan
Posts: 2
Joined: Mon Sep 09, 2013 3:29 pm

Re: Native 32-Bit VST support PLEASE

Post by TheGasMan » Mon Sep 09, 2013 11:34 pm

Dude. I feel like such a n00B. You saved me a lot of frustration. Much appreciated.

Thanks!!

Post Reply