VST3 Support!

Share your wishes for the future of Ableton Live
S-N-S
Posts: 267
Joined: Tue Apr 10, 2007 9:22 am
Location: denmark
Contact:

Re: VST3 Support!

Post by S-N-S » Wed Aug 26, 2015 3:33 pm

this is just silly,vst3 support asap please

drxcm
Posts: 2
Joined: Thu Oct 22, 2015 5:30 am

Re: VST3 Support!

Post by drxcm » Thu Oct 22, 2015 5:31 am

+1 bump

Just got a Roland Integra7 and am really disappointed I can't use its editor (VST3) with Live 9.

C'mob guys!

purusha
Posts: 20
Joined: Sun Aug 21, 2005 9:49 pm
Location: Leeds

Re: VST3 Support!

Post by purusha » Fri Oct 23, 2015 9:21 am

Another +1.

:)

fetzu
Posts: 2
Joined: Wed Aug 10, 2011 2:50 pm
Location: Switzerland
Contact:

Re: VST3 Support!

Post by fetzu » Sun Oct 25, 2015 10:33 am

+1.

This is very quickly going from silly into outright embarrassing.

Snipps
Posts: 1
Joined: Fri Oct 30, 2015 1:14 pm

Re: VST3 Support!

Post by Snipps » Fri Oct 30, 2015 1:18 pm

+1

This is really sad. More and more vendors have moved their latest products to VST3 and it's only a matter of time before they start sunsetting the older ones. Fom what I've seen there's no word from Ableton either? Not even a broad "second half of 2016" type statement?

As someone said above, this is starting to be just sad.

AFranke
Posts: 12
Joined: Fri Sep 24, 2010 10:49 am

Re: VST3 Support!

Post by AFranke » Sat Nov 21, 2015 6:49 pm

VST 3 Support! Now!

cameron87
Posts: 5
Joined: Mon Jun 03, 2013 5:49 am

Re: VST3 Support!

Post by cameron87 » Thu Nov 26, 2015 2:22 am

Yup - bumping this. Some of my plugins are no longer supporting VST2 and only have VST3 or audio unit. Since I go back and forth between mac and pc, I need the VST3 support so that projects transfer ok :(

nexus01
Posts: 15
Joined: Sun Jul 19, 2009 8:22 am

Re: VST3 Support!

Post by nexus01 » Thu Jan 07, 2016 6:29 am

cameron87 wrote:Yup - bumping this. Some of my plugins are no longer supporting VST2 and only have VST3 or audio unit. Since I go back and forth between mac and pc, I need the VST3 support so that projects transfer ok :(
Exactly!

+1

I can't believe that this software still doesn't support VST3 already...

jlgrimes
Posts: 1277
Joined: Mon Jan 22, 2007 1:55 am
Location: Atlanta, Ga

Re: VST3 Support!

Post by jlgrimes » Fri Jan 08, 2016 9:03 pm

nexus01 wrote:
cameron87 wrote:Yup - bumping this. Some of my plugins are no longer supporting VST2 and only have VST3 or audio unit. Since I go back and forth between mac and pc, I need the VST3 support so that projects transfer ok :(
Exactly!

+1

I can't believe that this software still doesn't support VST3 already...
I'm guessing this will be in Ableton 10.


I think they could implement it but (hopefully) they are taking their time to make it right and improving their infrustructure as well to better allow for the full capabilities of VST 3.0.


It does alot and Ableton could implement it with none of the features people would want (e.g. sidehaining, multiple midi I/O, Note Expression, Smart processing of plug-ins).



I'm pretty sure they know this is a big item especially since there is now a healthy list of DAWs that support this now and all it would take is for a big VST company like NI to start supportting it and even more Ableton will start wondering why Live doesn't have this.


That said NI knows there is a huge market for 2.4 and going 3 for them would probably hurt them just as bad if not worse. They are probably just waiting for all of the manufacterers to adopt this before going 3.0.




But at some point VSTs manufacturers will be on 3 and done with 2.



I'm sure there are real struggles though going to v3. U-he just had to pull the VST3 version of Zebra out because of issues implementing it.

Orbit-50
Posts: 133
Joined: Wed Dec 22, 2004 8:55 pm
Location: Bordentown USA

Re: VST3 Support!

Post by Orbit-50 » Wed Jan 20, 2016 3:29 am

VST3 would be great and is well overdue.
_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/_/

Alienware i7 R3 loaded with billions of DAWs and plugins.

Jrel
Posts: 33
Joined: Tue Jul 26, 2005 3:17 am

Re: VST3 Support!

Post by Jrel » Mon Jan 25, 2016 6:47 pm

A new DAW, Lumit, came out. $149 It can use VST3s. Ableton Live still cannot.

skyshaperuk
Posts: 4
Joined: Fri Apr 01, 2016 9:35 pm
Location: Manchester, UK
Contact:

Re: VST3 Support!

Post by skyshaperuk » Fri Apr 01, 2016 9:35 pm

Such a shame that people have been asking for VST3 support for 3 years now with no joy. I could really do with this, and I can't afford to switch DAWs.

Electrodaimon
Posts: 8
Joined: Wed Mar 06, 2013 12:54 pm

Re: VST3 Support!

Post by Electrodaimon » Mon Jul 18, 2016 8:20 pm

No sign of life from Ableton yet I assume... A shame. I don't want to pay for an upgrade to 10 just to run new plugins. (Assuming v.10 will have support for it, which seems uncertain.)

S-N-S
Posts: 267
Joined: Tue Apr 10, 2007 9:22 am
Location: denmark
Contact:

Re: VST3 Support!

Post by S-N-S » Sat Oct 29, 2016 2:15 pm

BUMP

rinaldojonathan
Posts: 7
Joined: Fri Aug 05, 2016 4:47 am

Re: VST3 Support!

Post by rinaldojonathan » Sat Nov 12, 2016 4:43 pm

bump for VST3.

Post Reply